Environmentalist


 


«گرزه مار» را به خاطر بسپار
گرزه مار

 


 

اگر در سفرهای تابستانی به مناطق کوهستانی و یا سنگلاخی و یا به علفزارها  می‌روید حتما با دقت زیر پایتان را نگاه کنید چون خطر هر لحظه در کمین شما است. حتی یک گزش کوچک مار غیرسمی  می‌تواند مزه شیرین مسافرت تابستانی را زود از بین ببرد و برای شما و همراهانتان دردسرهای زیادی درست کند.

 


 

 پس اگر یکی از این خزنده‌های حساس و زودرنج را دیدید مراقب باشید پایتان را روی دمشان نگذارید و از همان جا راهتان را کج کنید و دنبال خوشی خودتان بروید. در این یادداشت کوتاه شما را با یکی از خطرناک ترین مارهای ایران آشنا  می‌کنیم.

«گرزه مار» را در سفرهایتان جدی بگیرید. این مار همیشه جایی نزدیک كوهستانها، لای سنگها و بوته‌ها، تپه ماهورها و علفزارها زندگی  می‌کند و اگر مشغول مراقبت از بچه‌ها و یا تخم هایش باشد آن وقت به حکم مادری پرخاشگر و حساس تر هم  می‌شود. جای دیگری که در فصل تابستان ممکن است گرزه مار یا هر مار دیگری سر راهتان قرار بگیرد کنار چشمه‌ها و آبگیرها است. به هر حال در فصل تابستان مارها زودتر تشنه  می‌شوند و برای تامین آب دور و بر آبگیرها و چشمه‌ها پرسه  می‌زنند بنا بر این در کنار آب مراقب برخورد با مارها باشید.

اگر زیستگاه مار جعفری در جنوب و شرق ایران است، اگر زیستگاه کفچه مار در شمال شرق کشور است اما قهرمان قصه ی ما در تمام خاک ایران حضوری تقریبا جدی دارد ( استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، مركزی، تهران، كردستان، همدان، لرستان، كرمانشاهان، خوزستان، اصفهان، فارس،‌گیلان، مازندران، گلستان، خراسان، سمنان، قزوین، قم ) بنابراین شناخت این خزنده برای هر گردشگری ضروری است.

 

مشخصات ظاهری گرزه مار

 یک گرزه مار از فاصله نزدیک  می‌تواند این نشانه‌ها را داشته باشد؛ حداكثر طول این مار 168 سانتیمتر و دم آن در مار بالغ به حدود 20 سانتیمتر  می‌رسد. گرزه مار سر مثلثی شكل با پولكهای ریز و گردن كاملا باریک و مشخصی دارد و سر آن برخلاف بعضی از گونه‌های خزندگان به بدنش متصل نشده است. مردمك چشم گرزه مار گرد نیست بلکه عمودی است. پوزه این خزنده گرد بوده و پولك رسترال آن متصل به دو یا سه عدد پولك است. همچنین اگر بتوانید این مار خطرناک را زیر ذره بین بگذارید  می‌توانید بین فاصله دو چشمش 8 تا 12 پولك و ‌دور چشم هایش 13 تا 19 پولك و بین چشم و لب بالای آن 2 یا 3 پولك ببینید.

گرزه مار

رنگ بدن گرزه مار معمولا متفاوت است و بیشتر به رنگ خاكستری روشن یا تیره یا نقره ای متمایل به سیاه بوده، و به لحاظ طرح روی بدن هم  نمی‌توان به طور ثابت نظر داد چرا که این مار ممکن است در برخی موارد به صورت ساده و یكنواخت یا با خالهای متفاوت دیده بشود. خال‌های گرزه مار گاهی به شكل دایره‌های ناقص یا كامل با رنگ‌های متمایل به قرمز آجری یا زرد زیتونی همراه با خالهای كوچك تیره هستند. در این موارد در دو طرف گردن و به سمت قسمت خلفی چشم خطی پهن و قهوه ای وجود دارد، سطح پشتی بعضی نمونه‌ها به رنگ قهوه ای روشن یا خاكستری با خطوط قهوه ای تیره و لكه‌های قرمز آجری است.

در هر صورت آن چه که مشخص است قبل از آن که به محدوده خطر نزدیک بشوید بهتر است به جای کنجکاوی و شناسایی نوع آن محل را ترک کنید. البته خوب است بدانید که این مارها از مارمولكها،‌موشها، گنجشكها و تخم پرندگان تغذیه  می‌کنند و در نتیجه به طور طبیعی دشمن و یا شکارچی انسان به شمار  نمی‌آیند. با این حال نباید روی رفتار منطقی مارها حساب کنید و بهتر است فاصله خود را با زیستگاه آن‌ها حفظ کنید. یک نکته را هم به عنوان اطلاعات عمومی به معلوماتتان اضافه کنید؛ مارها اصولأ با اشخاص انس یا آشنائی پیدا  نمی‌کنند و هر وقت احساس ترس کنند، حمله  می‌کنند. برخی از انواع مارها معمولأ حالت غیر طبیعی دارند یا عصبانی هستند و از این رو بی جهت و بدون هدف مشخص طرف مقابل را مورد حمله قرار  می‌دهند. بعضی از انواع مار مانند مار شاخ دار از این گونه هستند.

 

مشخصات گزیدگی و سم گرزه مار

حجم مار، سن، مقدار تزریق سم و عمق جراحت ناشی از نیش مار، قدرت كشندگی سم، محل تزریق سم در بدن همگی می‌توانند خطر گزیدگی را افزایش داده یا کم کنند. با این حال در اغلب مواقع مقدار سم نوزادان مارهای سمی برای کشتن یک فرد بالغ کافی است و البته گاهی مقدار تزریق سم به شکار کمتر از توان واقعی گزنده است. این مورد به بلندی و کوتاهی دندان سمی مار هم بستگی دارد.

 گزش‌های خطرناك در ایران اكثرا مربوط به گروه افعی‌ها و مخصوصاً گزش گرزه مار یا افعی شاخدار است. علائم بالینی این مارها معمولاً حدود 15 دقیقه یا كمی بیشتر پس از گزش ظاهر  می‌شوند. نشانی‌ها غالباً با درد، تورم، تشنگی، تهوع و گاهی اسهال همراه هستند. تورم در ناحیه گزش به سرعت پیشرفت  می‌كند و غدد لنفاوی مربوطه بزرگ و حساس  می‌شود. كاهش فشار خون و افزایش تپش قلب  می‌تواند مقدمه ای برای یك شوك قریب الوقوع باشد.

 

یادتان باشد که زنگوله‌ کوچکی به کوله‌پشتی و یا کمر خود ببندید تا مارها را از ورودتان با خبر کند، یا سوت بزنید و آواز بخوانید؛ با سر و صدا کردن باعث فرار مار‌ها از مسیر پیش رویتان شوید و مراقب باشید وارد حریم لانه مارها نشوید

از سر راه مار بروید کنار

تذکر یک نکته خیلی لازم است؛ اگر متوجه ماری در نزدیکی دوستتان شدید، اول دوستتان را به سوی خود صدا کنید و بعد از دور شدن از منطقه‌ی خطر، او را از وجود مار آگاه کنید.

یادتان باشد که زنگوله‌ کوچکی به کوله‌پشتی و یا کمر خود ببندید تا مارها را از ورودتان با خبر کند، یا سوت بزنید و آواز بخوانید؛ با سر و صدا کردن باعث فرار مار‌ها از مسیر پیش رویتان شوید و مراقب باشید وارد حریم لانه مارها نشوید.

اگر در شب قصد پیاده‌روی دارید، از چراغ قوه استفاده کنید و جلوی پای خود را به دقت نگاه کنید چون مارها برای شکار زمان تاریکی و خنکای شب را انتخاب  می‌کنند.

هرگز دمپایی نپوشید و از پوتین به جای کفش استفاده کنید و از جوراب‌های زخیم و بلند (تا زیر زانو) استفاده کنید.

موقع رفتن در بین علف‌های بلند با دقت زیر پای خود را نگاه کنید و حتماً هنگام راه رفتن از یک چوب دستی یا یک عصا یا باتون کوه‌نوردی استفاده نمایید و با کشیدن عصا به زمین و ضربه‌زدن به سنگ‌ها و یا شاخه‌های جلوی پای‌تان، مار را از حضور خود آگاه کنید.

اگر با مار مواجه شدید، سر به سرش نگذارید و تحریکش نکنید. سعی نکنید مار را با دست بگیرید، بلکه از وسایلی مثل چوب مارگیری استفاده کنید.

هیچ‌وقت کوله‌پشتی خود را با در باز روی زمین رها نکنید بلکه آن را درون کوله‌پشتی قرار دهید.

هنگام پوشیدن کفش دقت کنید که چیزی داخل آن نباشد. صبح زود هم وقت خوبی برای روبرو شدن با مارها است.

مارها در حالی که از خنکای سحر بی‌حال می‌شوند برای گرم شدن خود را به مکان‌هایی که بعد از طلوع آفتاب‌گیر هستند، می‌کشانند؛ پس مراقب جاهای گرم باشید.

 

 

رستم زاد

بخش گردشگری تبیان

http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=219518

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: شنبه 11 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

 

شاخ‌های عجیب بز آفریقایی

عکاسی آماتور در حال گشت‌وگذار در منطقه محافظت شده بیابانی انگاوا در نامبیای آفریقا توانست تصویر نوعی بز کوهی بیابانی از گونه Waterbuck را با شاخ‌هایی کاملا منحصر به فرد شکار کند!

Waterbuck گونه بزرگی از بزهای کوهی است که در جنوب صحرای بزرگ آفریقا یافت می‌شود. جنس نر این حیوان می‌تواند به وزن 300 کیلوگرم برسد و حکمرانی بخش بزرگی از یک منطقه را به خود اختصاص دهد.


ایگرید بانسه عکاس 49 ساله آلمانی در این باره گفت: «زمانی که من این حیوان را دیدم، می‌دانستم که باید هر طور شده از آن تصاویری تهیه کنم. شاخ‌های این حیوان شکل بسیار عجیبی دارد و من تاکنون مشابه آن‌ را در هیچ جا ندیدم. من نمی‌دانم که چه چیزی باعث شده یکی از شاخ‌های آن به این شکل خمیده شود، اما به نظر نمی‌رسد این موضوع مشکلات زیادی برای این بز کوهی به وجود آورده باشد.»

او در ادامه گفت: «من فکر می‌کنم این حیوان بسیار خاص و نادر است. هر کسی می‌تواند تصاویر زیبایی از شیرها یا دیگر حیوانات تهیه کند، اما دیدن این بز کوهی رویدادی است که شاید فقط یک بار در زندگی هر کس رخ بدهد.»

http://www.khabaronline.ir/detail/135893/

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: شنبه 11 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

 

برندگان بهترین تصاویر زیست‌محیطی ۲۰۱۱ : 

رقابت‌های عکاسی زیست‌محیطی که توسط مؤسسه مدیریت آب و محیط‌زیست‌ برگزار می‌شود، تلاش می‌کند سطح آگاهی جامعه را نسبت به موضوعات اجتماعی و تخریب زیست‌بوم‌ها افزایش دهد.

نمایش اسلاید
 
 
بهترين عكس منتخب: بی‌خانمان

محبوبه عمیدی: در رقابت‌هاي عكاسي زيست‌محيطي كه سالانه توسط دفتر مؤسسه مديريت آب و منابع زيست‌محيطي لندن برگزار مي‌شود، عكاسان آماتور و حرفه‌اي تلاش مي‌كنند سطح آگاهي جامعه را نسبت به موضوعات محيطي و اجتماعي افزايش دهند. در رقابت‌هاي سال جاري ميلادي بيش از 10هزار عكس از 105 كشور جهان شركت داده شد كه نسبت به سال گذشته دو برابر شده است. برندگان این رقابت را به انتخابنشنال‌جئوگرافیک بشناسید.

 

بهترين عكس منتخب: بي‌خانمان
اين تصوير كه برنده نهايي بهترين تصاوير زيست‌محيطي سال در بخش «كيفيت زندگي» شده، دو كودك زاغه‌نشين نپالي را در ميان زباله‌هايي نشان مي‌دهد كه منبع درآمد خانواده‌هاي بسياري هستند. چان‌كواك هانگ از هنگ‌كنگ و عكاس اين عكس مي‌گويد: «اين دو كودك با مادربزرگشان زندگي مي‌كنند. آنها هر روز در ميان زباله‌ها به دنبال چيزي براي فروش و تهيه غذا مي‌گردند. زماني كه اين عكس را گرفتم، چند روزي بود چيزي براي فروش پيدا نكرده بودند».
به گزارش يونيسف، بيش از يك سوم از 12.6ميليون كودكي كه در نپال زندگي مي‌كنند، زير خط فقر به‌سر می‌برند. آنها از سوء‌تغذيه رنج مي‌برند و به امكانات آموزشي دسترسي ندارند.

 

يكي از برندگان نهايي بخش طبيعت: پليكان‌هاي گرسنه
در اين عكس كه توسط Bence Máté عكاس شناخته‌شده مجار گرفته شده، پليكان‌هايي را مي‌بينيد كه با منقار باز شنا مي‌كنند و ماهي ها را مي‌بلعند. آنها به صورت گروهي به شكار مي‌پردازند، بيش از 6 گونه پليكان به كمك تمايز در كيسه‌اي كه شكار را در آن نگهداري مي‌كنند، شناخته مي‌شوند.

يكي از برنده نهايي بخش تغييرات آب‌و‌هوايي: پنگوئن‌ها در آتش
در اين عكس كه توسط شم كامپيون، عكاس اهل آفريقاي‌جنوبي گرفته شده، گروهي از پنگوئن‌هاي آفريقايي در ساحل خليجي ديده مي‌شوند كه در كوه‌هاي اطراف آن آتش روشن شده است.
از سال 2010 پنگوئن آفريقايي به فهرست قرمز جانداران در معرض خطر انقراض اتحاديه بين‌المللي حفاظت از محيط‌زيست IUCN راه يافته‌اند. سازمان‌هاي محلي عامل اصلي اين كاهش شديد جمعيتي را صيد صنعتي ماهي‌ها در منطقه مي‌دانند.

يكي از برندگان نهايي بخش طبيعت: شمشيربازي
در اين عكس كه توسط يك عكاس مجار گرفته شده، مرغ مگس‌سان ماده با ضربه‌اي مرغ مگس‌سان نر را مغلوب كرده است. اين گونه زيبا از مرغ مگس‌سان بومي كوهستان‌هاي جنوبي آمريكاي مركزي و نواحي شمالي آمريكاي‌جنوبي است.

يكي از برندگان نهايي طبيعت: رعد‌وبرق در آبشار كاييتور
رعد‌وبرقي كه در شب‌هنگام آبشار كاييتور را روشن كرده و توسط جيمز بروشامب، عكاس انگليسي عكاسي شده، يكي ديگر از برندگان نهايي بخش طبيعت است. ارتفاع اين آبشار كه در پارك ملي كاييتور در گينه واقع شده، 5 برابر ارتفاع آبشار نياگارا است.

يكي از برندگان نهايي جهان زير آب: معده غول‌آسا
اين عكس را داج پرين، عكاس آمريكايي در حالي از دهان باز يك نهنگ گرفته كه برای نجات از خطر خورده شدن، شناکنان فرار مي‌كرد. اين گونه از نهنگ به كمك دهان توري‌مانندش به خوبي مي‌تواند هنگام حركت در دريا، غذا را از آب پيرامون آن جدا كند.

يكي از برندگان نهايي بخش طبيعت: شكار گروهی سگ‌هاي وحشي
يك گروه از سگ‌هاي وحشي آفريقايي هنگام حمله به يك گراز وحشي توسط سوزي اشترهاوس آمريكايي عكاسي شده‌اند. اين سگ‌هاي وحشي ساكن دشت‌هاي وسيع و جنگل‌هاي تنك اطراف صحراي آفريقا نيز در معرض خطر انقراض قرار دارند.

 

يكي از برندگان نهايي بخش طبيعت: طلا و نقره
اين عكس هوايي كه رد طلايي عبور يك قايق را از پهنه آرام و نقره‌فام آب نشان مي‌دهد، توسط يك عكاس نروژي گرفته شده است.

يكي از برندگان‌هايي بخش تغييرات آب‌و‌هوايي: دهكده‌هاي گم‌شده
اين تصوير كه توسط نيل وايت گرفته شده، تخريب يك جاده ساحلي را در منطقه يورك‌شاير، انگلستان نشان مي‌دهد. وايت مي‌گويد: «اين منطقه بالاترين نرخ فرسايش ساحلي را در ميان سواحل اروپا دارد. فرسايش به طور متوسط سالي دو متر از خط ساحلي را از بين مي‌برد و روستاهاي ساحلي بسياري را تهديد مي‌كند».

 

يكي از برندگان نهايي جهان زير آب: ماهي‌خورك
اين تصوير كه توسط جو پيترزبرگر، عكاس مجار گرفته شده، ماهي‌خوركي را نشان مي‌دهد كه با شتاب به درون آب جسته تا غذايش را صيد كند. اين عكس از دريچه نگاه ماهي‌ها گرفته شده است.

منبع:http://www.khabaronline.ir/detail/180707/

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: شنبه 11 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

 

برترین تصاویر حیات وحش سال

موزه تاریخ طبیعی انگلستان و نشریه حیات‌وحش بی‌بی‌سی، هرسال مسابقه‌ای را با عنوان عکاسی از حیات‌وحش برگزار می‌کنند. برندگان جایزه امسال را ببینید.

موزه تاریخ طبیعی انگلستان و نشریه حیات‌وحش بی‌بی‌سی، هرسال مسابقه‌ای را با عنوان عکاسی از حیات‌وحش برگزار می‌کنند. معیار داوری عکس‌های ارسالی به این رقابت را اصالت، خلاقیت در تصویربرداری، تازگی و شگفت‌انگیزی تصویر تشکیل می‌دهند و نتایج این رقابت اواخر مهرماه هرسال اعلام می‌شود.

روز گذشته، برندگان امسال این رقابت معرفی شدند. نمایشگاه آثار برگزیده از امروز (جمعه 1 آبان) تا پایان فروردین‌ماه آینده در محل موزه تاریخ طبیعی انگلستان در لندن برگزار می‌شود. برای تماشای برترین آثار عکاسی از حیات‌وحش امسال، با ما همراه شوید.

گرگ کتاب‌های قصه

عکاس برتر حیات‌وحش 2009: خوزه لوییس رودریگز از اسپانیا
وقتی خوزه لوییس متوجه شد که بالاخره توانسته از رویاهایش عکس بگیرد، باورش نمی‌شد! او همیشه نگران بود که گرگ‌ها بیش‌از حد محتاط باشند و او نتواند تصویر دلخواهش را تهیه کند. مردم معمولا گرگ‌های ایبری را به‌عنوان خطری برای زندگی خود می‌شناسند و از این‌رو نه‌تنها به آزار آنها می‌پردازند، که به خطرهای فراروی این گونه جانوری نیز توجهی ندارند. علی‌رغم این‌که این موجودات همیشه در نزدیکی انسان‌ها زندگی کرده‌اند، نمونه‌های اثبات‌شده‌ای از حمله آنها به انسان‌ها گزارش نشده است.
در اسپانیا، جمعیت گزگ‌های ایبری (از خانواده گرگ‌های خاکستری) بین هزار تا دوهزار قطعه در شمال و تعداد محدودی در جنوب تخمین زده می‌شود. خوزه لوییس برای تهیه این عکس، از سرعت پایین شاتر استفاده کرد تا علاوه بر گرگ، بخشی از آسمان مهتابی و منظره اطراف را نیز به تصویر بکشد. او که معمولا برای عکاسی از دوربین نیکون D2X استفاده می‌کند، این‌بار به سراغ دوربین هاسل‌بلاد رفت تا بتواند دقیقا همان منظره‌ای را که در ذهن دارد، ثبت کند. او می‌خواست در تصویر خود چالاکی و قدرت برتر گرگ را نمایش دهد و نه تنها نشان دهد که گرگ چه جانور زیبایی است، که اسپانیایی‌ها می‌توانند به این گونه بومی کشور خود افتخار کنند.
هاسل‌بلاد 503CW، لنز 80 میلی‌متر، نوردهی 30/1 ثانیه با f11 ، فیلم حساسیت ISO50

نبرد سهره‌های اروپایی

عکاس جوان و برتر حیات‌وحش 2009: فرگوس گیل از انگلستان
برنامه‌ریزی برای تهیه این تصویر از تابستان شروع شد، وقتی فرگوس برای غذای زمستان سهره‌ها به جمع‌آوری خوشه و دانه‌های جو از مزرعه‌های محلی پرداخت. عصر یکی از روزهای بهمن‌ماه پارسال، وقتی پیش‌بینی بارش برف را برای صبح روز بعد شنید، به پناهگاه خود را در باغ رفت و خوشه‌ها و دانه‌های جو را به دقت تنظیم کرد. خودش می‌گوید: «صبح زود بیدار شدم، به پناهگاه رفتم و پنهان شدم. باغ پر از پرنده بود! فقط در بخشی کوچک، 32 سهره را شمردم که روی زمین غذا می‌خوردند. دو ساعتی که گذشت، برف بیشتری بر سطح زمین نشست و سهره‌ها محبور شدند به روی خوشه‌های دسته‌شده بپرند و از آنجا غذا بخورند. هرازگاهی دو یا چندتای آنها را می‌دیدم که بر سر غذا با یکدیگر دعوا می‌کنند، اما حرکتشان خیلی سریع بود، بنابراین تصمیم گرفتم تمرکز کنم. دو روز بعد، موفق شدم این عکس را بگیرم، همان‌طوری که دوست داشتم!»
نیکون D300، لنز نیکون 400 - 200 میلی‌متر روی 220 میلی‌متر، 1000/1 ثانیه و f 5.6، فیلم حساسیت ISO 500

جایزه جرالد دورل برای حیات‌وحش درخطر
این جایزه به افتخار جرالد دورل فقید، کارهایش در زمینه جانوران درخطر و حضور طولانی‌مدتش در این رقابت‌ها برقرار شده است. این جایزه به خاطره‌انگیزترین تصاویری اهدا می‌شود که ویژگی یکتا یا روح موضوع عکاسی را ثبت کرده باشند. موضوعات عکاسی این جایزه باید در فهرست قرمز گونه‌های درمعرض خطر آی.یو.سی.ان در سال 2008 معرفی شده باشند.

نگاه جگوار: تام اسکندی از نروژ


محدوده‌ای کوچک از جنگلی بارانی در غرب پانتانال‌وتلند، برزیل، میزبان جگوارهایی است که با غرش‌های آزادانه خود، لرزه به اندام موجودا ت می‌اندازند. دیدن آنها بسیار دشوار است، زیرا طرح پوست این جانور استتار خوبی برایش فراهم می‌کند. اما می‌توان این جانور را در ساحل رودخانه دید. تام برای این کار، قایقی را کرایه کرد و توانست طی سه روز، چهار جگوار ببیند. اما این جگوار نر که گویا در انتظار سگ آبی بود، خودش را خیلی خوب پنهان نکرده بود. تام این جگوار را برای یک ساعت تماشا کرد. خودش می‌گوید: «او کاملا آرام بود، حتی وقتی آشکارا از حضور ما آگاه شد. به هنگام غروب، جگوار از جایگاه خود برخاست، خمیازه‌ای کشید و جایگاهش را با بو نشانه‌گذاری کرد و سپس، در جنگل انبوه ناپدید شد.»
کانن EOS-1D، لنز 500 میلی‌متر، سرعت 250 / 1 ثانیه با f4، حساسیت فیلم ISO 400

تماشاگری به‌نام فیل: خوان کارلوس مونز از اسپانیا

فیل‌های کوتاه‌قد جزو گونه‌های به‌شدت درخطر دسته‌بندی شده‌اند، اما خوان کارلوس تصمیم گرفت این پستانداران کوچک (!) را به تصویر بکشد و از آن‌جا که می‌دانست این جانوران جنگل‌های انبوه را برای سکونت انتخاب می‌کنند، توانست آنها را در رودخانه کینابانتانگان در برونئی پیدا کند. اما شرایط عکاسی ساده نبود. خودش می‌گوید: «نمی‌دانستم بیشتر نگران قایقم باشم که بر اثر شدت باران درحال غرق شدن بود، یا از دوربین عکاسی‌ام که خیس شده بود مراقبت کنم! ناگهان شاخه‌های درختان کنار رفت و فیل عظیم‌الجثه‌ای پدیدار شد. او به آرامی به قایق آشفته من نگاه کرد و این فرصت را به من داد تا بتوانم عکس خوبی بگیرم. فیل‌های کوتاه‌قد را تنها می‌توان در جزیره برونئی پیدا کرد. در سال 2003، این گونه جانوری جزو زیرشاخه فیل‌های آسیایی طبقه‌بندی شد.
کانن EOS-1D، لنز کانن 400 - 100 میلی‌متر، سرعت 60 / 1 ثانیه با f5، حساسیت فیلم ISO 400

ملکه فیلیپین، کلاوس نیگه از آلمان


وقتی این عقاب فیلیپینی متوجه کلاوس شد، پرهای سرش راست شد! جنگل‌های بارانی کوهستانی قله کیتانگلد در فیلیپین، یکی از آخرین زیستگاه‌های طبیعی این عقاب درخطر انقراض است. بر اساس تازه‌ترین تخمین‌ها، تنها چند صد قطعه از این پرنده در سراسر جهان باقی مانده است. تصویر، عقاب ماده‌ای را نشان می‌دهد که بیشتر وقت‌ها در لانه‌اش می‌ماند و از جوجه هشت هفته‌ای‌اش مراقبت می‌کند. اما وقتی حوصله‌اش سر می‌رود، به پرواز درمی‌آید و روی درختی که بیش‌از صد متر از لانه فاصله ندارد، می‌نشیند.
نیکونD2X، لنز 800 میلی‌متر، سرعت 20 / 1 ثانیه با f 7.1، حساسیت فیلم ISO 250

طعمه‌ای برای پلنگ وحشی: اندرو هرینگتون از انگلستان


برای تهیه این تصویر، اندرو دو هفته را در پناهگاه خود در پارک کدروا در مناطق دوردست شرق روسیه سپری کرد تا بتواند یکی از نادرترین گربه‌سانان روی زمین را به تصویر بکشد. اندرو می‌گوید: «برای دو هفته، هر روز 20 ساعت از حفره‌ای به اندازه پاکت نامه به بیرون نگاه می‌کردم تا بتوانم این گربه وحشی را ببینم. اما هرچیزی می‌آمد غیر از این پلنگ. اما من پناهگاهم را در نزدیکی یکی از ایستگاه‌های غذا برپا کرده بودم و درنهایت، این پلنگ نر جوان پیدایش شد. در آغاز عصبانی بود، اما چند زاغ مزاحم او را ناراحت می‌کردند و او درنهایت مجبور شد با غریدن، آنها را دور کند.
افراد زیادی شیفته استخوان و پوست این پلنگ هستند و از این‌رو، شکار فراوان این جانور سبب شده تعداد آن به 25 قطعه در سراسر زمین کاهش یابد.
نیکون D2X، لنز 400 - 200 میلی‌متر، سرعت 60 /1 ثانیه با f4، حساسیت فیلم ISO 200

جایزه «یک زمین»
این جایزه به تصاویری اهدا می‌شود که حفاظت از محیط زیست یا فعالیت‌های تعاملی انسان و طبیعت را به نمایش بگذارند.

صنوبر تنها: توماس هنی از آمریکا

بازتاب‌هایی روی ماهی: فردریک لری از فرانسه


آخرین ماهی تون: جاناتان کلی از انگلستان

خرامیدن ببر: اندی روسه از انگلستان

ردپا: رابرت فرایل از انگلستان

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: شنبه 11 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

ماهیگیری: صنعتی بی رحمانه و مخرب محیط زیست (قسمت اول)


fish 2


بر طبق آمار سازمان ملل در سال ۲۰۰۵، صید تجاری ماهی، ۹۰ میلیون تن از ماهی های اقیانوس را گرفت. با این حال این رقم عظیم، به شخص اطلاع نمی دهد که میزان حقیقی مرگ و میر توسط صنعت ماهیگیری چه مقدار است. متأسفانه برخی هنوز بر این باورند که ماهی ها موجوداتی با سطح پایین درک هستند و قادر به تجربه ی احساسات نمی باشند. اما این باور نادرست است و حقیقت بر خلاف این است








ماهی ها باهوش هستند


بسیاری از مردم هرگز به این موضوع فکر نکرده اند که ماهی ها باهوش هستند و جالب اینجاست که هر یک شخصیت خاص خود را دارند. صدها تحقیق نشان داده است که ماهی ها باهوش هستند، می توانند از ابزار ها استفاده کنند و حافظه ای تحسین بر انگیز و طولانی مدت دارند و در ساختارهای اجتماعی پیچیده ای زندگی می کنند. ماهی ها می توانند دریابند که چه وقت از روز است و از طریق صداهایی که برای ما غیر قابل شنیدن است، با همدیگر گفتگو می کنند. تحقیقات به طور واضح نشان داده است که ماهی ها دردهای جسمی و عاطفی را حس می کنند.

beautiful-fish-4 size1


واکنش فیزیکی آنها به ضربه های روحی و جسمی، صداها و اعمال شوک بر انگیز، بروز نگرانی است و به محض آسیب دیدن، به یاد دارند که چه چیز درد را سبب شده است و فعالانه از آن اجتناب می کنند. لذا ماهیگیری، چه برای سود باشد چه به اصطلاح برای ورزش، نمی تواند به عنوان یک فعالیت بی آزار انسانی مورد توجه باشد.

Lynne2



دکتر لین اسندون،
بیولوژیست دریایی از بریتانیا، سخنران ارشد در مورد رفتار و رفاه حیوانات، و از محققان در زمینه ی رفاه حیوانات در دانشگاه لیورپول بریتانیا، و دانشگاه چستر بریتانیا می باشد. او در مورد رفتار و هوش حیوانات، تحقیقات دقیقی انجام داده است.


یک باور قدیمی وجود دارد که ماهی ها دارای حافظه ای ۳ ثانیه ای هستند. دکتر لین اسندون در مورد آخرین یافته های خود در مورد حافظه، و شخصیت ماهی ها در اینجا توضیح می دهند:




من همکارانی دارم که نشان داده اند که ماهی طلایی می تواند برای سه سال نه ۳ ثانیه، همه چیز را به یاد داشته باشد. لذا اطلاعات زیادی وجود دارد که نشان می دهد ماهی ها دارای حافظه ای طولانی مدت هستند. که این امر با میزان طول عمر آنها نیز مرتبط است. لذا ماهی های دارای عمر کوتاه، حافظه های کوتاه مدت دارند. به عنوان مثال، ماهی آبنوس که فقط یک سال عمر می کند، دارای حافظه ای ۲۲ روزه است، زیرا لزومی ندارد که وقتی تنها یک سال زندگی می کنید، حافظه ای ۱۰ ساله داشته باشید.

تحقیقات من نشان می دهد که ماهی ها می توانند از همدیگر چیزهایی یاد بگیرند و در پی آن واکنش های رفتاری خود را تغییر دهند و این نشان می دهد که آنها تنها با مشاهده دیگر ماهی ها و تصمیم گیری هایی بر مبنای این مشاهدات، اطلاعاتی را دریافت می دارند و رفتارهایی از خود نشان می دهند.
یکی از چیزهایی که ماهی ها در آن خوب عمل می کنند، بوییدن است. آزمایش های اخیر نشان داده که آنها می توانند بوی خودشان را تشخیص دهند و در نتیجه می توانند خودشان را تشخیص دهند. خودشناسی پیشرفته ترین فرایند ذهنی است که تنها در دلفین ها و سگها دیده می شود، اما در این دو گونه، این امر با بینایی و شناخت بازتابی با بینایی است. در حالیکه شناخت بازتابی در مورد ماهی ها از طریق بویایی است زیرا ماهی ها در جهان بصری زندگی نمی کنند، آنها برای تشخیص خود از بو استفاده می کنند و این نشان می دهد که می توانند فرآیندهای ذهنی پیشرفته تری داشته باشند.

ماهی ها حساس و باهوش هستند و از همراهی با یگدیگر لذت می برند و خاطرات خوبی دارند. همچنین آن ها با یکدیگر با اصوات فرکانس پایین صحبت می کنند که انسان ها تنها با وسایل ویژه قادر به شنیدن آن ها هستند. دکتر "ترسا برت دی پررا" دانشمند محقق در دانشگاه آکسفورد، انگلستان توضیح می دهد، "ما اکنون متوجه شدیم ماهی ها توانایی بسیاری در یادگیری و بخاطر سپردن دارند و دارای طیف وسیعی از مهارت های شناختی هستند که مردم بسیاری را متعجب خواهند کرد."

fish 6



ماهی ها درد را احساس می کنند


تحقیقات نشان داده است که پیام رسانهای شیمیائی که برای هدایتِ احساس درد در ماهی استفاده می شوند، دقیقاً مانند آنهائی هستند که در پستاندارانی مانند انسان یافت شده اند و همین وظیفه را دارند. این ترکیبات شیمیائی که ماده "پی" و "برادیکینین" نامیده می شوند در ارسال سیگنال از محل جراحت در بالای نخاع به مغز دخالت دارند.
دونالد بروم، پروفسور رفاه حیوانات در دانشگاه کمبریج در بریتانیا اظهار می دارد،"مطالب علمی کاملاً واضح هستند. از نظر آناتومی، روانشناسی و بیولوژی عملاً سیستم درد در ماهی، مانند پرندگان و پستانداران است." با این وجود توانائی احساس درد تنها تعیین کننده حساسیت نیست؛ بعلاوه ماهی فوق العاده باهوش است و توانائی یادگیری، بخاطر سپاری و حل مشکلات را دارد. همچنین ماهی خودآگاه است و از یک شخصیت منحصر برخوردار است.

fish 3



ورزشی بنام ماهیگیری!!!


fish 7هر سال میلیون ها نفر در فعالیت "ورزشی" بنام ماهیگیری و یا صید ماهی که فوق العاده عاری از احساس است، شرکت می کنند و در آن از یک میله و نخ با قلابی در انتهای آن استفاده می شود. طعمه به قلاب وصل می شود و وقتی ماهی می آید تا طعمه را بگیرد، قلاب لب حیوان و دیگر قسمتهای حساس دهانش را که پر از عصب و رگ خونی است پاره می کند.
گاهی قلاب در چشم حیوان فرو می رود و سبب خونریزی و درد بیش از اندازه و حتی کوری حیوان می شود. ماهی در تلاش برای رها شدن، تقلا می کند و به اطراف می کوبد و ماهیگیر باید با شدت او را بکشد تا ماهی را به خشکی بیاورد بنابراین سبب پارگی دردناک بیشتر و عمیقتر می شود. وقتی ماهی بیگناه را به قایق یا ساحل می آورند می گذارند تا خودش بمیرد یا مرتباً با یک چماق چوبی به سرش می کوبند؛ وقتی پوست بعضی از ماهی ها را می کنند هنوز زنده و بهوش هستند.
بعضی از ماهیگیران در تلاش بیهوده برای ظاهراً با محبت بودن، ماهی را دوباره بعد از اینکه صید کردند به آب می اندازند، عملی که به آن "صید و رهاکردن" می گویند با اینحال این حیوانات بخاطر جراحات شدید در دهانشان و خستگی زیاد بخاطر اینکه سعی در فرار داشته اند معمولاً نمی توانند دوام بیاوند و از خونریزی می میرند. مطابق نظر اداره حفاظت محیط زیست نیویورک در آمریکا حتی اگر ماهی قزل آلا ۳۰ ثانیه در معرض هوا قرار بگیرد یعنی مرگ. بعلاوه وقتی انسانها آنها را لمس می کنند سبب می شوند لایه مخاط روی پوست ماهی که آنها را از عفونت های باکتریائی و ویروسی در امان می دارد، تخریب شود و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریها در آنها افزایش پیدا می کند. آگر ماهی که برمی گردد زنده بماند دوباره این خطر او را تهدید می کند که اگر دوباره به دام بیافتد تمام این وضعیت را دوباره تجربه می کند.



صنعت صید ماهی و پرورش ماهی

fishing 1


در ایالات متحده به تنهایی، تقریبا ۸٫۴ میلیارد ماهی هر ساله برای غذا کشته می شوند. بیش از ۴۰ درصد از این حیوانات بر روی خشکی یا پرورشگاه های ماهی اقیانوسی پرورش داده می شوند و تا زمانیکه کشته شوند، زندگی کاملا دردناکی را متحمل می شوند.
ماهی ها نیز مثل دیگر حیوانات، ادراک دارند و رنج را حس می کنند. آنها نیز قادرند رنج بکشند و لذا باید از حمایت برخوردار شوند. ما هم اینک در نقطه ای بحرانی هستیم. جمعیت ماهی ها رو به کاهش است که این امر بیشتر به خاطر ماهیگیری بیش از اندازه و تورهای بزرگی است که علاوه بر ماهی ها، دیگر موجودات دریایی را نیز در خود اسیر می کند و در مسیر خود همه چیز را به دام می اندازد، زیرا این تورها، به طور گزینشی عمل نمی کنند. ماهیگیری نیز به صورت صنعتی در آمده است. این حیوانات را به طور فشرده در حوض هایی قرار می دهند، و آنها به عفونت و همه انواع مشکلات، دچار می شوند.

fishing 2


هزاران ماهی همانند دامداری های صنعتی در یک برکۀ کوچک، مخازن بتونی یا قفسهای مشبک بهم فشرده می شوند گاهی اوقات ممکن است تا ۲۵ ماهی بزرگ در یک چهاردیواری به اندازۀ یک وان حمام وجود داشته باشند، که در آنجا آنها باید در آّب کاملا کثیف مملو از مدفوع خودشان شنا کنند و نفس بکشند. این شرایط کریه به معنای عفونت ها و بیماری های انگلی مانند كلومناریس می باشد که دستگاه تنفس ماهی، پوست و بالۀ ماهی را تخریب می کند و سبب مرگ ماهیهای پرورشی می گردد و در میان جمعیت ماهیهای محبوس شده شیوع می یابد.

raising tilapia fish


طرفداران رفتار اخلاقی با حیوانات (پیتا) می گویند به اندازۀ ۴۰ درصد از ماهی های پرورشی قبل از اینکه کشته شوند، می میرند. در نهایت، نزدیک پایان اقامتشان در پرورشگاه آبزیان، ماهی های بیچاره برای چندین روز گرسنگی می کشند. اینکار برای کمتر آلوده شدن آب انجام می گیرد درحالیکه آنها به یک وسیلۀ کشتار منتقل می شوند تا با بی رحمی قتل عام شوند.
ایالت تگزاس بزرگ ترین تولید کنندۀ گربه ماهی پرورشی در آمریکا است. در پاییز سال ۲۰۱۰، سازمان شفقت برای حیوانات، یک سازمان غیر انتفاعی حامی حیوانات مستقر در آمریکا در یک مرکز پرورش ماهی در تگزاس، یک جستجوی مخفی انجام دادند. چیزی که این گروه جستجو یافتند، کاملا شکه کننده بود. در ادامه برخی از جستجوهای اخیر انجام شده توسط گروه شفقت برای حیوانات آورده شده است.

skinned alive


گروه شفقت برای حیوانات از سپتامبر تا دسامبر ۲۰۱۰ در یک مرکز کشتار ماهی در "مسکویت" درست شرق دالاس (تگزاس، آمریکا) یک جستجوی مخفی انجام داد. در این مکان، جستجوگران مخفی ما بطور مستند نشان دادند که کارگران پوست ماهی زنده را می کنند، باله ها و دم های آنها را از هم جدا می کنند، پیش از اینکه سر این حیوانات را ببرند درحالیکه آنها هنوز کاملا هوشیار هستند. این ها اعمال فاحشی هست که اگر این نوع درد به یک سگ یا گربه وارد شود، آنها جریمه خواهند شد و در نهایت به زندان خواهند افتاد.

این صحنه ها، یک عمل وحشتناک و بیزار کننده را بر ملا می کند که در آن ماهی ها تقریبا خفه شده، پوستشان کنده می شود و سپس درحالیکه از این شکنجۀ مشقت بار آگاه هستند، اندام هایشان بریده می شود. این حیوانات صلح آمیز بطور آشکار در درد شدیدی بودند و دائما به اطراف کوبیده می شدند و در تقلا بودند تا فرار کنند درحالیکه کارگران وحشیانه با انبردست باله های آنها را جدا می کردند و پوستشان را می کندند. کارگران بطور مکرر گربه ماهی های زنده را با چاقوهای تیز می بریدند و سپس وحشیانه آنها را از وسط نصف می کردند. آنها بدون درنگ به روال عادی سرهای ماهی های زنده را پاره می کردند. قربانیانی که در صف، نفر بعدی بودند که باید کشته می شدند، در سطل ها و سبدها افسرده بودند؛ دهانشان بطور مرتب باز و بسته می شد زیرا بخاطر نبود آب و اکسیژن داشتند خفه می شدند.

فیلم مستند گروه شفقت به حیوانات را در لینک زیر می توانید ببینید:

http://www.mercyforanimals.org/fish/



صید با تورهای بزرگ در کف اقیانوس ها


تهدید بزرگ دیگری که ماهیها را تهدید می کند صید با تورهای بزرگ است. صید به این شیوه بسیار مخرب و وحشیانه است. یکی از کارهائی که انجام می شود صید در اعماق است که از یک شبکه تور نوک تیز استفاده می کند که نزدیک به ۷۰ متر عرض آن است. این شبکه مرگ در طول کف اقیانوس کشیده می شود و هر چیزی را که در مسیرش است داخل خودش ریخته و با خود می کشد.

trawling


کشتی های بزرگی که تورها را در ته یا وسط آب می کشند، یا طناب های بلند و شبکه تورها در دریاها، همگی فن آوری هایی هستند که ماهی نمی تواند با آنها سازگار شود.
ما با سرعت آنقدر زیادی ماهی ها را صید کرده ایم که آنها قدرت تکثیر مجدد ندارند. ما حدود % ۹۰ از ماهی ها را از اقیانوس ها صید کردیم و فقط ۷۰ تا ۹۰ میلیون کوسه گرفته ایم. اگر شما این کوسه را از اکوسیستم حذف کنید، خسارات بسیار جدی به آن اکوسیستم وارد می کنید.

حیوانات و اشیائی که در این تور به دام افتاده اند، چون ساعتها کف اقیانوس کشیده می شوند بهم برخورد کرده و ضربه میزنند و در این سناریوی کابوس مانند می میرند. بسیاری از ماهی ها می میرند و له می شوند و یا با تور مجروح می شوند. وقتی که این حیوانات که از نظر روحی آسیب دیده اند به سطح آب کشیده می شوند تحت عمل مشقت بار فشرده شدن که به "باروتروما" معروف است قرار می گیرند که سبب می شود کیسه هوای ماهی منبسط شود. در نتیجه چشمهای آنها متورم می شود و معده و مری آنها ممکن است با فشار از دهانشان بیرون بیاید. ماهی هائی که طی این عملیات نمرده اند بطور وحشیانه ای کشته می شوند.

همانطور که گفته شد بخاطر خاصیت تورهای صنعتی که بین ماهی ها تبعیض قائل نمی شوند، وقتی این شیوه وحشتناک بکار می رود، دیگر موجودات دریائی نیز مانند خرچنگ، لابستر، دلفین، کوسه، خوک دریائی و لاک پشت نیز صید می شوند. بیشتر این حیوانات از خفگی، جراحت و ضربه روحی می میرند.

Turtle-as-bycatch



طبق نظر "گرین پیس" بین الملل تا کنون تقریباً ۱۰ هزار گونه دریائی بخاطر صید با تور منقرض شده اند.


در مقاله بعدی در این زمینه بیشتر صحبت خواهیم کرد.


www.MercyForAnimals.org/fish
شفقت به حیوانات - Mercy For Animals
www.MercyForAnimals.org
انجمن حفاظتی چوپان دریا- Sea Shepherd
www.SeaShepherd.org
http://www.peta.org/issues/animals-used-for-food/fish-feel-pain.aspx
http://www.sebiology.org/animal/lynne.html
http://www.chester.ac.uk/departments/biological-sciences/staff/lynne-sneddon

ماهیگیری: صنعتی بی رحمانه و مخرب محیط زیست (قسمت دوم)

 

Bad-Fish
پرورش ماهی ها
، فرایندی فوق العاده خشن و دردناک است. ماهی ها را هم مانند گاوها، مرغ ها و خوک ها به شیوه دامداری صنعتی پرورش می دهند و با آنها به زشتی رفتار می کنند. آن ها از ماهی های ماده تخم می گیرند و برای گرفتن نطفه از ماهی های نر، آنها را فشار داده و می دوشند که این شیوه ها فرایندی فوق العاده خشن و دردناک است و عذاب زیادی برای این هم زیستان حیوان حساس به دنبال دارد.

 

 

 

 

injured-fish

پرورشگاه های ماهی
که در خشکی هستند ماهی های تازه به دنیا آمده را در تانک های بتنی نگه می دارند که بیش از ۳۵ متر طول دارند اما اگر پرورشگاه در دریا باشد آنها را در قفس نگه می دارند.
تراکم انبارها شدیداً بالا است بطوریکه ۵۰ هزار تا ۲۷۰ هزار ماهی بسته به نوع گونه آنها در فقط یک تانک نگه داری می شوند؛ با این وجود این حیوانات در طبیعت آزادانه صدها کیلومتر در دریای باز شنا می کنند. این حبس شدید باعث استرس می شود که نتیجه آن حرکات مکرری می شود که اغلب در حیوانات محصور در باغ وحش ها و آزمایشگاه ها دیده می شود. بعلاوه ماهی ها اغلب بخاطر ضربه هائی که از همدیگر و یا از کناره های تانک و قفس ها می خورند، زخمی هستند.

 

 

تغذیه ی کارخانه ای که ماهی پرورش می دهد، کشتاری را در مقیاس گسترده در بر می گیرد. برای پرورش یک ماهی آزاد در یک محل پرورش ماهی، به طور متوسط به ۷۵ ماهی کوچک صید شده از دریا نیاز است. این مقدار ماهی ها به صورت حبه های غذایی در می آیند. لذا با پرورش ماهی در محل های پرورش ماهی آزاد فشار زیادی به اکوسیستم های اقیانوسی وارد می آید. بعلاوه، آنها مقدار زیادی از هورمون و آنتی بیوتیک استفاده می کنند. از آنجا که این ماهی های پرورشی پوستی به رنگ سفید تیره دارد، هیچ کس آنها را نمی خرد. به همین خاطر این افراد در غذای این ماهی ها رنگ می ریزند تا به طور مصنوعی آنها را سفید کنند. لذا حتی رنگ آنها واقعی نیست. این کار بسیار ویرانگر است، هم برای اکوسیستم و هم برای سلامت آن ها.

 Fish collage


وقتی ماهی به اندازه لازم می رسد، قبل از کشته شدنش، بدون هیچ الزام قانونی به بی حس کننده، این موجود حساس درجه بندی و بعد کشته می شود. بنابراین وقتی هنوز به هوش هستند با زنده فریز شدن، یا وصل کردن الکترود به آنها یا خفه کردن آنها با محلول دی اکسید کربن مرگ شدیداً وحشتناک و دردناکی را تحمل می کنند یا بدتر از همه وقتی که هنوز به هوش هستند آبشش های آنها را وحشیانه باز می کنند و اندام های داخلی آنها را بیرون می آورند.


 هیچ گونه قوانینی که از ماهی ها در برابر بی رحمی یا سوء استفاده حمایت کند، وجود ندارند.
دکتر جاناتان بالکومب، رفتار شناس حیوانات می گوید: "ماهی نخورید. وگان بودن را انتخاب کنید.
سازمان شفقت برای حیوانات، به محض دیدن این صحنه ها، اظهار داشت: "در خصوص ماهی ها بدیهی است که عمل دردناکی مانند کندن پوست آن ها، درحالی که آن ها زنده و متوجه هستند، بی رحمانه، غیر انسانی و بدون دلیل است."

 

 

ماهیگیری و تاثیر مخرب آن بر اکوسیستم

در تحقیقی که در مجلۀ علمی طبیعت منتشر شد محققان نتیجه گرفتند که صنعت ماهیگیری به سرعت اکوسیستم های اقیانوسی را نابود می کند، صنعتی که ۹۰ درصد از ذخایر بزرگ ماهی در اقیانوس را تنها در ۵۰ سال گذشته نابود کرده است. در یک نوع از ماهیگیری تجاری با نام "صید ترال"، تورهای عظیم به اندازۀ یک زمین فوتبال در کف اقیانوس کشیده می شوند، نه تنها ماهی ها را بالا می کشند بلکه اشکال دیگر آسیب پذیر حیات دریایی را نیز بالا می کشد.

fishing-2تاثیرات نه تنها کشتن ماهی ها توسط ما هستند بلکه کشتن دیگر زندگی های دریایی نیز هستند. دلفین ها، لاک پشت ها، و سایر موجودات زیبای دریایی نیز متاسفانه قربانیان صنعت تولید غذای دریایی هستند. ماهی هایی که در اقیانوس ها، رودها و جاهای دیگر هستند، به شدت تحت تأثیر میزان زیاد آلودگی و آشغال هایی هستند که انسان ها هر روز به درون این بسترهای آبی می ریزند.
افرادی که ماهی مصرف می کنند مقدار زیادی از مواد سمی موجود در این موجودات را به بدن خود وارد می کنند. ماهی ها در آبی زندگی می کنند که بسیار آلوده است، شما هرگز این آب ها را نمی نوشید، اما ماهی هایی آلوده به باکتری، فلزات سنگین و نفت را به صورت غذا، به بدن تان وارد می کنید. تحقیقات بسیار نشان داده اند که ماهی ها اغلب در بدن خود مقدار زیادی جیوه دارند. مقدار زیاد جیوه، موجود در گوشت این ماهی ها، به بدن افرادی که آنها را مصرف می کنند، وارد می شود و نارسایی های تنفسی و دیگر بیماری ها را موجب می شود. تحقیقات بسیار نشان داده است که زنانی که در دوران بارداری به مصرف ماهی می پردازند، دارای کودکانی کندهوش می شوند.

 

 گزارش پیتا با عنوان "ارزیابی رفاه حیوانات و اثر ماهیگیری و شیلات هندوستان بر محیط زیست"

Fishing
در این گزارش آمده است: صنعت ماهیگیری، موجب نابودی سریع گونه های دریایی از اقیانوس ها می شود، بی آنکه ذره ای به بقای این موجودات یا حتی بشریت در آینده بیندیشد.
ماهیگیری تجاری و شیلات، اثری بسیار منفی بر محیط زیست دارد. ماهیگری تجاری، تنوع زیستی را نابود می کند، چرا که تورهای بزرگی که در مسیر حرکت ماهی ها انداخته می شوند، زیستگاه های مرجانی را نیز از بین می برد. ماهیگیران تجاری آنقدر اکوسیستم دریایی را نابود کرده اند که تعداد برخی از گونه های ماهی بزرگ، نسبت به دهه ۱۹۵۰، ۹۰درصد کاهش داشته اند. بر اساس یک تحقیق، این احتمال هست که به خاطر ماهیگیری بیش از اندازه، کاهش زیستگاه ها، تغییرات اقلیمی و آلودگی، تا سال ۲۰۴۸، اقیانوسها بدون ماهی باشند. پرورش ماهی موجب کاهش شدید اکسیژن در آب ها و آب نهشت ها در مناطق محصور ساحلی شده، و محیط های آبی را به طور مفرطی، عاری از اکسیژن نموده است.
گزارش سال ۲۰۰۵ سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل، چنین نتیجه گیری کرد: یک چهارم از گونه های دریایی جهان، به خاطر ماهیگیری افراطی، به شدت رو به کاهش هستند و یا تحت روند احیا می باشند. آنها به خاطر ماهیگیری افراطی به شدت رو به کاهش گذاشته اند. حدود نیمی از این گونه ها کاملاً مورد استثمار قرار می گیرند چراکه آنها را تا آخرین حد توان، مورد صید قرار می دهند.
۸۲ درصد از گونه های دریایی آب های شیرین، آب های سرد، آب های شور، در معرض خطر انقراض هستند، یا آسیب پذیر می باشند.

 

کشتی های ماهیگیری اندازه ای بزرگتر از زمین فوتبال دارند و گاهی ۶ ماه پیاپی برای صید در دریا می مانند. سفر با این کشتی ها به همان اندازه بر محیط زیست اثر ویرانگر دارد که استخراج رو باز از معادن. برآورد شده که این اقدام به نابودی ۱۰ هزار گونه دریایی منجر می شود. تحقیقات علمی نشان می دهد که ماهی هایی که سعی در فرار از تور ماهیگیری دارند، آنقدر اضطراب دارد که ۱۰تا ۳۰ درصد از آنها جان می سپارند و ۷۰ درصد از شاه ماهی ها از بین می روند.

ship

 

ماهی ها به عنوان حیوان خانگی

در مورد نگهداری ماهی ها به عنوان حیوان خانگی چطور؟  دکتر اسندون در این باره می گویند:
"اگر شما بپذیرید که ماهی ها می توانند درد و ترس و اضطراب را حس کنند، باید این را نیز قبول کنید که اگر شما یک ماهی را برای لذت خود به دام اندازید، موجب درد و ترس در آن ماهی می شوید و این ثابت شده است که ماهی ها به شدت اضطراب پذیر هستند و از مرگ، رنج می کشند و رفتارهای بعدی آنها پس از رهایی نیز تحت تأثیر مدت اسارت آنها می باشد. در مورد نگهداری ماهی ها در خانه، فکر می کنم این کار غلط است، و هر حیوانی، در شرایطی نظیر این با محیط هایی تکراری، دچار خستگی و درماندگی می شود و شاید به بیماری نیز مبتلا شود. شما نمی توانید یک سگ را در همین شرایط، با هوای گرفته، بدون هیچ انگیزه ای، نگه دارید، نمی توانید چنین کنید اما برای ماهی ها چنین می کنیم."

Red Cap Lady


یک راه حل ساده وجود دارد

به گفتۀ "ادی گارزا" و گروه "شفقت برای حیوانات،" یک راه حل ساده وجود دارد. ما می خواهیم مردم بدانند که آن ها باید از ماهی ها چشم پوشی کنند و رژیم وگان (کاملا گیاهی) را انتخاب کنند که بهترین راه برای کمک به توقف بی رحمی به حیوانات است. مردم می خواهند بدانند اما در تمام این مدت تا حد زیادی در تاریکی و نا آگاهی نگه داشته شده اند. و ما اینجا هستیم تا به آن ها اجازه دهیم بدانند که راه بهتری وجود دارد. آن ها می توانند برای کمک به سیاره، برای کمک به حیوانات و بهبود سلامتی خودشان رژیم شان را عوض کنند.
گروه "شفقت برای حیوانات" فعالانه آگاهی عمومی را دربارۀ کشتار خشونت آمیز ماهی ها و سایر حیوانات توسط صنعت پرورش حیوانات بالا می برد و همچنین مردم را به اتخاذ رژیم فاقد محصولات حیوانی تشویق می کند.

ماهیگیری: صنعتی بی رحمانه و مخرب محیط زیست (قسمت اول)

برای اطلاعات بیشتر دربارۀ ظلم به ماهی ها و حفاظت از ماهی ها و دیگر موجودات آبزی لطفا از سایت های زیر دیدن فرمائید:
 

www.MercyForAnimals.org/fish
شفقت به حیوانات - Mercy For Animals
www.MercyForAnimals.org
انجمن حفاظتی چوپان دریا- Sea Shepherd
www.SeaShepherd.org
http://www.peta.org/issues/animals-used-for-food/fish-feel-pain.aspx
http://www.sebiology.org/animal/lynne.html
http://www.chester.ac.uk/departments/biological-sciences/staff/lynne-sneddon

سیاحت در زندگی درونی حیوانات با دکتر جاناتان بالکومب (قسمت سوم)
سیاحت در زندگی درونی حیوانات با دکتر جاناتان بالکومب (قسمت دوم)

سیاحت در زندگی درونی حیوانات با دکتر جاناتان بالکومب (قسمت اول)

 

seafood toxiticy

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: شنبه 11 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

نجات حیوانات آزمایشگاهی با ریزشبیه سازهای اندام‌های بدن

مغز مصنوعی در ابعادی کوچکتر از یک دانه برنج، قلب در اندازه یک کارت حافظه کوچک و سایر ریزتراشه های اندامی، پروژه ای است که می‌تواند آزمایش نسل جدید داروها در محیطی کاملا مشابه بدن انسان را فراهم کند.

به گزارش ایسنا پروژه تحقیقاتی «تراشه های اندامی برای آزمایش دارو» امکان تحقیقات در یک میکرومحیط از اندام های مختلف بدن انسان را فراهم می کند.

بر خلاف سایر پروژه های طراحی اندام های انسانی بر روی ریز تراشه، در این برنامه، محققان ۱۰ اندام مختلف بدن انسان را طراحی کرده و آنها را به یکدیگر متصل می کنند تا عملکردی مشابه بدن پیدا کنند؛ همچنین برنامه نرم افزاری برای جریان یافتن مایع درون این اندام طراحی خواهد شد.

«جان ویکسوو» سرپرست پروژه تحقیقاتی Tissue Chip for Drug Testing تأکید می کند: توسعه مدل عملکردی از مغز انسان حاوی نورون ها، موانع موجود بین خون، مغز و مایع مغز- نخاعی با استفاده از سلول های کاملا انسانی، یک پیشرفت بنیادی در مطالعه بدن و آزمایش داروهای جدید ایجاد خواهد کرد.

این پروژه در صورت عملی شدن می تواند نوید دهنده خلاصی حیوانات آزمایشگاهی از آزمایش داروهای مختلف باشد.

محققان تأکید می کنند بدن حیوانات آزمایشگاهی از جمله موش، در برابر بیماریهای انسانی عملکرد مشابهی مانند بدن انسان ندارند و به همین دلیل ۳۰ درصد از آزمایشات بالینی داروها بر روی انسان با شکست مواجه می شود.

در این پروژه تحقیقاتی عظیم، محققان موسسه Wyss دانشگاه هاروارد و دانشگاه های کورنل، واندربیت، کالیفرنیا برکلی و جان هاپکینز مشارکت دارند و سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) با همکاری موسسه تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا (DARPA) بودجه ۷۰ میلیون دلاری آن را تأمین می کنند.

منبع: http://arw.ir/?p=32628-  11/6/91

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: شنبه 11 شهريور 1391برچسب:اندام‌, حیوانات آزمایشگاهی, شبیه ساز, نجات, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

«سنجابک باغی» در اروپا و «سنجابک جنگلی» در ایران با کاهش شدید جمعیت روبرو شده اند

کشورهایی چون هلند و دانمارک پیش از سایر کشور های اروپای غربی زیگونگی طبیعی و ذات وحشی طبیعت خود را از دست داده اند. آخرین بقایای خرس قهوه ای یافته شده در دانمارک به سه هزار سال پیش بازمی گردد.


جز اراضی ساحلی کشور هلند که تقریبا از هزار سال پیش از بستر دریای شمال با استفاده از ایجاد سد بیرون کشیده شده است، پوشش گیاهی جنوب کشور از قرن ها پیش تغییر اساسی کرده است. افزایش بهره برداری در جامعه ای که روزگاری نبض تجارت جهان را به دست داشت و ناوگانش از دریای ژاپن تا جزایر کارائیب حضور داشتند، پوشش حقیقی جنگلی را نابود ساخته و اکنون تنها لکه هایی آنهم به شکل پارک یادگاری از جنگل های کهن است.
تنها جانورانی در هلند توانایی ماندگاری داشتند که قادر به زیست در پوشش ثانوی و عموما انسان کاشت گیاهی بودند. در کنار روباه و خرگوش، یکی از پستانداران حاضر در مزارع و بیشه زاران هلند، «سنجابک باغی» Eliomys quercinus است. پژوهشگران در سال ۲۰۰۷ پس از مدت ها جستجو تنها موفق به یافتن ۹ سنجابک باغی در دو لکه جنگلی در ایالت «لیمبورگ» شدند و این در حالی است که در سال های پیشین مشاهده این گونه جونده در سطح هلند عادی بود.
پژوهشگران جز تغییر کاربری زیستگاه ها و مزارع هلند، به احتمالی، تغییرات اقلیمی روی داده را به دلیل اختلال در خواب زمستانی، مقصر در کاهش شدید جمعیت سنجابک باغی می دانند.

در کشور ایران گونه ای شبیه، به نام «سنجابک جنگلی» Dryomys nitedula وجود دارد. بنا بر نوشتار کتاب ارزشمند «راهنمای صحرایی پستانداران ایران»، نگاشته «مهندس هوشنگ ضیایی» این گونه در مناطق جنگلی و یا درختزار ها و باغات واقع در زیستگاه های مختلف کشور زندگی می کند. «دکتر اسماعیل اعتماد» از پیشگامان دانش جانورشناسی ایران نیز به وجود این گونه در باغ های «طرشت» تهران (منطقه ای حوالی میدان آزادی پایتخت) اشاره داشته است. در حال حاضر این مجموعه باغ ها به سرعت به دلیل ساخت و ساز رو به قهقرا رفته است. این احتمال وجود دارد که محوطه دانشکده منابع طبیعی کرج، محوطه ای مشجر با ۲۰۰ سال سابقه (عمارت سلیمانیه فتحعلیشاهی)، زیستگاهی جزیره ای و جزء آخرین بقایای باغستان های سرسبز کرج باشد که زیستگاهی مناسب برای این گونه جونده و گونه هایی چون سمور سنگی به شمار رود.

 

 کوشان مهران - منبع :http://vahsh.ir /10/2/1391  
مطالب مشابه
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: شنبه 11 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

پارک ملي
اولین پارک خصوصی خاورمیانه و کشور با اعتبار21 میلیارد ریال در نیشابور به بهره‌برداری رسید.

 

 

مالک و مدیر این پارک در گفت‌وگو با خبرنگاران، گفت: پارک طبیعی حیات وحش "چشمه خسرو" نیشابور با وسعت 50 هکتار در فاصله حدود 40 کیلومتری شرق این شهرستان و در مجاورت روستای چشمه خسرو در حاشیه جاده نیشابور به مشهد قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: این پارک در فاز اول تعداد 250 حیوان، جانور و پرنده از 23 گونه مانند انواع مارهای زنده سمی، پرندگان شامل کبک، قرقاول، طاووس و انواع طوطی‌ها و برخی حیوانات دیگر از جمله شتر، بز، قوچ، آهو و میش را نگهداری می‌کند.
او گفت: سعی شده تا با راه‌اندازی موزه حیوانات تاکسیدرمی شده و بخش فسیل‌شناسی، بعد علمی و آموزشی این مجموعه را به‌ ویژه برای دانش آموزان و زیست‌شناسان نیز تقویت کند.
وی با بیان اینکه در این مجموعه اتاق قرنطینه حیوانات نیز در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: در فاز اول امکان پرورش برخی حیوانات از جمله سگ، مار و موش در این پارک به صورت طبیعی وجود دارد.
به گزارش ایسنا این فعال بخش محیط‌ زیست نیشابور، زیستگاه حیات وحش ویژه پستانداران این پارک را به مساحت 9 هکتار عنوان کرد و افزود: در روزهای تعطیل نیز مردم نیشابور و مسافرانی که به این شهرستان می‌آیند می‌توانند با حضور در فضای دو هکتاری دریاچه مصنوعی این پارک ماهیگیری کنند.
حصاری به دیگر بخش‌های این پارک نظیر دو برج نور، سه آبشار و آب‌نما، برج کبوتر، رستوران و سردخانه اشاره کرد و از امکان اقامت مسافران و گردشگران در 15 سوئیت احداثی در دامنه تپه‌های موجود در این پارک خبر داد.
او خاطرنشان کرد: در صورت نیاز به اجرای فازهای بعدی توسعه، امکان افزایش مساحت این پارک تا 250 هکتار نیز فراهم است.
وی درباره راه‌اندازی باغ پرندگان نیز گفت: قرار است باغ پرندگان فعلی این پارک که در مرحله آزمایشی است، از 150 متر به دو هکتار افزایش یابد.


 
کد خبر :7696   زمان مخابره: 21:59:0 - 8/6/1391
 // www.iren.ir //
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 10 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

گورخر
مديرکل محيط زيست خراسان رضوي اعلام کرد: با انتقال جنس نر گورخر ايراني به پناهگاه حيات وحش "دشت لاغري" بردسکن اين گونه را مديريت و احيا خواهيم کرد.

 

 

مهندس حميد جلالوندي در حاشيه سفر به بردسکن، با اشاره به ايجاد سايت تکثير و مديريت در خطر انقراض گونه گور خر ايراني در منطقه دشت لاغري بردسکن گفت: مي بايست اين سايت از ابتدا به صورت نر و ماده شکل مي گرفت که بحث زاد و ولد و احيا و رهاسازي آن شکل مي گرفت.
مدير کل محيط زيست استان خراسان رضوي با انتقال يک گور خر ايراني به اين منطقه موافقت کرد و گفت: پيگيري خواهم کرد که اين سايت که سال ها در مهجوريت بوده است با انتقال اين گونه بحث تکثير و پرورش اين گونه در خطر انقراض را در منطقه داشته باشيم.
مهندس جلالوندي در گفت و گو با ايسنا به مشاهده گونه در خطر انقراض يوزپلنگ آسيايي در منطقه دشت لاغري بردسکن اشاره کرد و گفت: با تدابيري که اتخاذ خواهد شد اين گونه را مديريت و حفظ خواهيم کرد.
وي گفت: استان خراسان رضوي در حوزه محيط زيست داراي توانمندي هاي بسيار و داراي ظرفيت هاي قابل توجه اي مي باشد که از جمله دلايل اين توسعه مي توان به ايجاد 5800 واحد صنعتي، بيش از 40 شهرک صنعتي و 43 مناطق تحت مديريت اشاره کرد.
وي افزود: استان خراسان رضوي در حوزه محيط زيست کشور بسيار تاثير گذار و در جايگاه هاي اول تا سوم قرار دارد.


http://www.iren.ir/Nsite/FullStory/?Id=7690
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 10 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

محيط بان
محیط بانان در زمان استخدام کارمند دولت به شمار می روند، ولی به دلیل نوع کارشان وضعیتی مانند ماموران نیروی انتظامی دارند، اما هنگام درگیری های مسلحانه با شکارچیان غیرمجاز قوانین کارمندی در مورد آنها اعمال می شود.

 

خوشنام‌وند محیط بانی که در غرب کشور مشغول به حفاظت از طبیعت است در باره قوانینی که در حوزه محیط زیست وجود دارد می‌گوید: در باره این‌که محیط بانی در درگیری با شکارچیان غیر مجاز کشته شود قانون شفافی وجود ندارد.
وی ادامه می‌دهد: یک خلأ قانونی وجود دارد و آن هم عدم توجیه قضات مخصوص پرونده‌های زیست محیطی است. اگر قضات و دادستان‌ها در برابر وظایف و اقدامان محیط بان‌ها توجیه باشند 90درصد مشکلات محیط بان‌ها در حوزه قضایی حل می‌شود.
این محیط بان در ادامه به خبرنگار فارس اظهار می‌دارد: بعضی از قضات فکر می‌کنند که ما به نیت کشتن شکارچیان غیرمجاز می‌رویم در صورتی که نیت ما حفظ محیط زیست است. من پشت سنگ هستم و شکارچی در روبرو، من فقط حق تیراندازی به پایین تنه او را دارم اما شکارچی‌غیر مجاز قلب و سر من را نشانه گرفته است. شرایط دشت، کوه و صحرا متفاوت است ولی در قانون هم این شرایط مدنظر گرفته نمی‌شود.
خوشنام‌وند ادامه می‌دهد: اسلحه‌ای که در اختیار ما است صرفا برای ترساندن شکارچیان است اما آنها با بهترین اسلحه‌ها در شرایط خاص ما را نشانه می‌گیرند. متاسفانه اسلحه‌هایی که در اختیار ما است همه قدیمی و فرسوده است.
تصویب لایحه برای حمایت از محیط بان‌ها در مجلس
دبیر اول کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در باره قوانین موجود در حوزه محیط بانی می‌گوید: محیط بان‌ها ضابطان رسمی دادگستری محسوب می‌شوند و در محل خدمت خودشان هر نوع درگیری داشته باشند در صورت بروز مشکل همانند ماموران انتظامی با آنها برخورد می‌شود.
میرهادی قره سیدرومیانی می‌افزاید: برای بررسی پرونده محیط بان‌ها در دادگاه‌ها باید یک حمایت ویژه شود تا مراحل بررسی پرونده‌ آنها سریع‌تر انجام شود.
وی در باره استفاده محبط بان‌ها از سلاح در محل خدمتشان می‌گوید: محیط بان‌ها مانند سایر نیروهای نظامی مراحل آموزش استفاده از سلاح و تیراندازی را طی می‌کنند و سپس به آنها مجوز استفاده از سلاح داده می‌شود.
بررسی فوق‌العاده پرونده محیط بان‌ها در دادگاه‌ها
وی می‌افزاید: به پرونده محیط بان‌ها در دادسرا‌ها باید به صورت فوق‌العاده رسیدگی شود زیرا اگر معطل بماند به یک آفت تبدیل می‌شود.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اضافه می‌کند: این آمادگی را داریم که با تصویب یک لایحه در مجلس به پرونده محیط بان‌ها در دادگاه‌ها به صورت فوق‌العاده رسیدگی شود.
بر این اساس حمایت‌‌های خاص از محیط بان‌ها و اصلاح قوانین قضایی در این زمینه دارای اهمیت است. محیط بان‌ درحالی اسلحه در اختیار دارد که فقط در زمان خطر مرگ می‌تواند از آن استفاده کند. به دلیل موقعیت شغلی که محیط‌ بان دارد نباید به خاطر حفظ محیط زیست و یا یک حیوان جان یک انسان به خطر افتد و پس از آن به دلیل نقایصی که در قانون وجود دارد از آن حمایتی نشود.
طبق اخباری که تا کنون منتشر شده بیش از 10 محیط بان به دلیل درگیری با شکارچیان غیر مجاز در مناطق مختلف در زندان به سر می‌برند و همچنین یک محیط بان نیز به دلیل درگیری با تعدادی شکارچی غیر مجاز دیگر و کشته شدن یک شکارچی باید قصاص شود.
این اتفاقات در حالی رخ داده است که قانونی برای حمایت از محیط بان وجود ندارد، در حالی که وی از محیط زیست کشورمان در حال پاسداری است تا گونه‌های مختلف گیاهی و حیوانی در معرض خطر و انقراض قرار نگیرد، اما جان خودش در معرض خطر قرار دارد.

 

http://www.iren.ir/Nsite/FullStory/?Id=7694
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 10 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، نقش و نگارها و خصوصیات ظاهری نهنگ های گوژپشت نست به سایر نهنگ ها بسیار متفاوت است، بدن بسیار قوی و بال های طویل دارد این نهنگ ها فاقد دندان حقیقی بوده و در عوض صفحات دندانی به نام بالن دارند که در نهنگ های گوژپشت تعداد این صفحات ۲۷۰ تا ۴۰۰ صفحه است.

نهنگ های بالع ۱۱ تا ۱۷ متر طول و حداقل ۴۰ تن وزن دارند و معمولاً ماده ها یک تا یک ونیم متر نسبت به نرها طویل ترند.

محمدی کارشناس محیط زیست در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، نهنگ های گوژپشت در آبهای نزدیک به ساحل مناطق جاده ای تا گرمسیر تمام اقیانوسهای جهان پراکنده اند و اغلب در سواحلی که انسانها بسر می برند دیده می شوند.

گفتنی است، این گونه نهنگ در مسیر مهاجرت عمدتاً از مناطق گرمسیر به مناطق نیمه حاره ای؟ مهاجرت کرده و حتی تا نزدیک مناطق یخ زده نیمکره شمالی و جنوبی نیز بدنبال غذا سفر می کنند.

از لحاظ طبقه بندی زیستی نهنگ گوژپشت آب بازان پستانداران دریایی، زیر راسته نهنگهای بی دندان است.

براساس این گزارش، از جمله عوامل تهدیدکننده این جانداران می توان به برخورد با شناورها، بلع زباله های پلاستیکی نظیر تور و طنابهای ماهیگیری، طناب کشتی ها، پاکتهای پلاستیکی صیدضمغی، بویژه در صید به روش تورهای گوشگیر و پرساین؟، صداهای ناشی از فعالیتهای نظامی، آلودگی های شیمیایی و تغییرات آب و هوایی اشاره کرد.

این گزارش می افزاید: تمامی گونه های پستانداران دریایی موجود در خلیج فارس و دریای عمان اعم از نهنگ ها و دلفین ها به عنوان گونه های تحت حمایت محسوب شده و به عنوان گونه های در معرض خطر انقراض جهانی معرفی شده اند و به منظور ادامه حیات به طور جدی نیازمند کمک می باشند.

http://arw.ir/?p=32333

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 6 شهريور 1391برچسب:زباله, نهنگ, پلاستیکی, گوژپشت, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

کانگورو
تنها کانگوروی قاچاق شده به ایران در باغ وحش تهران مقابل چشمان بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد.

 

 

هفته پیش یک قاچاقچی حیوانات، یک رأس کانگورو را از مرزهای شرقی کشور وارد استان سیستان و بلوچستان و پس از آن خراسان جنوبی کرد که توسط نیروی انتظامی شهرستان نهبندان دستگیر و این حیوان نیز توقیف شد.

به گفته حسینی؛ رئیس اداره محیط زیست نهبندان برای قاچاقچی کانگورو، پرونده قضایی تشکیل شده است و خود کانگورو نیز در اختیار محیط زیست قرار دارد.
طبق قانون، حمل و نگهداری این گونه جانوران علاوه بر جریمه نقدی حکم حبس از 6 ماه تا یک سال را در پی دارد.
زیستگاه اصلی کانگورو «استرالیا» است و هیچ گونه‌ای از آن حتی در باغ‌وحش‌های کشور هم وجود ندارد. کانگوروی قاچاق‌شده به ایران 3 سال دارد و به گفته ایرج جهانگیر؛ مدیر عامل پارک ارم تهران قرار است به زودی به باغ وحش ارم منتقل شود.

جهانگیر به خبرنگار فارس می‌گوید: ظاهراً این کانگورو از جنس نر است و پس از اینکه به تهران منتقل شود حتماً در قرنطینه قرار می‌گیرد تا اطمینان حاصل شود که حامل هیچ نوع بیماری نیست.

وی با تأکید بر اینکه هیچ کانگورویی در حال حاضر در ایران زندگی نمی‌کند، ادامه می‌دهد: پس از انجام تست‌ها و بررسی‌های لازم حتماً جفتی برای آن از سایر کشورها خریداری خواهیم کرد تا تنها نباشد.

به گفته مدیر عامل پارک ارم احتمالاً از روسیه جفت این کانگورو تهیه می شود.

جهانگیر تصریح می‌کند که پس از پایان دوره قرنطینه، این کانگورو در خانه شیشه‌ای در باغ وحش ارم در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد.


http://www.iren.ir/Nsite/FullStory/?Id=7681
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 6 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

بامیان افغانستان روزگاری زیستگاه ببر بوده است

بسیاری داستان «بامیان» و دره «پنجشیر» و نبرد «احمد شاه مسعود» ملقب به «شیر دره پنجشیر» با طالبان را شنیده اند؛ ولی شاید این پرسش مطرح نشده باشد که بامیان در شمال افغانستان چه ارتباطی با شیر آسیایی Panthera leo persica می تواند داشته باشد.
شواهد برجای مانده از سنگواره ها و سنگ نگاره ای کهن حکایت بر وجود شیر در آسیای میانه تا قزاقستان می کند ولی در یکی از کهن ترین تمدن های این سرزمین یعنی «سغدیان»، ببر جایگاه فرهنگی شیر را در فلات ایران و خاورمیانه باستان، اشغال کرده است. بر دیواره های برجای مانده از شهر کهن «افراسیاب» در نزدیکی «سمرقند»، شکارگرانی سوار بر شتر و پیل، ببرهایی را آماج «خدنگ دلدوز» خود قرار داده اند.
آنگونه که در تاریخ بیهقی اشاره شده در قرن پنجم هجری، شمالی ترین زیستگاه شیر آسیایی مابین «هرات» و «فراه» بوده و «سلطان مسعود غزنوی» در سفری بین این دو شهر موفق به نخجیر هشت شیر شده بود.
در آسیای مرکزی و افغانستان «ببر» به نام «شیر» خوانده می شود و «خوشحال حبیبی» نیز در کتاب «پستانداران افغانستان» به این امر اشاره دارد. بر سر در یکی از بزرگترین مدارس علمی بخارا، تصویر ببری کاشیکاری شده و آن مکان به شیردر مدرسه بخارا شهره است. روزگاری شمال افغانستان از هرات و مزارشریف تا سرچشمه های «امودریا» کنام «ببر هیرکانی» Panthera tigris virgata بود و به احتمال زیاد دره پنجشیر بامیان روزگاری کنام ببر هیرکانی بود که در آن دیار شیر خوانده می شد.
روزگاری نیزارها و گززارهای حاشیه «سیردریا» و «آمودریا» زیستگاه ببری بوده که به «ببر توران» Turan نیز معروف بود. جز زیستگاه های تالابی رودخانه ای با پوشش ویژه جنگلی که به «توگای» Tugai معروف است و در کنار گراز، «گوزن بخارا» را نیز در دسترس ببر قرار داشت.
در کنار زیستگاه های تالابی، دشت ها و حتی شنزارها (اکثر با پوشش انبوه گز) نیز در زیر پای ببر قرار داشت و حتی تا اواسط قرن نوزدهم و تسخیر «تاشکند» به وسیله روس ها ببرهایی همواره در اطراف شهر تاشکند همواره دیده می شدند.
به احتمال زیاد باور کردنی نیست که تا اوایل قرن بیستم «آهوی گواتر دار ایرانی»، «آنتیلوپ سایگا» و «گورخر کولان» در رده شکار های اصلی ببر در آسیای مرکزی قرار داشتند. البته در زیستگاه های کوهستانی تاجیکستان و قرقیزستان و «کپه داغ» ترکمستان همانند شمال خراسان، نیزار های انبوه دره های کوهستانی کنام مطلوبی برای ببر و بهترین طعمه او گراز به حساب می آمدند.
در دیپلماسی آسیای مرکزی، ببر و پوست آن پیشکشی ارزنده به حساب می آمدند. با قدرت گیری روسیه نوین تحت لوای پتر کبیر، امرای رقیب بخارا و «خیوه» و خوانین «کازاخ» (به اشتباه «قزاق» نامیده شده اند) سعی در ایجاد رابطه ای دوستانه با تزار مقتدر روس داشتند و از این رو در کنار اسبان تیزرو و راهوار ترکمن و قالیچه های نفیس بخارایی، ببر و پوست آن یکی از مهم ترین هدایا بود.
در اوایل ۱۸۵۰ «لیدی شل» همسر سفیر بریتانیا در ایران گزارش کرد که در میان تهف و پیشکشی های امیر بخارا به ناصرالدین شاه جوان، چندین تخته پوست ببر زیبا وجود داشت.
نگاره پیوست این نوشتار که یکی از طراحی های «معین مصور» از نگارگران بزرگ عصر صفوی در قرن هفدهم است، گویای پدیده رد و بدل کردن گونه های حیات وحش در بین دولت ها است.

در یکی از روزهای ماه مبارک رمضان سال ۱۰۸۲ هجری، امیر بخارا در میان هدایایی که به همراه سفیر خود به دربار «شاه سلیمان صفوی» فرستاده بود، ببر تورانی را نیز همراه کرده بود؛ که ناگاه ببر مقید به قلاده و زنجیر در دروازه دولت، یکی از دروازه های آن روز اصفهان، به شاگرد بقالی حمله می کند و البته معلوم نیست که برای ماموران حفظ جان ببر به عنوان هدیه امیر بخارا مهم تر بود و یا نجات جان یکی از رعایای دولت علیه ایران!
در عرف دیپلماسی، «پاندا» و هدیه دو عدد از این جانور زیبا به «نیکسون» از سوی «مائو ستونگ» یادآور آب شدن تدریجی یخ روابط بین دو دولت ایالات متحده و چین است. حال باید دید اهدای چندین پلنگ ایرانی به روسیه جز خوش عاقبتی برای آن پلنگ ها چه چیزی را برای ایران به ارمغان خواهد آورد.

 http://vahsh.ir

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


روزگاری زیستبوم های آبی مرغزاران بی انتهای کالیفرنیا کنام «سمندر ببری کالیفرنیا» (Ambystoma californiense) بود ولی اکنون به دلیل تخریب گسترده زیستگاه ها تنها شش جمعیت از آن برجای مانده و نهاد های حفاظتی این گونه را در معرض خطر تلقی می کند.

در کنار عوامل انسانی مخرب زیستگاه، اکنون دشواری دیگری باعث تهدید جمعیت این گونه شده است. حدود ۶۰ سال پیش فروشندگان جانوران دست آموز گونه ای از سمندر ببری را که بومی تگزاس بود، به کالیفرنیا معرفی کردند. سمندرهای تگزاسی درشت جثه و مقاوم به شرایط دشوار زیستگاه بوده و به همین دلیل در آن دوره نگهداری از آنها در آکواریوم مد شده بود.
به تدریج تعدادی از این نمونه ها بنا بر دلایلی چون فرار و یا خسته شدن مالکان و معرفی به طبیعت، وارد زیستبوم جدید شدند و با گونه بومی کالیفرنیا جفت شده و نمونه های هیبریدی را تشکیل دادند که خلوص ژنتیکی نمونه های بومی را در معرض خطر قرار داده است.

سمندر دورگه، تهدیدی برای دیگر دوزیستان کالیفرنیا
به دلیل درشتی جثه و به ویژه بزرگ بودن دهان، در کنار رقابت بر سر طعمه با نمونه سمندر بومی کالیفرنیا، دو نمونه دیگر قورباغه و سمندر کالیفرنیا که در معرض تهدید هستند نیز در لیست شکار این گونه ناخواسته قرار گرفته است.
خواسته و یا ناخواسته بسیاری از گونه های غیر بومی وارد زیستگاه های جدید شده و درکنار رقابت با گونه های بومی به دلیل ایجاد نمونه های دورگه خلوص ژنتیکی گونه های قدیمی را مورد تهدید قرار می دهند.
در اسکاتلند و ایرلند معرفی و یا فرار نمونه های «گوزن سیکا» بومی ژاپن از پارک ها باعث هیبرید شدن (دورگه شدن) با «گوزن سرخ»، بزرگترین پستاندار بومی کنونی بریتانیا شده و به ویژه در ایرلند که به دلیل قرن ها فشار انسان و از دست رفتن پوشش کهن جنگلی، تعداد گوزن سرخ محدود است، تولید نمونه های هیبرید بسیار مشکل آفرین است.
در مورد نمونه هایی بزرگ جثه چون گوزن شاید انتقال نمونه غیر بومی و حذف نمونه های ناخواسته دورگه راه حلی برای نجات خلوص ژنتیکی گونه های بومی در معرض نابودی باشد ولی مدیریت جمعیت گونه هایی چون سمندر بسیار دشوار است. در پاره ای از موارد با زنده گیری و پرورش در اسارت می توان جمعیت هایی از دوزیستان ایجاد کرد ولی هیچ تضمینی وجود ندارد که پس از معرفی مجدد به زیستگاه، به دلیل وجود نمونه های بیگانه و یا هیبرید تمام تلاش ها به هدر رود.
در چند سال گذشته پس از مار بی آزار آبی و «لاکپشت خزری» ( در کنار «لاکپشت گوش سبز» مهاجم چینی) این بار نوبت «سمندر امپراتور» (سمندر لرستان) شده که باید تقاص هوس بازی و سود جویی و بی کفایتی را بدهد. قرن هاست که زیستگاه های زاگرسی به شدت تخریب شده است. شواهد تاریخی و لکه های جنگلی از وجود گونه های جنگلی گوزن مرال و خرس قهوه ای در زیستگاه های استان مرکزی حکایت می کند که اکنون باورش بسیار دشوار است.
ولی جز گونه های بزرگ و شکارچی پسندی چون «گوزن زرد» و شیر بسیاری از پرندگان و به ویژه گونه های حساس به تغییرات محیط، دوزیستان به دلیل نابودی کامل زیستگاه برای همیشه از دست رفتند. مدارک نشان دهنده گستره سمندر ببری کالیفرنیا در چمنزارها پیش از تبدیل به زمین های کشاورزی بوده است. به احتمال بسیار زیاد سمندر امپراتور نیز روزگاری در زیستگاه های جنگلی می زیسته است که اکنون بدل به ماهورهایی خشک شده اند.

سمندرهایی که رها می شوند
در روزهای نخست شاید نگهداری سمندری در تنگ و یا آکواریوم جالب به نظر برسد اما در هفته دوم کار به تلنگرزدن به شیشه برای به حرکت درآوردن این جانور به ظاهر مرده رسیده و پس از مدتی یا جانور سر از کیسه زباله در آورده و در خوشبینانه ترین حالت در روزهایی چون «سیزده بدر» در دامان طبیعت جنگلی شمال و یا پارک های تهران (خصوصا پارک ملت) رها می شود.
جانوری گرسنه و ضعیف و پر از استرس ناشی از زیستن در محیطی نامانوس، به احتمال زیاد شانس بقا نخواهد داشت ولی همانند تجربه کالیفرنیا این احتمال وجود دارد که در زیستگاه های جنگلی شمال و به ویژه در حواشی زیستبوم های آبی، سمندر امپراتور شانس اندکی برای بقا وجود داشته باشد.
در وضعیت کنونی، به آینده بیشتر گونه های جانوری و گیاهی ایران به دلیل تخریب زیستگاه نمی توان امیدی داشت پس وای بر زمانی که ورود گونه های ناخواسته و هیبرید شدن گونه ها، بلای جان گونه های حساسی چون سمندر ها شود.
پیشنهاد می شود در پارک های شهری دارای استخر چون پارک ملت تهران، پژوهشی کاربردی درباره احتمال رها سازی گونه سمندر امپراتور و امکان بقای نسل آن انجام گیرد.

 

 

منبع:http://vahsh.ir

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

روسیه «سرزمین پلنگ» را در نزدیکی مرز چین ایجاد کرد

انجمن حفاظت حیات وحش (WCS) اعلام کرد که روسیه به منظور حفظ گربه سانان نادر مانند گونه های در معرض انقراض پلنگ و ببر آمور، یک پارک ملی گسترده و وسیع را ایجاد کرده است.
این پارک ملی که «سرزمین پلنگ» نام دارد، وسعتی ۲۶۲ هزار هکتاری از زیستگاه های اصلی پلنگ و ببر را پوشش می دهد.
این پارک با الحاق دو منطقه حفاظت شده ارزشمند به نام های «پناهگاه حیات وحش بارسُوی»، «پناهگاه حیات وحش بوریسوفکو» و اضافه کردن منطقه ای دیگر در نزدیکی مرز کشور چین ایجاد شده است.
به گزارش پایگاه خبری مونگابی، «پیتر زاهلر» معاون بخش آسیای انجمن حفاظت حیات وحش در این باره گفت: این خبر بزرگی برای حفاظت گربه سانان بزرگ جثه است. ایجاد این پارک، میزان زیستگاه های تحت حفاظت جمعیت بحرانی دو گربه سان بزرگ جهان را به طور چشمگیری افزایش می دهد و راه افزایش امینت برای آینده این گونه ها را ادامه می دهد.
او همچنین ادامه داد: ما مشتاقانه منتظر آن هستیم تا پشتیبانی هایی که برای کمک به حفاظت ببرها و پلنگ ها در منطقه احتیاج است را ادامه دهیم.
«دیل میکل» مدیر برنامه روسیه انجمن حفاظت حیات وحش نیز گفت: ایجاد پارک ملی جدید، خبری عالی برای جمعیت های شرقی پلنگ و ببر آمور است.
او گفت: ما دولت روسیه را برای این پیش بینی و ایجاد این پارک ملی ستایش می کنیم و به این مسئله نیز خوشبین هستیم که این منطقه یک پناهگاه حساس برای برخی از بحرانی ترین گونه های گربه سانان بزرگ این سیاره است.
جمعیت ببر آمور یا همان ببر سیبری به دلایلی چون از دست رفتن زیستگاه ها، شکار به عنوان گونه آسیب رسان و آفت و همچنین شکار برای عرضه در بازار طب سنتی چینی به شدت کاهش یافته است. اما این وضعیت برای پلنگ آمور که به پلنگ شرقی نیز شناخته می شود، به مراتب بغرنج تر است چرا که در حال حاضر، دانشمندان تنها برآورد ۴۰ فرد از این گونه پلنگ را در طبیعت دارند و به همین دلیل، پلنگ آمور به عنوان بحرانی ترین گربه سان جهان از نظر تعداد افراد در طبیعت شناخته شده است.
کشور روسیه از چند سال قبل، برنامه های گسترده ای را برای حفاظت و احیای گونه های گربه سانان بزرگ جثه خود به اجرا در آورده است. مهمترین این برنامه ها، برنامه احیای پلنگ در منطقه قفقاز در غرب روسیه و شمال ایران است.
این کشور که میزبان المپیک زمستانی ۲۰۱۴ است، نماد این بازی ها را پلنگ انتخاب کرده در حالی که جمعیت پلنگ در ناحیه قفقاز (بخشی که در کشور روسیه واقع شده) منقرض شده است. به همین دلیل روسیه از چند سال قبل برنامه هایی برای احیای این گونه از طریق تکثیر در اسارت در دست اجرا دارد و پلنگ هایی را از قزاقستان و ایران برای اجرای این پروژه دریافت کرده است.
در سوی دیگر مرزهایی که منطقه قفقاز را به چندین قسمت تقسیم کرده اند، ایران نیز از دو سال قبل اعلام کرده که قصد احیای جمعیت گونه منقرض شده «ببر هیرکانی» از طریق تکثیر در اسارت ببر سیبری را اجرا کند.
هر چند که این برنامه با تبلیغات زیادی همراه بود و برنامه مبادله دو پلنگ ماده ایرانی با یک جفت ببر سیبری، یکی از خبرسازترین برنامه های تاریخ سازمان حفاظت محیط زیست ایران شد، اما بر خلاف گفته مدیران این سازمان، ببرها به محل در نظر گرفته شده در پناهگاه حیات وحش میانکاله منتقل نشدند و در باغ وحش ارم تهران ماندند. هفت ماه پس از انتقال، ببر نر بر اثر بیماری «مشمشه» در دی ماه ۸۹ پشت قفس های باغ وحش ارم جان داد و البته بازهم خبرساز شد.
پس از این اتفاق، ببر ماده برای مدتی طولانی در قرنطینه ماند و با اینکه منابع غیررسمی از ابتلای این ببر به مشمشه خبر می دادند، خبر و عکس خاصی از سوی مقامات رسمی از این ببر منتشر نشد.
با این حال هیئت های روسی و ایرانی چند بار به دو کشور سفر کردند و قرار است چهار ببر دیگر نیز در ازای دریافت چهار پلنگ، از روسیه به ایران بیایند و به مرکزی در میانکاله منتقل شوند. مرکزی که به گفته معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، تنها ظرفیت نگهداری دو ببر را دارد.

مطالب مشابه

http://vahsh.ir   : منبع

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

حیات وحش نروژ

  نروژ زیستگاه گونه های مختلف حیوانات وحشی است. بیشتر این حیوانات خطری برای انسان ندارند، و ما می توانیم در کمال امنیت و بدون ترس از حیوانات وحشی از مناطق روستایی و جنگلی استفاده کنیم. برخی از حیوانات در جنگل ها زندگی می کنند و بعضی دیگر در کوهستان ها. در ذیل به بررسی دقیق تر برخی از آنها می پردازیم:

  •  خرس

  •  سنجاب

  •  الک (نوعی گوزن شمالی)

  •  سیاه گوش

  •  خرگوش صحرایی

  •  گوزن

  •  گوزن شمالی

  •  گوزن کوچک

  •  روباه

  •  گرگ

  •  مار جعفری


©Baard Næss/Samfoto

خرس

انواع مختلف خرس وجود دارد.

خرس هایی که در خشکی های نروژ یافت می شوند خرس های قهوه ای نام دارند. امروزه خرس های قهوه ای زیادی در جنگل های نروژ وجود ندارد. قد خرس قهوه ای بالغ می تواند به ١٢۵ سانتی متر تا سر شانه و وزن آن به ٣۵٠ کیلوگرم بالغ گردد. آنها معمولاً از توت ها و گیاهان تغذیه می کنند، اما ممکن است گاهی گوسفندان را نیز بخورند.

خرس ها تمام زمستان را در خواب زمستانی به سر می برند. محل استراحت آنها می تواند گودال های زیرزمینی یا غارها باشد. آنها تا فرا رسیدن فصل بهار در این گونه مکان ها می خوابند.


©Asgeir Helgestad/Samfoto

سنجاب

سنجاب ها را می توان در سراسر کشور یافت، اما بیشتر در نواحی جنگلی دارای درختان صنوبر و کاج زندگی می کنند. سنجاب ها را می توان به راحتی از دم بزرگ و پر پشتشان شناخت. خز آنها در فصل تابستان قهوه ای مایل به قرمز و در فصل زمستان سفید مایل به خاکستری است. سنجاب ها از مغز میوه های فندقی و دانه های مختلف تغذیه می کنند، البته می توانند جوجه ها و تخم پرندگان را نیز بخورند. وزن یک سنجاب بالغ به حدود ١ کیلوگرم بالغ می گردد.


©Kjell-Erik Moseid/Samfoto

الک

الک ها بزرگترین حیوانات جنگل های نروژ هستند. آنها را اغلب «پادشاه جنگل» می نامند. اندازه شاخ یک الک نر می تواند به ١۵٠ سانتی متر هم برسد! قد یک الک بالغ می تواند به ٢٣٠ سانتی متر تا سر شانه و وزن آن به ۴٠٠ تا ۸٠٠ کیلوگرم بالغ شود. الک ها گیاه خوار هستند.


©Asle Hjellbrekke/Samfoto

سیاه گوش

سیاه گوش ها شبیه گربه های اهلی بزگ هستند و موهای دراز سیاه رنگی روی گوش های آنها وجود دارد. خز آنها قهوه ای روشن با خال های تیره و نوک دم آنها سیاه است. سیاه گوش ها در نواحی جنگلی سراسر کشور تا محدوده ترومس (Troms) در شمال زندگی می کنند. طول آنها معمولاً حدود یک متر است و از طریق شکار تغذیه می کنند. آنها از پرندگان، خرگوش های صحرایی و جوندگان کوچک تغذیه می کنند، اما می توانند گربه ها و گوسفندان را نیز بخورند.


©Steinar Myhr/Samfoto

خرگوش صحرایی

تقریباً ١٠٠ گونه مختلف خرگوش صحرایی در دنیا وجود دارد. طول خرگوش صحرایی که در نروژ زندگی می کند می تواند به ۶٠ سانتی متر هم بالغ شود. خرگوش های صحرایی دارای دندان های بالایی بزرگی در قسمت جلو دهان، پاهای بلند و قوی، دم کوتاه، و گوش هایی بلند هستند. رنگ خز آنها با تغییر فصول عوض می شود و در فصل تابستان قهوه ای مایل به خاکستری و در زمستان سفید است. خرگوش های صحرایی را می توان در سراسر کشور یافت و آنها در جنگل ها، فضاهای باز حومه شهر و مناطق کوهستانی رشد و نمو می کنند. خرگوش های صحرایی گیاه خوار هستند.


©Helge Sunde/Samfoto

گوزن

گوزن ها را می توان تقریباً در سراسر نروژ در جنگل ها و حاشیه جنگل ها یافت. در فصل تابستان، رنگ خز آنها قرمز، خاکستری، یا قهوه ای است؛ حال آنکه در فصل زمستان خز آنها تیره تر و خاکستری تر است. گوزن ها گیاه خوار هستند و قد آنها تا سر شانه به ١٢۵ سانتی متر می رسد. گوزن های نر شاخ های زیبایی دارند. گوزن قرمز سلطنتی یکی از زیباترین حیوانات جنگل به شمار می رود.


©Tom Schandy/Samfoto

گوزن شمالی

بیشتر گوزن های شمالی در نروژ حیواناتی اهلی شده هستند، اما گوزن شمالی وحشی هم در اسوالبارد (Svalbard) و در نواحی کوهستانی جنوب (Hardangervidda، Dovre وRondane) یافت می شود. گوزن های شمالی عضو خانواده گوزن ها هستند. گوزن های شمالی نروژ زیاد بزرگ نمی شوند. قد گوزن شمالی بالغ تا سر شانه بین ١١۷ تا ١٢۷ سانتی متر است. هم گوزن شمالی نر و هم گوزن شمالی ماده دارای شاخ هستند. گوزن های شمالی گیاه خوار هستند.


©Kjell-Erik Moseid/Samfoto

گوزن کوچک

قبلاً گوزن های کوچک فقط در جنگل ها و علفزار های شرق نروژ یافت می شدند، اما امروزه تقریباً در سراسر کشور پراکنده شده اند. گوزن کوچک متعلق به خانواده گوزن ها است. نرها شاخ دارند و قد گوزن کوچک بالغ تا سر شانه بین ۶۴ تا ۸۹ سانتی متر و وزن آن فقط ١۷تا ٢٣کیلو گرم است.


©Baard Næss/Samfoto

روباه

٢٠ گونه مختلف روباه در دنیا وجود دارد. فراوان ترین گونه روباه در نروژ روباه قرمز است. روباه های قرمز در جنگل ها و در درون لانه های زیر زمینی زندگی می کنند. طول روباه ها به ۷۵ سانتی متر می رسد. آنها دمی بلند و زیبا دارند که طول آن به ۵٠ سانتی متر هم بالغ می شود. خز آنها عمدتاً قهوه ای مایل به قرمز و در ناحیه شکم و نوک دم، به رنگ سفید است. روباه ها از طریق شکار تغذیه می کنند. آنها از موش، خرگوش، پرندگان، وماهی تغذیه می- کنند. همچنین توت های وحشی را نیز می خورند.


©Baard Næss/Samfoto

گرگ

گرگ ها متعلق به خانواده سگ هستند. آنها حیوانات خالدار خاکستری رنگ با شکمی به رنگ سفید می باشند. گرگ ها در خطر انقراض قرار دارند و امروزه فقط تعداد معدودی از آنها در کشور وجود دارد. گرگ ها بیشتر در دسته های ۶ تا ۸ تایی به زندگی و شکار می پردازند. آنها در نواحی جنگلی و عمدتاً در مناطق هم مرز با سوئد زندگی می کنند.


©Kjell-Erik Moseid/Samfoto

مار جعفری

مارهای جعفری تنها گونه مارهای سمی بومی نروژ هستند. مارهای جعفری به سادگی قابل تشخیص هستند زیرا در قسمت پشت آنها طرحی از خطوط شکسته دیده می شود. مارهای جعفری از موش و سایر حیوانات کوچک تغذیه می- کنند. آنها فقط زمانی که احساس خطر می کنند، نیش می زنند. چنانچه مار جعفری شما را نیش بزند، باید حتی الامکان خونسردی خود را حفظ کنید و به یک پزشک یا بهیار مراجعه نمایید.

منبع: http://intropersisk.cappelendamm.no

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

وقتی جانوری با شکلی نامتعارف مشاهده می شود!

«عتصرالمعالی قابوس ابن وشمگیر» در کتاب بی همتای خود «قابوس نامه» که در واقع آیینه ای از فرهنگ ایران در آن برهه است، درباره همه مواردی که یک نجیبزاده جوان می باید بداند از «نجوم» و «خرید اسب» تا «شرکت در باده گساری» برای پسر خود «گیلانشاه» نگاشته و صد البته که آموزش سواری و نخجیرداری یکی از مهم ترین آرایه ها و هنرهای یک اشراف زاده بوده است. در بخش مربوط به نخجیر، یکی از ریزه کاری های شکار این بوده که نجیبزادگان به هیچ روی قلاده «تازی» (سگ شکاری) را بدست نگرفته و یوزان آموخته را در نخجیرگاه بر پشت اسب ننشانند؛ چون در عین اینکه اینکار در شان و مقام یک امیرزاده نیست، نشاندن سباع (درندگان) بر پشت اسب به هنگام سواری خلاف عقل و احتیاط است.

یکی از نگاره های پیوست نخجیرگری را در حدود سال ۱۵۶۰ میلادی در ایران دوران «شاه طهماسب صفوی» نشان می دهد که سوار بر اسب کمانی زه کرده را در ترکش (جای کمان) نهاده و یوزی مقید به قلاده و جل بر پشت، بر روی زین سوار کرده است.
هرچند در ادب پارسی واژگانی چون «یوزدار» و «یوزبنده» برای اهل ادب آشناست ولی در مقایسه با هند گورکانی در نگارگری ها کمتر شاهد نخجیر شکارگران همراه با یوز هستیم و شکارگر صفوی در شکار جرگه، بیشتر مایل بوده برای معرکه نبرد آموخته شده و با شمشیر شکارگر(قراچوری، شمشیری بلند تر از شمشیر پیادگان) و نیزه و خشت و زوبین و کمان و کمند به شکار بپردازد. از اواسط دوران صفوی شاهد ورود پیادگان مسلح به تفنگ در نگارگری ها هستیم.

پس از فروپاشی دولت ابدمدت صفوی و شکوه کوتاه مدت خورشید نادری و دوران جنگ های خونین پیش و پس از حکمفرمایی «کریم خان زند» نه برای ادیبان مجال سخنوری بود و نه میرشکاران برای هنر خود خواهانی داشتند.
نقل شده که قوشبان نادر همراه با پرنده ای شکاری به درگاه خان زند آمد و مستدعی شغلی شد. خان به او گفت: «ولش کن سی خودش بگیرد، سی خودش بخورد!»

یوز طیغون
«نورالدین جهانگیر» امپراتور جنگاور و هنرور و دوستدار طبیعت هند در «توزک جهانگیری» (خاطرات جهانگیری) از یوزی سپید که از «آگرا» به او پیشکش شده اشاره داشت… «این اولین و آخرین یوز سپیدی بود که در تمام عمرم با آن برخورد کرده بودم لکه های روی پوست یوز بجای سیاه، آبی رنگ بود و سپیدی بدن یوز به آبی میزد».
در دهه ۱۹۲۰ یک یوزپلنگ با لکه های بزرگ و خطوط عمودی در «رودزیا» شکار شد که در آن دوران به نام علمی «یوز پادشاه» Acinony rex نام گرفت و گمان می رفت زیرگونه جدیدی کشف شده است.
ولی بعدها مشخص شد که همانند شیر های سپید آفریقای جنوبی و «گربه سروال» سیاه رنگ کوهستان های اتیوپی، در واقع جهش ژنتیکی باعث بروز این پدیده شده است.
نگاره های پیوست نشان دهنده ماده یوزی بدون خال است که در کنیا دیده شده است. در ببرها و پلنگ ها نمونه های فاقد شکل های معمول بر روی پوست دیده شده اند ولی این ویژگی در یوزها بسیار نادرتر است. یکی دیگر از نگاره ها نره یوزی است که رنگ بدن او به جای آهویی معمول، سپید با خال است.

مطالب تصادفي
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

کارگاه آموزشی آشنایی با خزندگان در پارک ملی دز برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان کارگاه آموزشی آشنایی با خزندگان از سوی اداره حفاظت محیط زیست دزفول با همکاری موسسه خزنده شناسان پارس در پارک ملی دز با حضور محیط بانان شهرستانهای دزفول ،شوش و گتوند برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی فرهاد قلی نژاد رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول هدف از برگزاری این کارگاه را آشنایی بیشتر محیط بانان با خزندگان مناطق تحت حفاظت  عنوان و آموزش محیط بانان را بدلیل حضور آنان در طبیعت در جهت شناسایی بیشتر طبیعت و تنوع زیستی و وضعیت گونه ها بسیار ضروری و از نیازهای آموزشی محیط بانان برشمردند و اینگونه کارگاهها و کلاس های آموزشی را در ایجاد انگیزه و علاقه در محیط بانان مناطق و ادارات به منظور شناسایی گونه های جانوری و گیاهی و ثبت آمار و اطلاعات مربوط به گونه ها ضروری دانست
در ادامه کارگاه نیز خانم دکتر غفاری از اعضای موسسه خزنده شناسان پارس  از همکاری اداره حفاظت محیط زیست دزفول با این موسسه  در برگزاری کارگاههای آموزشی و برنامه های آموزشی متعدد تشکر و آمادگی موسسه را جهت ادامه فعالیتهای آموزشی به منظور شناسایی و آشنایی با خزندگان اعلام نمود.
در این کارگاه آموزشی به مدت ۵ ساعت با ارائه مطالب توسط اساتید ،محیط بانان با خزندگان و دوزیستان ،انواع آنان در ایران و خوزستان ،نحوه نمونه گیری و بیومتری و در نهایت وضعیت گونه های خزندگان آشنا شدند.

مطالب مشابه
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

در راستای احیاء گونه های جانوری در معرض خطر انقراض ۲ رأس گوزن زرد به منطقه حفاظت شده قلاجه وارد شد.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست کرمانشاه، مجید ابدی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت : گونه گوزن زرد در گذشته پراکندگی وسیعی از شمال آفریقا تا عراق ، ترکیه و ایران داشته و گمان میرفت که نسل این حیوان منقرض شده باشد تا اینکه در دهه ۱۹۵۰ گله ای از آن در خوزستان کشف شد. ولی در حال حاضر نسل آن در تمامی کشورهای مذکور به جز ایران نابود شده است . در ایران این گوزن در مناطق جنگلی زاگرس و جنگل های گرمسیری خوزستان زندگی میکرد ولی در حال حاضر پراکندگی طبیعی آن محدود به مناطق حفاظت شده دز وکرخه در خوزستان است.

مهندس ابدی افزود: در راستای احیاء و بازگرداندن این گونه نادر به زیستگاه آن در استان کرمانشاه ، سایت تکثیر گوزن زرد در داربادام شهرستان اسلام آبادغرب واقع در منطقه حفاظت شده قلاجه راه اندازی و فعلا”مجوز زنده گیری و انتقال تعداد ۱۰ رأس گوزن زرد به استان از سازمان حفاظت محیط زیست گرفته شده که در مرحله اول تعداد۲ رآس از منطقه دنا زنده گیری و به منطقه داربادام منتقل گردید و انشاءالله در هفته آینده تعداد دیگری از چند مرکز دیگر تکثیرگوزن زرد زنده گیری و به این سایت منتقل خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد فعلاً این گوزنها در محل قرنطینه نگهداری میشوند و پس از پیوستن سایر گوزنها رسماً این سایت با حضور مسئولین عالی رتبه استان افتتاح وگوزنها در محل اصلی سایت رها سازی میگردند.
مهندس ابدی در پایان از تلاش و حمایت و همکاری مدیران ستادی سازمان حفاظت محیط زیست و مسئولین استان بخصوص استاندار محترم و محبوب کرمانشاه در راه اندازی این مرکز تشکر و قدر دانی نمود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه از انتقال تعداد دیگری گوزن زرد به سایت دار بادام قلاجه خبر داد و گفت: سایت تکثیر گوزن زرد به زودی افتتاح خواهد شد

وی خاطر نشان کرد: در هفته پایانی تیرماه سال جاری به دنبال انتقال ۲ رأس گوزن زرد از منطقه آب سیاه دنا به سایت تکثیر گوزن زرد منطقه داربادام (منطقه حفاظت شده قلاجه) در آینده نزدیک تعداد دیگری گوزن زرد از دشت ناز ساری به این سایت انتقال خواهد یافت و سایت تکثیر گوزن زرد به صورت رسمی افتتاح می شود.

مطالب مشابه
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

پناهگاه حیات وحش کلاً به محدوده ای از منابع طبیعی کشور اعم از جنگل و مرتع و دشت، آب و کوهستان اطلاق می شود که دارای زیستگاههای طبیعی نمونه و شرایط اقلیمی خاصی برای جانوران وحشی بوده و به منظور احیاء این زیستگاهها تحت حفاظت قرار می گیرد. پناهگاه حیات وحش سلکه صومعه سرامنطقه پناهگاه حیات وحش سلکه بر اساس مصوبه شماره ۱۵ مورخه ۱۷/۱۰/۱۳۴۹ در محدوده ای به مساحت ۳۶۰ هکتار به عنوان پناهگاه حیات وحش تعیین گردید که در قسمت جنوبی تالاب انزلی و در محدوده شهرستان صومعه سرا قرار دارد که از شمال به تالاب از جنوب به حاشیه مزارع روستاهای هنده خاله و صوفیانده از غرب به رودخانه هنده خاله و از شرق به رودخانه ترابخاله محدود است. این منطقه در عرض شمالی ۲۷ درجه و ۲۰ دقیقه و طول شرقی ۴۹ درجه و ۲۵ دقیقه قرار گرفته است ارتفاع این منطقه از سطح آبهای آزاد ۲۰ الی ۲۴ متر در نوسان بوده. پناهگاه حیات وحش سلکه یکی از تالابهای با ارزش شمال کشور است که سالانه تعداد متنابهی از پرندگان مهاجر در این تالاب زندگی می نمایند. بخش یاز این منطقه به صورت تالابی و بخشی دیگر آن بصورت چمنزار و مرتع بوده که از نظر زیستگاه انواع غازها فوق العاده حائز اهمیت و موردنظر بوده که در طول سالیان متمادی در اثر پایین رفتن سطح آب دریای خزر و در نتیجه پائین رفتن سطح آب تالاب انزلی منطقه سلکه نیز با خطر نابودی مواجه گردید که در سال ۱۳۵۴ مطالعاتی در زمینه جلوگیری از نابودی این منطقه با ارزش انجام گرفت که درنهایت جهت احیاء این منطقه یک سد خاکی در ضلع شمالی منطقه حد فاصل رودخانه هنده خاله و ترابخاله به طول ۲۴۰۰ متر به عرض ۶ متر در پایه و ۳ متر در تاج و ارتفاع ۵/۱ متر احداث گردید تا در طول فصل مهاجرت پرندگان به این تالاب نزولات جوی را در خود ذخیره نموده و محیط زندگی پرندگان در آن حفظ گردد. اما در طول دو الی سه سال گذشته در نتیجه بالا آمدن سطح آب دریای خزر و تالاب انزلی سطح آب پناهگاه سلکه نیز افزایش یافته به طوریکه کلیه سطح منطقه حالت تالابی بخود گرفته و نقاطی که قبلاً بصورت چمنزار و مرتع بود کاملاً از بین رفته که در نتیجه این تغییرات زیستگاهی جمعیت غازهای مهاجر نسبت به گذشته فوق العاده تقلیل و جمعیت گونه هایی دیگر که با محیط آبی منطقه سازگاری بیشتری دارند بهمان نسبت افزایش یافته است. یکی از عوامل مخرب در تخریب منطقه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران احداث کانال و زهکش در جنوب شرقی منطقه و جداسازی بیش از ۲۴ هکتار از ارارضی منطقه و واگذاری آن توسط هیئت واگذاری زمین به مردم جهت شالیکاری بوده که محدوده منطقه را بیش از پیش کاهش داده است. در دهه گذشته بدلیل ارتباط مستقیم آب تالاب و پناهگاه حیات وحش سلکه در نوع پوشش گیاهی آبزیان و پرندگان موجود تغییرات محسوسی بچشم می خورد که روند گذشته در صورتیکه ادامه داشته باشد در آینده بسیار نزدیک مرگ تالاب سلکه را خواهیم دید. از آنجائی که هدف و رسالت سازمان حفاظت محیط زیست تضمین بهره وری صحیح و مستمر از منابع طبیعی و ایجاد تعادل مناسبات زیستی بین اعضاء تشکیل دهنده حیات جهت اعتلاء بشر می باشد. این سازمان جهت حمایت و حفاظت از موجودات گیاهی و حیوانی و بهره وری بهینه از این موجودات اقدام به تعیین مناطق حفاظت شده شکار ممنوع، پناهگاه حیات وحش و … نموده با ایجاد یک واحد در این منطقه و کنترل شبانه روزی و جلوگیری از هرگونه سوء استفاده عامه بخصوص طی دو الی سه ساله اخیر این پناهگاه یکی از مهمترین نقاط امن و زمستان گذرانی پرندگان مهاجر و آبزی بوده بطوریکه در اوایل زمستان امسال بیش از دهها هزار انواع پرندگان مهاجر آبزی در تالاب سلکه مشاهده گردیده که این خود نشانگر حفاظت منطقه توسط محیط بانان سخت کوش و پرتلاش می باشد. سلکه بعنوان اولین مرکز بازدیدکنندگان علاقمند به حیات وحش در استان گیلان دنیایی را در مقابل شما به تصویر می کشد که متفاوت از مفاهیم روزمره است و سرعت انسانی شما را به یادتان می آورد این منطقه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست هر ساله هزاران پرنده مهاجر را که در بدو پرواز، سرزمینهای دوردست را نشانه می گیرند بسوی خود می کشد و بسیاری از ادامه مهاجرت منصرف می کند. در این خوان گسترده از نعمتهای الهی که تلاش مأموریان حفاظت محیط زیست، منبع مزاحمت انسانی و تشویق تعادل طبیعی را به ارمغان آورده دیریست که در جنوب شکوهمندترین تالاب دنیا آرام ننموده و ستبری را برای هیاهوی پرندگان گسترده، جائیکه قوی فریادکش، متانت قوهای گنگ و جسارت غازهای وحشی، شیطنت، انواع مرغابیها را به زیر سؤال می برد و خروس کولیها با همهمه همیشگی، هر مهاجم کمین کرده را رسوا می کنند، و وقتی که کشیم ها در آب غوطه می خورند عقاب تیزپرواز چشمهایش را بر می گرداند و هدف دیگری را دنبال میکند در حالیکه حواصیل پرحوصله ساعتها به آب می نگرد تا وقایع زیر آب را برای لحظه کوتاه صیدی را از نظر دور ندارد و یا گاو چرانک بازیگوش از سر و کله گاوی بالا می رود و دسته سارها تحمل نشستن لحظه ای بر زمین را ندارند. این پرندگان با حضور خود درمنطقه علاوه بر ایجاد بهره ها و منافع اقتصادی، باعث ایجاد تنوع در چشم اندازهای طبیعی می گردند. به اضافه پرندگان مهاجر و آبزی نقش عمده ای در جهت کنترل امراض و آفات گیاهی در آب بندها و آبگیری حاشیه تالاب به عهده دارند. این جانوران، به جهت دارا بودن منقار و پاهای پاروئی شکل خود سطح بستر کم عمق آب گیرها را (که در فصل کشاورزی به شالیزار تبدیل می شوند) در جستجوی دانه های گیاهی . لاروها بر هم زده و نوعی مبارزه پائیزه و زمستانه با انواع آفات بخصوص شایع ترین آنها که در کرم ساقه خوار برنج است به عمل می آورند. کود حیوانی دفع شده از دهها هزار پرنده علاوه بر صرفه جوئی در مصرف انواع کودهای شیمیائی (که سبب ایجاد اختلال در میکروارگانیسم های خاک و بروز دیگر عوارض محیطی و موجب انواع آلودگیها است) حاصلخیزی خاک را نیز فراهم می آورد و عملاً مقدار مصرف آنها را کاهش می دهد. تالاب سلکه (پناهگاه حیات وحش) ناحیه ائی از مظاهر طبیعی خدادادی است که در روند پیدایش خاک آن به وسیله آبهای سطحی بصورت اشباع درآمده و در طی یک دوره کافی و شرایط عادی محیطی تشکیل شده و دارای توالی زیستی می باشد. این مجموعه (اکوسیستم) دارای جوامعی از گیاهان و جانوران ویژه است که امکان سازگاری در چنین شرایط اکولوژیکی را دارا می باشند. از قبیل مرداب، باتلاق، برکه، آب بندان و تالابها که زیستگاههای پرندگان آبزی می باشند. (پرندگان آبزی به آن دسته از پرندگان گفته می شود که از نظر اکولوژیکی وابسته به آب باشند) مدیریت تالابها کلیه عملکردهای انسانی را در رابطه با حفاظت تالاب و پرندگان آبزی، تواماً بایستی موردنظر قرار دهد، پرندگان آبزی از تالابها بعنوان محلی برای تولیدمثل، پرریزان، استراحت موقتی و زمستان گذرانی استفاده می کنند. گونه های مختلف پرندگان به شرایط متفاوتی از منطقه علاقمند بوده و به آن سازگاری دارند به همین دلیل هر تالاب بسته به خصوصیات اکولوژیکی خود نیازهای تعداد محدودی از پرندگان را فراهم می آورد. به همین دلیل تالابهای مختلف از نظر ترکیب و نوع گونه ها جمعیت های متفاوتی را به خود جذب می نماید. به عنوان مثال پناهگاه حیات وحش سلکه از محدود تالابهایی است که عروس غاز و قو و حتی غاز پاکوتاه را در خود جای داده است. تالاب سلکه و سایر تالابها فقط از جنبه زیستگاهی حائز اهمیت نیستند و بدلیل تأثیرات اکولوژیکی خود وضعیت متعادل و پایداری به منطقه می دهند و به همین جهت عدم حفاظت از آن باعث می شود روند تخریب از حوزه تالاب فراتر رفته و دامنه وسیعتری پیدا کرده و بازتاب آن مستقیماً به وضعیت اقتصادی و اجتماعی منطقه لطمه وارد نماید و گاهی اوقات این صدمات غیر قابل برگشت می باشند. از طرف دیگر تالابها دارای شرایط زیستی ویژه ای می باشند. بطوریکه گونه های خاص و ارزشمندی را به طرف خود جلب می نمایند، در این صورت حفظ این ویژگی ها یکی از هدف های عمده در مدیریت تالاب محسوب می شود.

مطالب مشابه
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

پناهگاه حیات وحش نایبندان طبس بزرگ‌ترین و بکرترین پناهگاه حیات وحش کشور ، جاذبه ای تماشایی در دل کویربرای علاقه مندان به حیات وحش است.

یوزپلنگ آسیائی ایرانی طبس
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد می گوید: این استان ۱۴ منطقه حفاظت شده ، پناهگاه حیات وحش و پارک ملی دارد که وسعت آنها به بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هکتار می رسد اما این مناطق کمتر به علاقه مندان حیات وحش معرفی شده و بسیاری از آنها در گمنامی به سر می برند.
آقای اکبری می افزاید: پناهگاه حیات وحش نایبندان بزرگ‌ترین و بکرترین پناهگاه حیات وحش کشور در عمق کویر یزد – طبس از جمله جاذبه های بکری است که کمتر به معرفی آن پرداخته شد در حالی که این پناهگاه می تواند به عنوان جاذبه گردشگری حیات وحش معرفی و سالانه هزاران نفر از علاقه مندان را به سوی خود جذب کند.
وی می گوید: پناهگاه حیات وحش نایبندان طبس واقع در مناطق خشک ایران با هدف حمایت از گونه های جانوری کمیاب از جمله جبیر و یوزپلنگ از اول آذر ۱۳۷۴ تا اول آذر ۱۳۷۹ به مدت پنج سال به عنوان منطقه شکار ممنوع انتخاب شد و در نهایت با تلاش ماموران محیط زیست و احیای حیات وحش منطقه در سال ۱۳۸۰ مساحتی در حدود یک میلیون و ۴۲۲ هزار و ۵۴۲ هکتار از این عرصه به پناهگاه حیات وحش نایبندان طبس اختصاص یافت.
بخش عمده ای از این منطقه دشتی است که در نزدیکی تیپ کوهستان قرار دارد و دارای شوره زارهای وسیع است.
پناهگاه حیات وحش نایبندان با چشم اندازهای وسیع و زیبا و وجود گونه های مختلف و متنوع جانوری و گیاهی تصویری از اوج زیبایی های خلقت و واجد ارزش های گردشگری طبیعی است.
وی گفت: از مهمترین ویژگی های این پناهگاه ، وجود یکی از مهم ترین زیستگاه های یوزپلنگ آسیایی ، زیستگاه های متنوع جانوری و کاروانسراهای قدیمی است که زمینه مناسبی برای فعالیت های علمی و گردشگری است.
وجود جلگه های وسیع و اراضی تپه ماهوری ، ماسه بادی و شوره زارهای گسترده از جلوه های موجود در پناهگاه است.
علاوه برآن وجود رویشگاه های جنگلی طبیعی و گسترده تاغ در پیرامون این بیابان ها و تپه ماهورهای ماسه ای در بخش های شرقی و مرکزی منطقه از عمده ترین چشم اندازهای زیبای منطقه محسوب می شود.
اکبری می گوید: گرچه پناهگاه حیات وحش نایبندان به علت وجود برخی موانع طبیعی شرایط لازم را برای فعالیت های کشاورزی ندارد اما بستر مناسبی است برای رشد و گسترش بخشی از گونه های گیاهی و امکان زیست بسیاری از گونه های جانوری.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست طبس می گوید: پناهگاه حیات وحش نایبندان طبس با توجه به رطوبت کم ، فقدان منابع آبی و تبخیر زیاد ، محل رویش مجموعه نباتی خشکی پسند در منطقه می باشد.
آقای نجفی می افزاید: به طور کلی تاکنون ۱۷۷ گونه گیاهی در این پناهگاه شناسایی شده که نام ۲۶ گونه از آنها در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت ( IUCN ) آمده و تنها پنج گونه از این دسته آندمیک نیستند.
وی چوبک تماشایی ، کلا میرحسین خار سفید ، کلاه میرحسین دم عقربی ، بادام عاجی ، بادام خاکستری ، گون درختچه ای ، زیره کرمانی و زیره سیاه را از انواع گونه های گیاهی این منطقه برمی شمرد و می افزاید: این گونه ها از ارزش حفاظتی بالایی برخوردارند.
به گفته نجفی گرچه تنوع حیات وحش در پناهگاه حیات وحش نایبندان به اقتضای ماهیت طبیعی و شرایط اکولوژیک منطقه زیاد نیست اما گستردگی وسعت پناهگاه ، تعارضات اندک و وابستگی ناچیز جوامع انسانی به منابع طبیعی منطقه ، شرایط طبیعی و بکری را برای زیست گونه های بومی و ارزشمند جانوری پناهگاه فراهم آورده است.
وی می افزاید: جمعیت مناسبی از قوچ و میش در تپه ماهورها تا دامنه ارتفاعات نایبندان وجود دارند و به همراه جمعیت کم ، تراکم جبیر در زیستگاه های دشتی و تپه ماهورها طعمه های مناسبی برای معدود بازمانده های یوزپلنگ آسیایی می باشند.
کل و بز ، سلطان صخره ها و ارتفاعات پناهگاه به ویژه قله نایبندان محسوب می شوند و شواهدی نیز مبنی بر زیست پلنگ در این ارتفاعات به دست آمده است.
گونه های متعددی از راسته حشره خواران ، جوندگان ، گوشت خواران ، خرگوشیان ، زوج سمان و خفاش ها در زیستگاه های مختلف پناهگاه حیات وحش نایبندان زیست می کنند.
دامنه انتشار یوزپلنگ آسیایی که از گونه های برجسته پناهگاه حیات وحش نایبندان محسوب می شود به طور عمده در بخش های تپه ماهوری ، نیمه کوهستانی ، مناطق نیمه بیابانی و بیابانی است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست طبس تنوع پستانداران در پناهگاه حیات وحش نایبندان را مطلوب می داند و می گوید: پنج گونه آنها به عنوان گونه های آسیب پذیر از سوی اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت ( IUCN ) معرفی شده اند.
بهمن نجفی با بیان اینکه پستانداران شناسایی شده منطقه به چهار راسته و هفت خانواده تعلق دارند ، می افزاید: بز کوهی ، قوچ و میش ، جبیر ، شغال ، روباه شنی ، شاه روباه ، خارپشت ایرانی ، تشی ، خرگوش ، پامسواکی بزرگ ، کفتار ، کاراکال ، گربه شنی ، یوزپلنگ و روباه معمولی از آن جمله هستند.
وی می گوید: گونه هایی از پرندگان استان شامل گونه های زیستگاه های بیابانی و نیمه بیابانی با تراکم نسبتا پایینی در مناطق کویری شهرستان طبس و در پناهگاه حیات وحش نایبندان گسترده اند و تعدادی از این پرندگان در طول سال ، بومی این منطقه هستند و سایر گونه ها مهاجرند و مدتی از سال به منطقه کوچ می کنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست طبس می افزاید : هوبره، باقرقره شکم سیاه، باقرقره گندمی، کبک ، تیهو و چکاوکها پرندگان بومی زیبا و ارزشمند در کنار طیف وسیعی از پرندگان شکاری نظیر دلیجه ، سنقر ، سارگپه ، عقاب طلایی ، بحری و … جلوه های دیگری از تنوع زیستی پناهگاه حیات وحش نایبندان را به تصویر کشیده اند.
همچنین ۱۲ گونه پرندگان شناسایی شده منطقه نایبندان طبس در معرض تهدید و یا کمیاب هستند.
نجفی درباره خزندگان این زیستگاه می گوید: گونه های متعددی از خزندگان در زیستگاه های متنوع حیات وحش نایبندان زیست می کنند اما به جز اطلاعات مستند اندک ، شناسایی دقیقی از آنها به عمل نیامده است.
شرایط اکولوژیک منطقه و دست نخوردگی زیستگاه ها سبب ایجاد شرایط مطلوب برای زیستن خزندگان ارزشمند بیابانی در این عرصه شده و مشاهدات محیط بانان و کارشناسان بازدید کننده حاکی از بالا بودن ظرفیت زیستی خزندگان در این منطقه است
نجفی مهم ترین گونه های شناسایی شده خزندگان این منطقه را مار شتری ، شترمار شیرازی ، مار قیطانی ، مار خالدار ، مار جعفری ، جکوی دم پخ گایزرلینگ ، آگامای استپی ، آگامای چابک و آگامای سر وزغی دم سیاه می داند.
وی می گوید درباره جوندگان و خفاش های نایبندان اطلاعات ناچیزی در دست است اما به طور قطع ناشناخته های ارزشمندی در این پناهگاه وجود دارند که امیدواریم آیندگان در شناخت این مواهب خدادادی همت گمارند.
نجفی می افزاید: پناهگاه حیات وحش نایبندان بزرگ‌ترین و بکرترین پناهگاه حیات وحش کشور ، دارای تنوع زیستی چشمگیری است و ویژگی خاص این پناهگاه ، داشتن کم‌ترین تعارضات صنعتی ، معدنی و دامی است.
در نهایت وجود زیستگاه های متنوع ، تنوع زیستی و کاروانسرای قدیمی در مسیر راه ابریشم از جمله قابلیت های گردشگری پناهگاه حیات وحش نایبندان بستر مطلوبی برای فعالیت علمی گردشگری است.
علاوه بر آن سرزمین سیاه ، چشمه های آب سرد و گرم ، دیگ رستم ، قلعه ملک شور ، کاروانسرای حوض قربان و رباط چهل پایه تنها چند نمونه از ده ها نمونه اماکن و ابنیه تاریخی پناهگاه نایبندان طبس است که معرفی مطلوب آنها در توسعه صنعت گردشگری این منطقه نقش به سزائی دارند.
به گفته شاهدان عینی سنگ های سیاهی در سطح زمین این منطقه پراکنده شده و جنس آنها بازالت از مواد آتشفشانی درونی است و گفته می شود این سنگ ها به علت جابجایی گسل نایبند در اواخر دوران دوم زمین شناسی به فضا پرتاب و در سطح وسیعی از زمین پراکنده شده اند.
در معرفی این جاذبه طبیعی می توان گفت که سرزمین سیاه و چشمه های آب سرد و گرم دیگ رستم زمینی است که واقعا سنگ باران شده است.
در کنار این سنگها ، جلگه ای به نام جلگه سرد و گرم وجود دارد و دو چشمه آب سرد و گرم در کنار این جلگه جاری است که آب سرد آن به طور معمول جاری و آب گرم از زمین می جوشد و به گفته کارشناسان محیط زیست احتمال می رود دهانه فوران سنگ های مذکور ، همین جلگه سرد و گرم باشد.
آنچه بیان شد گوشه ای از جاذبه های بکر و تماشایی نایبندان طبس است و در صورت معرفی مطلوب و سرمایه گذاری بخش خصوصی برای توسعه صنعت توریسم ، نایبندان به یکی از قطب های جهانی گرشگری کشور تبدیل خواهد شد

مطالب مشابه

http://vahsh.ir

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


 دلت را خانه ما کن مصفا کردنش با من
 بیا قبل از وقوع مرگ روشن کن حسابت را
 بیاور نیک و بد را جمع و منها کردنش با من
 اگر عمری گنه کردی مشو نومید از رحمت
 تو نامه توبه را بنویس امضا کردنش با من

     يادش به خير سال‌ 1359، يك معلم فوق برنامه داشتيم به نام آقاي شريعتي كه ساعت شش صبح با اون عينك ته‌استكاني‌اش مي‌آمد در دبيرستان آيت‌الله منتظري نجف آباد (پهلوي سابق) تا به مشتاقان فلسفه، درس نگاه كردن به هستي را دهد، آن گونه كه هست و نه آن گونه كه ما دلمان مي‌‌خواهد! من نيز كه اصولاً سرم درد مي‌كرد واسه شنيدن حرف‌هايي كه تو هيچ دكون قصابي هم پيدا نمي‌شد، شال و كلاه مي‌كردم و با موتورسيكلت ياماها 80 خود مي‌گازيدم به سوي دبيرستان آيت‌الله منتظري در خنكاي صبح و از ميان پرديسان بادام و گوجه سبز (يا به قول نجف‌آبادي‌هاي عزيز: آلوچه) ...
     آن روزها نجف‌آباد در محاصره‌ي پرتراكمي از باغ‌هاي ميوه حبس شده بود ... چند سال پيش كه دوباره – بعد از 24 سال - گذرم به آن ديار افتاد تا سراغي از هم‌كلاسي‌هاي قديم بگيريم، دلم گرفت ... دلم گرفت از آن همه هجوم سيمان و آجر و آسفالت كه بر جنازه‌ي آن پرديسان باشكوه بناشده بود ...    

پلنگ ها كه مي روند، تشي ها مي آيند!

      حق داريد! لابد مي‌خواهيد بپرسيد: چه رابطه‌اي بين نجف‌آباد و باغ‌هاي ميوه و درس فلسفه وجود دارد با گرگ و تشي و پلنگ و جاليز؟!
     امّا باور كنيد كه ربط دارد ... اصلاً همه‌ي حرفم اين است كه از منظر فلسفه‌ي دانش محيط زيست، كمتر چيزي را مي‌توان در اين جهان سراغ گرفت و تغيير داد كه آثارش بر روي چيزهاي ديگر نمايان نشود (نمي‌دانم اين چيز را چرا تازه گي ها اينقدر دوست دارم!)
    از همين روست كه اصل يا قانون پروانه در اين علم مدتهاست كه اعلام موجوديت كرده و هر روز بر باوركنندگان بر صحت و درستي‌اش افزوده مي‌شود.
    سال‌هاست كه به بهانه‌ي توسعه و در اثر افزايش شتابناك جمعيت آدم‌زميني‌ها، ديگر زيستمندان مهمان در كره‌ي خاك به حاشيه رانده شده و پي در پي ناچار از عقب‌نشيني و پژمردگي و نيستي هستند. امّا آنچه كه اين پس‌رفت تلخ و ناگزير را شتاب بخشيده است، همانا آزمندي و نابخردي انساني است كه بيشتر از شمار جمعيت خطرآفرين مي‌نمايد ...
    حالا نيز اگر روايت ساده امّا اثرگذار هموطن عزيز گنابادي خويش – محمدرضا عطارباشي - را در شماره 12 مجله حفاظت شكار و طبيعت – كه دريا ناظري عزيز آن را در تارنمايش بازانتشار داده است -  بخوانيد، درمي‌يابيد كه چگونه و با چه شتاب تأسف‌باري داريم اصل پروانه را ناديده انگاشته و به سوي تحقق زنهار دو هزارساله‌ي ويرژيل پيش مي‌تازيم، آن هم چهار نعل!

                    گرگ خاکستری را چه کسی می گوید که زیب نیست؟! البته منظورم آقای آیینه چیان نیست!!

آسان است پایین رفتن از دوزخ
زیراکه درهای دوزخ تاریک
همواره شبان، روزان گشوده است
اما بازگشتن به سوی بهشت و روشنایی روز
رنج است و محنت بسیار

     زنهار تلخي كه براي نخستين بار در پاييز 1359 از دهان معلم دوست‌داشتني فلسفه‌ام شنيدم و حالا هر روز كه مي‌گذرد، بيشتر پي مي برم كه وي تا چه اندازه درست زنهار داده است.

     پس بياييم، عهد بنديم كه هرگز به ديدن و خواندن چنين سرتيترهايي نخنديم:
جایی که گرگ ها هندوانه می‌خورند و تشی‌ها بادام کوهی!

     چرا كه مراكان آذربايجان غربي، همان جلگه‌هاي ديروز مازندران است كه روزگاري زيستگاه زرخيز گراز بود و البته دامنه‌هاي خفر در پادناي امروز كه كنام پلنگان و شيران بود و فردا ...

جنگل های مورد هجوم سوسک های کاج کوهی

     آنها كه ديروز به احتمال انقراض نسل پنگوئن‌ها در قطب ناشي از مصرف د دت در آمريكاي لاتين مي‌خنديدند و آنها كه از مرگ پرنده هاي مهاجر هلندي به دليل جهان‌گرمايي به خنده مي‌افتادند و آنها كه اضمحلال جنگل‌هاي انبوه كاج كوهي كانادا را در اثر طغيان يك سوسك باور نداشتند، حالا كجايند؟!

    مؤخره:
   طبيعت به ما نجواكنان بارها گفته است كه اگر مي‌خواهي بر من حكومت كني، خيالي نيست! و اصلاً چه كسي بهتر از تو؟ بهتر از تو كه داراي فهم و دانش و ادراك و وجدان و اخلاق هستي؟ فقط يادت باشد كه شرط حكومت بر من، شناخت و پيروي از قوانينم است. و آنگاه كه دلت را خانه‌ي من ساختي، يقين داشته باش كه مصفايش خواهم كرد و گناهانت را خواهم بخشيد.
                                                                                         همين!

نوشته شده در  چهارشنبه 21 مرداد1388ساعت 14:49  توسط محمد درویشhttp://darvish100.blogfa.com

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

يوزپلنگ آسيايي
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: زادآوری یوزپلنگ آسیایی در میاندشت جاجرم با توجه به تصویر ثبت شده از یوز ماده و شواهد موجود قطعی است.

 

حسین آبسالان اظهار کرد: با توجه به تصویر ثبت شده از یوز ماده و شواهد موجود، وجود توله‌های تازه متولد شده این ماده یوز در این منطقه قطعی بوده و این موضوع نوید‌گر ادامه بقا و زادآوری این گونه در میاندشت است.

وی افزود: برای سومین بار در طی زمان کمتر از یک سال اداره محیط زیست جاجرم موفق به عکسبرداری از یوزپلنگ آسیایی در میاندشت شد.

آبسالان تصریح کرد: از ابتدای مرداد‌ماه، اداره محیط زیست جاجرم با همکاری پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و انجمن یوزپلنگ ایرانی به منظور برآورد تقریبی جمعیت یوزپلنگ آسیایی و سایر گونه‌های رقیب این جانور در میاندشت از جمله کفتار و گرگ اقدام به نصب 40 عدد دوربین تله‌ای در منطقه کرده است که آخرین تصویر ثبت شده از یوز در بامداد مورخ 19 مرداد گرفته شده است.

وی اظهار کرد: از دیگر تصاویر گرفته شده می‌توان به تصاویری از کفتار، گرگ، گربه وحشی، سمور سنگی، تشی، روباه و غیره اشاره کرد.

به گزارش فارس، آبان‌ماه سال گذشته نیز اداره محیط زیست جاجرم موفق به عکسبرداری از یک قلاده یوز نر در منطقه میاندشت شده بود.


http://www.iren.ir/Nsite/FullStory/?Id=7677
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: جمعه 3 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


سهم ايران از اين تعداد چقدر است؟!
3000 گونه جديد دوزيست در 25 سال گذشته در جهان شناسايي شده است


 

 

 بزرگنمایی
گروه بين الملل: پژوهشگران مي گويند با كشف 3000 گونه جديد از دوزيستان در 25 سال گذشته شمار دوزيستان شناسايي شده جهان به 7000 رسيده است.

به گزارش سبزپرس به نقل از مونگابي،‌ديويد ويك استاد بازنشسته زيست شناسي دانشگاه كاليفرنيا مي گويد: از سال 1987 به طور متوسط هر دو و نيم روز يك گونه جديد دوزيست در جهان شناسايي شده است.

به گفته وي هفت هزارمين دوزيست شناسايي شده يك نوع قورباغه به نام Centrolene sabini بود كه در پارك ملي مانو در جنگل هاي آمازون پرو اخيرا كشف شده است.

با وجود افزايش شمار گونه هاي دوزيستان كشف شده در جهان اما دانشمندان همچنان نسبت به كاهش جمعيت دوزيستان در دو دهه اخير به دليل تغييرات آب و هوايي،‌ تخريب زيستگاه، ‌آلودگي آب و هوا،‌ ورود گونه هاي مهاجم به زيستگاهها، تجارت بي رويه دوزيستان براي تهيه غذا و بروز بيماري هاي مرگبار قارچي در بين دوزيستان هشدار مي دهند .

اتحاديه جهاني حفاظت اخيرا بيش از 40 درصد گونه هاي دوزيستان را در ليست قرمز به عنوان گونه هاي در خطر انقراض قرار داده است. در همين حال گزارش ها حاكي است از دهه 80 ميلادي تا كنون بيش از 150 گونه منقرض شدند.

با وجود شناسايي 3000 گونه جديد از دوزيستان در  25 سال اخير  اما مشخص نيست سهم ايران از اين تعداد گونه جديد چه ميزان بوده است.

از اين رو سبزپرس از پژوهشگران ايراني دعوت مي كند چنانچه اطلاعي از تعداد و نوع گونه هاي جديد دوزيستان شناسايي شده در ايران دارند با ارسال عكس و مطلب خوانندگان سبزپرس را در جريان امر قرار دهند.

http://isdle.ir/news/index.php?news=8657

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 2 شهريور 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

این خرس‌های بامرام و ما آدم‌های بی‌مرام!

    با قتل فجیع یک قلاده خرس قهوه‌ای دیگر در دامنه‌های سهند واقع در استان آذربایجان غربی، شمار خرس‌هایی که در طول یک سال اخیر در فلات ایران کشته شده‌اند به عدد هشت رسید. قتل خرس‌ها در ایران‌زمین در حالی افزایش می‌یابد که شمار آنها در طول چند دهه‌ی اخیر به شدت کاهش یافته و در صورت تداوم این روند، ممکن است یکی از بزرگترین پستاندارهای ایران و جهان، در سیاهه‌ی سرخ IUCN قرار گرفته و همان راهی را برود که یوزآسیایی در ایران طی کرده و می‌کند.
یکبار دیگر به این عکس دقت کنید ... چه پیامی را دارند این پانداهای دوست‌داشتنی انتقال می‌دهند؟ انگار در حالی که به مرور بر شمار آدم‌هایی که زیر آدم را خالی می‌کنند، افزوده می‌شود، بر شمار خرس‌هایی که زیر هم‌نوع‌شان را پر کرده و تکیه‌گاهی امن برایش می‌شوند، افزوده می‌گردد! آیا این خجلت‌بار نیست؟

    حقیقت این است که دنیای حیوانات هم پر از عشق و معرفت و رفاقت و پای هم ایستادن است، سزاوار نیست تا لذت زندگی را از آنها بگیریم، زیرا دوست داریم به کیفیت زندگی و معاش‌مان با مرگ آنها بیافزاییم.

    به حادثه تلخ شیدا در دیار چهارمحال و بختیاری دقت کنید و از خود بپرسید: چرا همچنان عده‌ای حاضرند ننگ خوردن انگ شکارچی را بر خود بپذیرند و حتی در این راه بر حافظان طبیعت هم شلیک کنند؟!

     آی انسان‌های بامرام! به خدا این عین بی مرامی است! نیست؟

http://darvish100.blogfa.com/

 

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:خرس, شکار, سهند, پاندا, حقوق حیوانات, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

برای روباه شیدایی که در شیدا سکته کرد و رفت!

    نامش اصغر درخشان است، هفت سالی می‌شود که می‌شناسمش. نخستین بار در ارتفاعات بالادست تنگ زندان واقع در شمال منطقه حفاظت شده سبزکوه دیدمش ... او یکی از محیط‌بان‌های پاسگاه چهارتاق در جنب ناغان بود؛ محیط‌بانی که افتخار می‌کند به رسالتی که برعهده گرفته است ...
    چندی پیش دوباره او را دیدم، اینبار در کنار زاینده رود و در نزدیکی‌های منطقه حفاظت شده شیدا ...
    برایم داستانی را تعریف کرد که تکانم داد و اشک از چشمانم جاری ساخت ... قرار است یک گروه فیلمساز، ماجرایی را که او دیده است، تبدیل به یک فیلم کند ... اما تا آن زمان، فکر می‌کنم کمترین قدردانی از او و از روح بلند آن روباه شیدا، آن است که شما خوبان روزگار و مخاطبان عزیز دل‌نوشته‌هایم را هم از آن آگاه کنم.
    خواهشم این است که شما هم پس از خواندن این داستان، آن را با دوستانی که بیشتر دوست‌شان دارید، به اشتراک نهید تا ایرانیان بیشتری بدانند که یک حیوان، یک روباه هم ممکن است چنان در برابر هم‌نوعانش شرمنده و خجالت‌زده و شرمسار شود که نتواند به زندگی برگردد و تمام کند ...

    اصغر می‌گوید: روزی که مشغول گشت زنی در منطقه حفاظت شده شیدا بوده است، متوجه انباشت مقداری لاشه مرغ می‌شود که احتمالاً از طریق مرغداری‌های محل و پنهانی در آن ناحیه تخلیه شده بودند. وی می‌گوید: در همان لحظه که می‌خواستم به سمت لاشه‌ها حرکت کنم، دیدم یک روباه به سرعت به سمت آنها رفته و می‌کوشد تا لاشه‌ها را استتار کند و سپس از منطقه دور می‌شود ... اصغر هم بلافاصله خود را به محل استتار رسانده و جای مرغ‌ها را عوض می‌کند ...
    از او می‌پرسم: چرا این کار را کردی؟ می‌گوید: می‌خواستم ببینم آیا واقعاً آنقدر که می‌گویند: روباه‌ها باهوش هستند، درست است یا خیر؟
    خلاصه اصغر گوشه‌ای کمین می‌کند تا روباه دوباره برگردد ... منتها اینبار با کمال تعجب، در‌می‌یابد که روباه قصه‌ی ما تنها نیست و با خود چند روباه دیگر را هم آورده است. آنها اما هر چه می‌گردند، لاشه مرغ‌ها را نمی‌یابند ... تا سرانجام، همه‌ی روباه‌ها خسته شده و به دور روباه اصلی، حلقه می‌زنند ...
    اصغر می‌گوید: آنچه که داشتم می‌دیدم، برایم باورکردنی نبود و اگر با چشم خودم نمی‌دیدم، امکان نداشت که قبول کنم ... زیرا روباهی که در مرکز حلقه ایستاده بود، نخست به تک تک روباه‌ها نگاه کرد و آنگاه، ناگهان مانند یک لاشه بر زمین افتاد و بی‌حرکت ماند ...
    اصغر خود را بلافاصله به محل رساند که سبب شد تا دیگر روباه‌ها منطقه را ترک کنند ... اما به این نتیجه رسید که حقیقتاً انگار روباه مرده است! او حتا به سرعت دامپزشک منطقه، آقای دکتر تراکنه را هم خبر کرد؛ اما او نیز نتوانست کاری بکند ... زیرا واقعاً روباه مرده بود ...     حیرت‌انگیزتر آن که پس از معاینه و کالبدشکافی لاشه حیوان، معلوم شد که روباه قصه ما در اثر ایست قلبی، جانش را از دست داده است!

    آری ... روباه‌ها هم ممکن است چنان در پیشگاه رفقای خود، احساس شرمساری و خجالت کنند که توان از دست داده و سکته کنند.
روباه شیدا، بی شک روباه بامرامی بود که دلش نمی‌خواست به تنهایی آن همه غذا را بخورد و برای همین رفقایش را خبر کرد ... و بی‌شک، من اگر جای اصغر بودم، آن آزار را روا نمی‌داشتم و می‌گذاشتم تا آنها از آن غذا بی هیچ ترسی نوش جان کنند ... اما عملکرد اصغر سبب شد تا دریچه‌ای دیگر به سوی جهان حیوانات گشوده شود و ما دریابیم که چه قوانین و سلوکی در بین آنها جاری است ...
    روباه‌ها، انگار جوانمردی و رفاقت و مرام و شرمندگی را خوب می‌فهمند؛ باید به آنها احترام نهاد و این جوانمردانه نیست تا عده‌‌ای سنگدل به نام شکارچی، این حیوانات محترم را نامحترمانه آزار رسانند و یا حتا هدف گلوله مرگبار خود قرار دهند.

    دوستان من: 
    ماجرای این روباه بامرام و شیدا را تا می‌توانید انتشار دهید، شاید سبب شود که یک شکارچی برای همیشه تفنگش را به دیوار منزلش آویزان کند.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:روباه, اصغر درخشان, دنیای حیوانات, منطقه حفاظت شده شیدا, چهارمحال و بختیاری, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

خرس قطبي 3


متخصصان دامپزشکي پس از نمونه‌برداري از 11 خرس قطبي عامل بيماري تورم مغز يا آنسفاليت آنها را شناسايي کردند که يک ويروس مش‌مشه جهش يافته در گورخرها بوده است.

در سال 2010 ميلادي در باغ وحش «ووپرتال» آلمان، بيماري التهاب مغزي موجب مرگ يک خرس قطبي ماده به اسم «جيرکا» و بيمار شدن جفت او به نام «لارس» شد که البته خرس نر با تلاش دامپزشکان زنده ماند.
عوامل بيماري‌زاي بسياري در بروز بيماري تورم مغز يا آنسفاليت نقش دارند اما متخصصان دامپزشکي پس از نمونه‌برداري از جيرکا، لارس و 9 خرس قطبي ديگر عامل بيماري را شناسايي کردند که يک ويروس مش‌مشه جهش يافته در گورخرها بوده است.
به گزارش ايسنا و به نقل از لايوساينس، اين ويروس‌ که به جان خرس‌هاي قطبي افتاده در واقع حاصل انتقال بخشي از کد ژنتيکي يک ويروس تبخال اسبي به نسخه دوم همين ويروس است که روي سيستم عصبي حيوانات آلوده، تاثير مي‌گذارد. اين ويروس در خانواده اسب‌ها از جمله گورخر‌ها مشاهده مي‌شود.
دامپزشکان در مرحله بعدي مطالعات خود به بررسي چگونگي انتقال اين ويروس به خرس‌هاي قطبي خواهند پرداخت تا به اطلاعات دقيق‌تري در اين خصوص دست‌ يابند.

 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

کارشناسان سازمان ملل متحد اعلام کردند : ” مصرف گوشت موجب تغییر و انحطاط محیط زیست می شود “

سازمان ملل: برای مبارزه با تغییرات اقلیم، گیاه خوار شوید  . هیات مدیریت منابع پایدار سازمان ملل اعلام کرد: مصرف گوشت موجب تغییر و انحطاط محیط زیست می شود و لازم است جمعیت جهان برای مبارزه با تغییرات اقلیم به مصرف غذاهای گیاهی روی آوردکارشناسان معتقدند عمده ترین دلیل انتشار گازهای گلخانه ای تولید غذا و مصرف سوخت های فسیلی است. این هیات بین المللی در گزارش خود آورده است: کاهش قابل توجه اثرات تغییر اقلیم تنها با تغییر اساسی در شیوه تامین غذای سراسر جهان امکان پذیر است. با افزایش جمعیت جهان بیم آن می رود که تولید غذا به عمده ترین عامل تغییر و انحطاط زیست محیطی تبدیل شود. با این حال استفاده از زغال و نفت را می توان به تدریج با منابع انرژی تجدید پذیر مانند باد و خورشید جایگزین کرد. در این گزارش آمده است : تولید محصولات کشاورزی با مصرف ۷۰ درصد آب شیرین و به زیر کشت بردن ۳۸ درصد اراضی دنیا، در تولید ۱۹ درصد انتشار گازهای گلخانه ای نقش دارند. در این گزارش که قرار است به دولتهای جهان ارائه شود، آمده است: تنها راه برای تامین غذای جهانی و در عین حال کاهش تغییرات اقلیم، رو آوردن به رژیم غذایی گیاهی است. آخیم اشتینر” مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل می گوید، مردم می توانند با کاهش مصرف گوشت به مبارزه با تغییرات اقلیم کمک کنند. به گفته وی، این هیات تمامی علم موجود را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده است که در حال حاضر دو حوزه وسیع بطور نامتناسبی تاثیر بسیار زیادی بر روی مردم و سیستم های حامی حیات در زمین دارند که عبارتند از “انرژی به شکل سوخت فسیلی” و “کشاورزی”، بویژه افزایش دامپروری برای تولید گوشت و فرآورده های لبنی.

 http://erijd.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=1178&Itemid=59


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

یک بچه نهنگ در حال خوردن ماهی از تور ماهیگیران در ساحل اندونزی CONSERVATION INTERNATIONAL / MARK ERDMANN / AFP/GettyImages
مدیر باغ وحش نانت فرانسه در حال برگزاری جشن تولد یک اورانگاتورن در این باغ وحش ALAIN JOCARD/AFP/GettyImages
یک ببر سیبری در باغ وحشی در کانادا REUTERS/Mathieu Belanger
سه توله پلنگ باغ وحش لایپزیک Norman Rembarz/AP
چهار توله شیر سفید که به تازگی توسط باغ وحش یلتای اکراین خریداری شده اند. Andrew Lubimov/AP
لبخند یک میمون در برابر دوربین مدار بسته باغ وحش هوستون<br /><br /><br /><br />
Houston Zoo / Rex Features<br /><br /><br /><br />
لبخند یک میمون در برابر دوربین مدار بسته باغ وحش هوستون Houston Zoo / Rex Features
یک پاندای غول پیکر در حال آب بازی در 	باغ وحش گولیان چین<br /><br /><br /><br />
KeystoneUSA-ZUMA / Rex Features<br /><br /><br /><br />
یک پاندای غول پیکر در حال آب بازی در باغ وحش گولیان چین KeystoneUSA-ZUMA / Rex Features
حمله یک خرس خاکستری به یک قایق ماهیگیری در ساحل دریاچه کوریل در کامچاتکا روسیه<br /><br /><br /><br />
Sergey Gorshkov/Minden/Solent<br /><br /><br /><br />
حمله یک خرس خاکستری به یک قایق ماهیگیری در ساحل دریاچه کوریل در کامچاتکا روسیه Sergey Gorshkov/Minden/Solent
یک خرس گریزلی و توله اش در پارک ملی یلوستون، وایومینگ Nate Chappell / Rex Features
ثبت تصویر یک قورباغه چشم قرمز در جزیره ای در اندونزی Shikhei Goh/Caters
باب جغد باغ وحش لندن است که در مسابقه دو سرعت در این باغ وحش شرکت کرده است. Anthony Devlin/PA
بابون های باغ وحش کلن Detlef Knapp/KNS


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

تهیه نقشه مسیر تردد گونه یوزپلنگ ایرانی برای اولین بار در کشور

برای اولین بار نقشه مسیر تردد گونه یوزپلنگ آسیایی توسط اداره محیط زیست شهرستان بردسکن تهیه شد.

مهندس کوروش گشایشی، رییس اداره محیط زیست بردسکن در گفت و گو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در خراسان رضوی، با بیان این خبر افزود: براساس این نقشه مشاهدات میدانی و گزارشات مردمی از این گونه صورت گرفته است و حضور یوزپلنگ آسیایی در دو منطقه پناهگاه حیات وحش “دشت لاغری” و منطقه حفاظت شده” درونه” این شهرستان مورد تاکید قرار گرفته است.

وی افزود: احتمال حضور این گونه براساس نقشه تهیه شده در شهرستان های سبزوار، طبس و بجستان وجود دارد که برای اولین بار به صورت علمی و عملی در شهرستان بردسکن سال گذشته ردیابی یوزپلنگ آسیایی توسط پرسنل این اداره صورت گرفت که منجر به شناسایی این گونه از گربه سانان مهم دراین شهرستان شد.

به گزارش ایسنا با مشاهده این گونه تمامی ۸ گونه گربه‎سانان موجود در کشور در خراسان رضوی قابل مشاهده است.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


به بهانه بیست و سومین سالگرد قتل جورج آدامسون (پدر شیرها)

“Baba ya Simba”

کریستین ساینس مونیتور: “هیچکس مانند جورج زبان و زندگی شیر ها را نمیشناخت و به اندازه او آنها را دوست نداشت”

جورج آدامسون,پدر شیرها

جورج آدامسون در سال ۱۹۰۶ در هند (که آن زمان هنوز مستعمره انگیس بود) بدنیا آمد. پدر او مشاور نظامی یکی از راجه های هند بود. در سن ۱۸ سالگی، جورج به کنیا رفت و درمزرعه قهوه پدرش آغاز به کارکرد. کار در مزرعه مناسبتی با روح ماجراجوی او نداشت. بارها شغل خود را تغییر داد تا اینکه در ۳۲ سالگی محیط بان یکی از ذخیره گاه های حیوانات در کنیا شد. این حرفه جدید با روحیه ماجراجویانه جورج کاملا سازگار بود!

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

سالها بعد در سال ١٩۶٨ او به وضوح این ماجراجویی را در بیوگرافی جالب خود با عنوان “بازی Bwana” (عنوان اروپایی) و در ایالات متحده آمریکا با عنوان “یک عمر با شیرها” توصیف میکند. کتاب دوم او منتشر شده در سال ١٩٨۶ زندگی نامه اش است با عنوان: غرور و شادی من که به اندازه کتاب اولش جذاب و خواندنی است.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

جورج (سمت چپ) و برادرش که بسیار با هم صمیمی و نزدیک بودند و در آرامگاه ابدی شان نیز در کنار یکدیگر خفته اند.

در فوریه ١٩۵۶ سه توله شیر برای تیمار به خانه خود آورد. متاسفانه دو توله شیرها به باغ وحش منتقل شدند و کوچکترین آنها بنام السا نزد جورج ماند. السا، این شیر باهوش و قابل اطمینان نه تنها زندگی جورج و همسرش جوی را کاملا تغییر داد بلکه برای اولین بار کنجکاوی وعلاقه مردم جهان را نسبت به شیرها بر انگیخت.
هنگامی که السا سه ساله بود، جورج و جوی تصمیم گرفتند به او شکار بیاموزند تا بتواند درطبیعت آزادانه زندگی کند. آنها تمام کوشش خود را به کار گرفتند تا السا غرائز طبیعی خود را پرورش دهد. علی رغم سختیهای بسیار،السا موفق شد تا در طبیعت گرسنه نماند و به زندگی عادی و آزادانه ی خود ادامه دهد و در عین حال دوستی خود را با جورج و جوی حفظ کند. السا پس از چند سال به یک بیماری لاعلاج مبتلا شد و در حالیکه سر بر زانوی جورج نهاده بود، جان سپرد.
جورج و پیشآهنگانش پس از دفن السا ٢٠ تیر اطراف آرامگاهش شلیک کردند به امید اینکه جفت السا آنها را بشنود… جورج او را در ذخیره گاه ملی “مرو” دفن کرد و هنوزهم افراد زیادی به قبرالسا سرمیزنند.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

اعتماد، محبت و دوستی… جورج و السا در کنار یکدیکر استراحت میکنند

 

در سال ۱۹۶۱، جورج بازنشسته شد و پس از آن تمام وقت و انرژی خود را وقف شیرها کرد. جورج آدامسون کار خود را با شیرها سالها ادامه داد و به بسیاری از آنان کمک کرد که آزاد و مستقل در طبیعت زندگی کنند.
کتاب جوی آدامسون (همسر جورج) با نام “
BORN FREE” (آزاد بدنیا آمده) در مورد تجارب شان با السا، به سرعت در لیست پرفروش ترین کتابها درآمد و به زبانهای مختلف ترجمه شد.
بخش عمده ای از این کتاب با استفاده از یادداشت های گسترده جورج نوشته شده بود.از روی این کتاب پرفروش نیز فیلمی با همین عنوان ساخته شد که نامزد و برنده جوایز بسیاری از جمله ٢ جایزه اسکار شد. بازیگران این فیلم ” Bill Travers” و همسرش “Virginia McKenna ” بودند که بعدها از نزدیکترین دوستان جورج آدامسون شدند.
گفتنی است که بیشتر نزدیک به تمامی درآمد این کتاب ها ، سخاوتمندانه از سوی جورج آدامسون برای کمک به حیات وحش اهدا شد.
هنرپیشه، سناریست، کارگردان و فعال حقوق حیوانات بیل تراورز و همسرش ویرجینیا هر دو به حیوانات محبت و علاقه واقعی داشتند و در راه مبارزه برای کاهش درد و رنج حیوانات مبارزه میکردند. از جمله فعالیت های آنها سازماندهی و ایجاد
Born Free Foundation میباشد.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

دوستان از چپ براست: ویرجینیا مک کنا، جورج آدامسون، بیل تراورز و جوی آدامسون

جورج و کریستین – کریستین نام توله شیری بود که در سال ١٩۶٩ در لندن توسط John Rendall و Anthony “Ace” Bourke خریداری شد و در نهایت توسط جورج آدامسون آزاد شد. در سال ٢٠٠٨ ویدئو کلیپ کوتاهی از فیلم “کریستین شیری در انتهای دنیا” بر روی اینترنت به نمایش گذاشته شد که متاسفانه با عجله و شتابی که شرکتها و افراد ذینفع برای سودجویی و کسب درآمد از این فیلم سرشار از احساس و تاثر برانگیز داشتند، صحبت چندانی از قهرمان اصلی این فیلم یعنی جورج آدامسون، کسی که با صبر ، محبت و از خود گذشتگی فراوان به کریستین کمک کرد تا آزادی خود را باز یابد و به او آموخت چگونه در حیات وحش به زندگی آزادانه خود ادامه دهد، به میان نیامد!. فیلمهای کریستین را در ۵ قسمت در اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا مشاهده نمایید.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba
جورج میگفت : این روزها، از شادترین روزهای زندگی اش بودند.Kora در این زمان هنوز وحشی، دست نخورده و صلح آمیز بود با تعداد اندکی از انسانهایی که قصد نابودی اش را داشتند…

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

جورج در حال قدم زدن با “پسر” در سمت چپ و “کریستین”

 

پیاده روی های روزانه جورج با شیرها، در این پیاده روی ها او با معرفی مناظر، صداها و بوهای مختلف شیرها، را با دنیای جدید آشنا میکرد.
جورج شلر، یکی از معدود دانشمندانی که جورج آدامسون را جدی گرفت و به کار او ارج نهاد، میگوید: اطلاعاتی که او به ما منتقل کرده در هیچیک از کتابهای بیولوژی پیدا نمیشود. تجربه او از باز گرداندن حیوانات به طبیعت، درسهای بی نظیری به ما آموخته است و جامعه ی مدافعان محیط زیست برای همیشه مدیون اوست…

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

جورج با “دختر” و توله های او – “دختر” شیری بود که بطور آزاد و وحشی زندگی می کرد اما هنوز هم به دوست عزیزش اعتماد داشت و اجازه میداد جورج به توله هایش نزدیک شود و آنها را نوازش کند.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

جورج آدامسون با شیرهایی که به آنها عشق میورزید – این شیرها آزاد زندگی میکردند ولی با وجود این به دوستی با جورج ادامه میدادند. جورج رابطه ای باور نکردنی با شیرها حفظ کرده بود رابطه ای بر اساس عشق و اعتماد عمیق و دوستی پایدار و متقابل.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba
هیچ انسانی تا به حال نتوانسته وفاداری ، دوستی و اعتماد شیر هایی را اینچنین جلب کند که در عین زندگی وحشی و آزاد، همچنان رابطه صمیمی و دوستانه خود را حفظ کنند.
این دو دوست، در آرامگاه نهایی خود نیز در کنار یکدیگر آرمیده اند.
متاسفانه ما دیگر شاهد چنین افرادی نخواهیم بود. جورج آدامسون در نوع خود منحصر بفرد بود. انسانی که نه تنها در صلح و صفا با شیرهای آزاد زندگی میکرد بلکه دوست آنها نیز بود.

پشت “پسر” به شدت بر اثر گاز گرفتگی مجروح شده بود اما با وجود درد شدید به دوست بسیار عزیزش اجازه میداد زخمهایش را درمان کند. “کریستین” به نظر می رسید این حرکت جورج را درک میکند و آرام و بیصدا از این کار جورج حمایت میکند.
جورج آدامسون به جهانیان نشان داد که چگونه با عشق و محبت میتوان با حیواناتی که برخی آنها را وحشی و ددمنش می نامند حتی پس از آزادی شان، رابطه و دوستی برقرار کرد.
و شیرهایی که به آنها عشق میورزید به ما نشان دادند که بر خلاف آنچه به تصویر کشیده شده اند، موجوداتی بی احساس و مکانیکی که فقط در پی دریدن و خوردن هستند، نیستند.

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

جورج در کنار “پسر” و کریستین (بالا سمت چپ)

جورج آدامسون در حال تعمیر لندروور متوقف شده اش. مدت زمان زیادی میخواهد تا فردی واقعا منحصر به فرد به چنین مرحله ای از خودکفایی برسد که به تنهایی و با امکانات بسیار اندک و با اتکا به اعصاب پولادین و دانش خود،  ناهمواری ها و سختی های زندگی را بخاطر عشق و هدفش تحمل کند…

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

متاسفانه در ٢٠ آگوست ١٩٨٩ جورج آدامسون در کنیا، هنگامی که برای نجات دستیار خود و یک جهانگرد اروپایی به پارک “کورا” رفت توسط شکارچیان غیرمجاز سومالیایی به ضرب گلوله به قتل میرسد…
او در پارک ملی کورا در کنار برادرش، توله شیری بنام “SuperCub”و دوست بسیار عزیزش، شیری بنام “پسر” به خاک سپرده شده است.
به دلیل نزدیکیش به شیرها، دوستانش همیشه نگران جان او و جوی همسرش بودند. اما او بدست بیرحمترین و خطرناکترین شکارچی، یعنی انسان، کشته شد.
یکی از دوستان نزدیکش میگوید :” بسیاری از ما بدلیل نادانی و قضاوت متعصبانه ، تصور میکنیم که چون حیوانات مانند ما حرف نمیزنند در رتبه پایین تری از انسان قرار دارند. جورج مانند دیگران نبود. او با تجربه و تیزبینی خود توانایی های حیوانات را تشخیص میداد و آنها را با خود برابر میدانست و تلاش میکرد حیوانات را از اسارت، رنج و مرگ نجات دهد. پایه رابطه اش با حیوانات عشق و درک آنان بود.
او همیشه میگفت: “حیوانات هیچ خطری برای انسان ندارند، ولی این انسان است که برای حیوانات و حتی کره خاکی مان بسیارخطرناک است.”

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

جورج آدامسون همواره نگران آینده شیرها بود. چندی پیش از مرگش در کتابش نوشته بود:
اینک چه کسی مراقبت از حیوانات را بعهده خواهد گرفت، مراقبت از آنهایی که خود به تنهایی از پس این کار بر نمی آیند؟ آیا مردان و زنان جوانی هستند که آمادگی داشته باشند این بار را بدوش بکشند؟ آنگاه که باد صدای مرا با خود به دوردست ها ببرد، چه کسی صدای آنها خواهد بود تا به دفاع از آنها برخیزد؟
یادش گرامی باد

جورج آدامسون,پدر شیرها,Baba ya Simba

به امید اینکه شما هم با الهام گرفتن از جورج آدامسون و شیرها، صدایی باشید برای بیصدایان، حیواناتی که خود نمیتوانند برای خویش صحبت کنند و تکیه شان بر ماست که از حقوقشان دفاع کنیم…
چند لینک برای کمک به شیرها و دیگر حیوانات:

 

http://www.lionrescue.org.za/projects.htm

http://www.tigerhaven.org

http://www.cannedlion.org

http://www.bornfree.org.uk

http://www.ad-international.org/adi_world

چند ویدئو از جورج آدامسون و دوستان شیرش
منبع:
http://www.fatheroflions.org/


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

اینترپل با اعلام نتایج موفقیت‌آمیز عملیاتی که اخیرا با هدف نجات ببرهای در معرض انقراض و مصادره محموله‌هایی از پوست و سایر اعضای بدن این حیوانات کمیاب انجام شد، روز جهانی ببر را تبریک گفت.

به گزارش سرویس محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طی این عملیات گسترده حدود ۴۰ نفر از عاملان قاچاق این حیوانات ارزشمند، باشکوه و کمیاب، بازداشت و تمام محموله های‌ آنها که حاوی پوست و سایر اعضای بدن ببرها بودند،‌ مصادره شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اینترپل اعلام کرد: در این عملیات که تحت عنوان «عملیات شکار» در سراسر کشورهای بوتان، چین، هند و نپال اجرا شد، کالاهای قاچاق دیگری که از حیات وحش جمع آوری شده بودند، نظیر شاخ کرگدن، عاج فیل و اسبهای دریایی و نیز بسیاری از گونه‌های گیاهی حفاظت شده، مصادره شدند.

دیوید هیگینز از افسران پلیس بین الملل (اینترپل) در بیانیه‌ای تاکید کرد: قاچاقچیان، هر نوع جانور یا گیاهی را که بتوانند از آن سود ببرند، جمع آوری و خرید و فروش می‌کنند. واحد مقابله با جنایات محیط زیست در اینترپل، وظیفه هماهنگ سازی این عملیات را بر عهده داشته است. «عملیات شکار» در عین حال با همکاری نیروهای پلیس، ماموران گمرک، آژانس‌های محیط زیستی، مقامات حفاظت از جنگل‌ها و جمعی از بازرسان بین المللی انجام شد.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

وضعیت اسفبار و زندگی سخت حیوانات در باغ وحش باغلارباغی تبریز/ تصویری

وضعیت اسفبار و زندگی سخت حیوانات در باغ وحش باغلارباغی تبریز را نشان می دهد.
 
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4586.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4587.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4588.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4589.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4590.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4591.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4592.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4593.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4594.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4595.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4596.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4597.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4598.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4599.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4600.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4601.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4602.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4603.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4604.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4605.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4606.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4607.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4608.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4609.jpg
http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/08/Animal-Rights-Watch-ARW-4610.jpg
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

بسیاری از رسانه ها در بخش حوادث، خاطیان اجتماعی را با تشبیه به حیوانات معروف می کنند و اسباب دشمنی ضمنی بشر و حیوانات را فراهم می آورند. در چنین شرایطی است که دیدن روباه در شهر باعث وحشت می شود و در روستاها باعث استفاده از تفنگ!

کارآگاهان پلیس آگاهی تهران بزرگ پیرمرد ۶۷ ساله‌ای را که قصد آزار واذیت زنی معلول را داشت دستگیرکردند.

به گزارش جام جم در ۲۲ اردیبهشت ماه سالجاری،زنی جوان با مراجعه به کلانتری ۱۴۱ شهرک راه آهن به مأموران کرد که از پایانه میدان‌ آزادی به سمت خلیج سوار یک دستگاه اتوبوس بنز قدیمی به رانندگی پیرمردی حدودا ۶۵ـ۶۰ ساله شدم اما در بین راه راننده اتوبوس قصد سرقت اموال و همچنین آزار و اذیت مرا داشت که خود را از اتوبوس به بیرون پرتاب کردم.

با تشکیل پرونده مقدماتی و به دستور بازپرس شعبه ششم دادسرای امور جنایی تهران پرونده برای رسیدگی تخصصی در اختیار پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.

زن جوان پس از مراجعه به پایگاه دوم پلیس آگاهی در اظهارات خود به کارآگاهان گفت که از آنجائی که من دارای معلولیت جسمی حرکتی شدید از ناحیه دو پا هستم، راننده اتوبوس به بهانه کمک کردن مرا سوار اتوبوس کرد و در طی مسیر با معرفی خود به نام« اصغر یوسفی» مدعی شد که دارای چندین اتوبوس بین شهری است و…؛ هنوز مسیر زیادی را با اتوبوس در نکرده بودم که با شنیدن برخی از صحبت‌ها از سوی وی متوجه قصد راننده اتوبوس برای آزار و اذیت خود شدم؛ به همین علت قصد باز کردن در اتوبوس را داشتم که ناگهان راننده اتوبوس با چکش چندین ضربه به سرم وارد کرد و زمانیکه مقاومت مرا در برابر خود مشاهده کرد؛ مرا تهدید کرد که باید طلا و جواهرات خود را به او بدهم؛ با وجود سرقت تمامی طلا و جواهراتم شامل گردنبند، النگو و گوشواره، راننده اتوبوس مجددا تهدید کرد که مرا خواهد کشت که در یک لحظه موفق به باز کردن در اتوبوس شده و با پرتاب کردن خود به بیرون اتوبوس توانستم خود را از دست راننده اتوبوس نجات دهم و اتوبوس نیز به سرعت از محل متواری شد؛ من نیز پس از دقایقی و با کمک یکی از شهروندان که با خانواده‌اش در حال عبور از محل بود به کلانتری مراجعه و موضوع را به پلیس اطلاع دادم.

کارآگاهان با توجه به حساسیت موضوع، بلافاصله تحقیقات برای شناسایی و دستگیری متهم را در دستور کار خود قرار داده و با توجه به اظهارات زن جوان درباره ضربات محکم ناشی از اصابت چکش، بلافاصله وی را به پزشکی قانونی معرفی و پزشکی قانونی نیز اصابت جسم سخت به ناحیه سر و آثار به جای مانده از ضربات وارده را تأیید کرد.

کارآگاهان با توجه به مشخصات ارائه شده درباره اتوبوس بنز قدیمی و مراجعه به پایانه میدان آزادی و انجام تحقیقات، موفق به شناسایی خودرو اتوبوس بنز قدیمی شده اما صاحب آن پس از مراجعه به پایگاه دوم پلیس آگاهی، در اظهارات خود عنوان اشت که خودرو را به مدت چند ماه و برای مسافرکشی به فردی به نام«محمود »(۶۷ ساله) اجاره داده اما وی چند روز پیش اتوبوس را بازپس آورده و از آن زمان دیگر از وی اطلاعی ندارم.

در ادامه تحقیقات و برای بررسی صحت اظهارات صاحب اصلی اتوبوس، علاوه بر بررسی اسناد و مدارک متعلق به اجاره اتوبوس به محمود، مواجهه حضوری میان شاکی پرونده و صاحب اتوبوس انجام و زن جوان صراحتا اعلام کرد که این شخص راننده اتوبوس نیست.

با شناسایی «محمود»، کارآگاهان با بررسی سوابق مجرمان سابقه‌دار اطمینان پیدا کردند که متهم از مجرمان سابقه‌دار و با بیش از ۳۶ فقره سابقه دستگیری و زندان است.

بررسی سوابق متهم نشان داد که «محمود» از سال ۵۶ تاکنون و در سال‌های متعدد بارها به اتهام ارتکاب جرایم مختلف سرقت، رابطه نامشروع، تهدید با سلاح سرد، قدرت نمایی، شرب خمر، ایراد ضرب و جرح عمدی، قتل عمد در حین رانندگی، صدور چک بلامحل، ایجاد مزاحمت و… بارها دستگیر و روانه زندان شده است.

با شناسایی هویت و سوابق متعدد متهم در ارتکاب جرایم مختلف، تصاویر بدست آمده از «محمود»در برابر زن جوان شاکی پرونده قرار گرفت و به صورت کامل مورد شناسایی قرار گرفت که با شناسایی هویت متهم، کارآگاهان با بهره گیری از بانک اطلاعاتی مجرمان سابقه‌دار موفق به شناسایی آخرین مخفیگاه و محل سکونت متهم در استان قزوین شدند و با اخذ نیابت قضایی به مخفیگاه متهم رفته و پس از چندین روز مراقبت‌های پلیسی و نامحسوس، متهم را در زمان ورود به مخفیگاهش دستگیر کردند.

با دستگیری و انتقال متهم به پایگاه دوم، بار دیگر شاکی پرونده برای مواجهه حضوری و شناسایی متهم دعوت به عمل آمده و اینبار شاکی پرونده، متهم را به عنوان راننده اتوبوس بنز قدیمی مورد شناسایی قرار داد.

سرهنگ کارآگاه مهرداد یگانه، رئیس پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: در حال حاضر تحقیقات برای شناسایی دیگر جرایم ارتکابی متهم در مراحل مقدماتی قرار داشته و متهم با صدور قرار قانونی و برای شناسایی دیگر جرایم ارتکابی، در اختیار پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است ؛ لذا از کلیه شهروندان و شکاتی که بدین شیوه و شگرد مورد سرقت اموال بویژه طلا و جواهرات و یا تهدید، ضرب و جرح و… قرار گرفته‌اند دعوت می‌شود تا برای شناسایی متهم و طرح شکایات خود به پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در خیابان آزادی ـ خیابان زنجان شمالی مراجعه کنند.

http://arw.ir/wp-content/uploads/2011/08/Animal-Rights-Watch-ARW-1576.jpg

____________________________

تائید حکم اعدام عقرب سیاه در دیوان عالی کشور!/ تیتر های زرد و خبرنگاران…!

کیفرخواست «روباه پیر» به دادگاه انقلاب رفت/ معروف کردن جانیان با استفاده از نام حیوانات

اعدام روباه سیاه در ملأ عام/ درخواست کمک دیده بان از افراد صاحب نظر

این بار نگفتند پلنگ وحشی!

تجاوز حیات وحش به دختران خردسال/ اتفاقی که فقط در ایران رخ می دهد!

از دام عنکبوت برای پسران تا آزار و اذیت دختران توسط گرگ ها!

فارس: روباه پیر اعدام شد!

روباه، شیطان و دشمن آشکار شماست

انس با حیوانات معادل اعتیاد، خودکشی و لامذهبی!

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

کارشناسان حفاظت از محیط زیست در استرالیا هشدار دادند که خشکسالی و کشتار کنترل نشده، جمعیت شترهای وحشی این کشور را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

 به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آمارها نشان می‌دهد که جمعیت شترهای وحشی استرالیایی طی سالهای اخیر حدود ۲۵۰ هزار نفر کاهش یافته اما هنوز صحرای دور افتاده و بایری که زیستگاه اصلی این شترها در استرالیا است، بیشترین تعداد گله‌های وحشی این حیوانات را در مقایسه با سایر نقاط جهان در خود جای داده است. کارشناسان پروژه مدیریت شترهای وحشی استرالیایی در این باره اظهار داشتند که در حال حاضر حدود ۷۵۰ هزار شتر در صحرایی واقع در مرکز استرالیا زندگی می‌کنند.

 خبرگزاری فرانسه گزارش داد، بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ میلادی، نزدیک به یک میلیون شتر وحشی در این صحرا می‌زیسته‌اند اما خشکسالی، تعداد قابل توجهی از این حیوانات را تلف کرده است. به گفته متخصصان حیات وحش، شترهای وحشی می‌توانند در طول یک روز مسافتی حدود ۷۰ کیلومتر و در ظرف یک هفته، صدها کیلومتر در بیابان سفر کنند.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


لحظه وحشتناک یک عکاس/ تصویری

عکاسی از نیش ماری از نژاد استوایی جان سالم بدر برد.
به گزارش روزگار نو، مارک لایتا که حرفه اش عکاسی از حیات وحش است در حالی که سرگرم عکاسی بود، متوجه نیش مار بر پای خود نشد و بعدا از عکس های خود متوجه این اتفاق گشت. البته نیش این مار خالی از زهر بوده؛ وگرنه زهر این گونه مارها صد در صد کشنده است.
این عکاس در حال عکاسی برای پروژه ای است به نام «مار» با هدف جلب توجه به گونه های در حال انقراض این حیوان.

 

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

برخورد یک قایق مسافرتی با یک وال کله چکشی و بچه آن در بندر سیدنی به مجروح شدن بچه وال و مادرش منجر شد.

به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران‌ (ایسنا)، شاهدان عینی می‌گویند: بدن هر دو وال، جراحات قابل توجهی برداشته است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد، این قایق مسافرتی به اسم «کولاری» که از منطقه Cicular Quay‌ به مقصد حاشیه شهر «مانلی» حرکت کرد در حوالی بندر سیدنی با این وال و بچه‌اش تصادف کرد. مقامات سازمان نظارت بر وال‌های سیدنی اعلام کردند: چون وال‌ها ناگهان در مسیر قایق ظاهر شدند، کنترل قایق تقریبا غیرممکن و این برخورد اجتناب ناپذیر بوده است.

مقامات این سازمان همچنین متذکر شدند: با وجودی که جراحت هر دو وال نسبتا جدی بوده اما آنها موفق شدند به راه خود ادامه دهند و خوشبختانه از حادثه جان سالم به در بردند.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

امداد و نجات حیوانات در مناطق زلزله زده

دیده بان حقوق حیوانات: اولین تجربه امداد و نجات حیوانات در سوانح طبیعی مورد پذیرش بی چون و چرای هموطنان عزیز دردمند و مسوولین زحمتکش منطقه واقع شده است.

به گزارش خبرنگار اعزامی دیده بان حقوق حیوانات به مناطق زلزله زده شمال غرب کشور، اولین تجربه امداد و نجات حیوانات در سوانح مورد توجه عزیزان دردمندی قرار گرفته که برای اولین بار با چنین اقدامی مواجه شده اند. فعالیت منطقی و به دور از افراط و تفریط امدادگران حیوانات و یگان امداد و نجات در منطقه اطمینان مسوولین و مردم محلی را جلب کرده  و باعث شده با اتمام مرحله بحرانی امداد رسانی به مردم آسیب دیده، مردم و مسوولین دوشادوش این گروه به یاری دیگر جانداران منطقه اقدام کنند.

طبق اخبار واصله در روز دوم روستاهای ایزد صفرعلی، تخمدل، آغبلاغ سفلی، آقا بابا سنگ، سیدکلان، جوین دیرج، لاله بجان، برازین، سیدآباد، لیلی خانه، دوریق، گویجه سلطان، اره جان و خردملو مورد پایش قرار گرفته است.

در پایش روستاهای صدمه دیده و با توجه به مشکلات موجود، تیم های سه گانه اقدام به سم پاشی مناطق آلوده و کمک به اهالی سختی کشیده منطقه کردند. همچنین جمع آوری زباله ها و اجساد جانوران، پاکسازی مجاری آب جاری و جوی ها، دفع اصولی زباله ها، جمع آوری و دفن اصولی اجساد جانوران، معاینه احشام و درمان حیوانات اهلی نیازمند درمان و زخمی، رسیدگی به حیوانات بدون صاحب روستا و حومه از دیگر اموری است که توسط عزیزان انجام شده است. در بخش امور فرهنگی و برخورد با افراد محلی، فرهنگ سازی نحوه برخورد و پیش گیری از تقابل با حیات وحش، آموزش های اولیه امداد و نجات حیوانات مصدوم به صورت چهره به چهره انجام شده است.

پایش و مراقبت حومه روستاها در تاریکی شب برای جلوگیری از ورود وحوش به حیطه زیست بشر و پروژکتورکشی اطراف روستها انجام شده و هیچ نمونه ورود و تقابل حیات وحش به روستاها مشاهده نشده است.

لازم به ذکر است در اولین روز امداد رسانی ضمن بررسی ابتدایی امور و برآورد نحوه ورود به عملیات، تحویل ماشین آلات و تجهیزات و تجهیز منطقه اسکان، روستاهای میرزاعلی کندی، علی بیک کندی و زنگ آباد مورد پایش و امداد رسانی قرار گرفته بودند.

در پاسخ به درخواست انجام شده، چهار تیم از عزیزانی که اعلام آمادگی کرده بودند در آماده باش به سر می برند و در صورت لزوم فردا عازم منطقه خواهند شد.

پس از اتمام کامل عملیات، ضمن معرفی عزیزان، به نحو مقتضی از تمام یاریگران به صورت رسمی تشکر خواهد شد.

____________________________

اولین تجربه امداد و نجات حیوانات در مناطق زلزله زده/ تصویری

اطلاعیه فوری یگان امداد و نجات حیوانات/ یاری رسان «اولین گروه امداد و نجات حیوانات در سوانح طبیعی» باشید

مورد مستند «حمله» گرگ و خرس تا کنون گزارش نشده است/ زخمی شدن یگ گراز در تقابل با بشر

اعزام یگان امداد و نجات حیوانات به مناطق زلزله زده/ درخواست کمک

حیوانات سرگردان در زلزله شمال غرب کشور/ تصویری

خطر تقابل بشر با گرگ ها در مناطق زلزله زده/ حیوانات هم نیازمند امدادرسانی هستند

لغو همایش حقوق حیوانات و حیوان آزاری ۲۰ شهریورماه/ هزینه برگزاری صرف امداد رسانی به هموطنان عزیز زلزله زده خواهد شد

بیانیه گروه های زیست محیطی در رابطه با «روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات»

به مناسبت ۲۰ شهریور ،روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات، خورشید سیاه می خواند

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

http://arw.ir/wp-content/uploads/2011/07/Animal-Rights-Watch-ARW-1418.jpg

با داشتن دستبند نارنجی در آزادی حیوانات مظلوم شریکید.

 دومین سری دستبندهای حمایتی مخصوص حامیان حیوانات در تعدادی محدود آماده تحویل به علاقمندان شد.

شما هم می توانید با دست کردن “دستبند حامی حیوانات” تفکر حمایت از حقوق حیوانات را گسترش دهید. “دستبند حامی حیوانات” علاوه بر اینکه نشان دهنده ایده و هدف قلبی شماست؛ بهانه بسیار موثری است برای شروع مباحث مربوط به حقوق حیوانات. “دستبند حامی حیوانات” هدیه ای ارزشمند برای عزیزانتان خواهد بود.

متعهدیم تمام عواید حاصل از فروش “دستبند حامی حیوانات” صرف هدف مشترکمان -حمایت از حقوق حیوانات- شود. به همین دلیل با داشتن “دستبند حامی حیوانات” دوشادوش هم از حیوانات حمایت خواهیم کرد، تنها به یک شرط: نیت خیر برای حمایت از حقوق حیوانات!

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/04/Animal-Rights-Watch-ARW-3432Wrestband.jpg

نوشته روی دستبند

بر روی دستبند عبارت اشنای WE ARE THEIR VOICE نوشته شده است. این شعار معروف جهانی حامیان حیوانات است به این معنی که «ما صدای آنهاییم» یا «ما از زبان بی زبانان سخن می گوییم». این شعار اشاره به این دارد که حیوانات قدرت تکلم (به زبان بشر) را ندارند و برای احقاق حقوقشان در جوامع بشر نیازمند وکلایی هستند که از جانب انها سخن بگویند، از حقوقشان دفاع کنند و برای احقاق این حقوق تلاش کنند. این شعار به عنوان شعار رسمی «انجمن جلوگیری از ظلم به حیوانات آمریکا» که پیشروترین انجمن با این نام است استفاده می شود. در بخش پشتی ARW.IR در میان نقش دو پنجه دیده می شود.

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/04/Animal-Rights-Watch-ARW-3429Wrestband.jpg

دلیل انتخاب رنگ نارنجی

رنگ نارنجی رنگ رسمی حمایت از حیوانات است که توسط انجمن جلوگیری از ظلم به حیوانات آمریکا (ASPCA)، جامعه جهانی حمایت از حیوانات (WSPA)، و شعب مختلف آنها به عنوان رنگ اصلی و غالب مورد استفاده قرار می گیرد. این رنگ از آغاز فعالیت دیده بان حقوق حیوانات به عنوان رنگ رسمی مورد استفاده قرار گرفته و تبلیغ می شود. رنگ نارنجی دستبند ها مشابه دستبندهای ASPCA بوده و در هماهنگی با برنامه GO ORANGE For Animals می باشد.

http://arw.ir/wp-content/uploads/2011/07/Animal-Rights-Watch-ARW-1418.jpg

عواید حاصل از فروش چگونه هزینه خواهد شد

تا کنون بخشی از هزینه های امداد و نجات، رهاسازی ها، درمان و تیمار حیوانات نیازمند از این منبع تامین شده است.

در حال حاضر تجهیز یگان امداد و نجات در اولویت اول است. بخشی از هزینه خرید یک دستگاه آمبولانس و وارد کردن تجهیزات ویژه یگان امداد و نجات از فروش این دستبند ها تامین خواهد شد.

روش خرید:

برای خرید «دستبند حامی حیوانات» می توانید هزینه لازم را به حساب دیده بان واریز کنید. مشخصات زیر را از طریق ایمیل یا تلفن ارسال کرده و منتظر بسته پستی ما باشید.

مشخصات لازم برای ارسال:

۱- مشخصات پرداخت کننده (نام و نام خانوادگی)

۲- مشخصات پرداخت (چهار رقم آخر کارت یا شماره پیگیری تراکنش اینترنتی یا شماره سریال فیش یا تصویر قبض)

۳- آدرس دقیق پستی دریافت کننده (در صورتی که پرداخت کننده و دریافت کننده یکی نیستند یا دستبند در قالب هدیه ارسال می شود نام و نام خانوادگی دریافت کننده لازم است.)

۴- کد پستی دریافت کننده (الزامی برای ارسال بسته پستی)

۵- تعداد و سایز دستبند(های) درخواستی (کوچک برای بانوان و جوانان/ بزرگ برای آقایان)

۶- ایمیل (برای ارسال مشخصات بسته و پیگیری تا زمان تحویل)

هزینه ها:

 قیمت هر دستبند ۱۰۰۰۰۰ریال معادل ده هزار تومان

هزینه پست پیشتاز ۲۶۰۰ تومان و پست معمولی ۶۵۰ تومان

سایز بندی:

دستبند ها در دو سایز کوچک (مناسب برای بانوان و جوانان) و بزرگ (مناسب برای آقایان) طبق اندازه های زیر موجوداست.

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/04/Animal-Rights-Watch-ARW-3433Wrestband1-600x293.jpg

 برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ، روی آنها کلیک کنید.

 

______________________

برای اولین بار در ایران: دستبند حامی حیوانات

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

کارخانه‌های خودروسازی بسیار معروف مانند فراری معمولاً کمتر خودروی های خاص تولید می کنند اما گاهی به سفارش مشتریان، خودروهای بسیار گرانقیمت را تولید می کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به تازگی فراری به درخواست یکی از مشتریانش دست به اقدامی جالب زد و یک خودروی تماما از چرم را تولید کرد.

این فراری مدل “F۴۳۰” به درخواست یک کلکسیونر فرانسوی ساخته شد و در ساخت بدنه و داخل آن از چرم سیاه استفاده شده است.
البته این کار برای فراری خیلی هم سخت نبوده است چرا که در گذشته یکی دیگر از ماشین هایش را با پوست وال تزئین کرده بود.
این مشتری میلیونر تاکید بر روی اصل بودن چرم داشته است و کارخانه نیز بیش از دو روز وقت صرف درست کردن و فراهم آوردن چرم این خودرو کرده است.این خودروی بسیار لوکس و منحصر به فرد ۱۶۵ هزار دلار قیمت گذاری شده است
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

دیده بان حقوق حیوانات: کوسه وال کمیابی که به یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم و معروف در فیلیپین تبدیل شده است، بر اثر اصابت پروانه یک قایق موتوری به صورتش، مجروح شد.

به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این کوسه وال عظیم الجثه که «فرمین» نام دارد در منطقه توریستی «تان – اوان» یک شهر تفریحی در فیلیپین نگهداری می‌شود. در این منطقه از اقیانوس به قایق سواران اجازه داده می‌شود که به کوسه وال‌ها غذا بدهند و آنها را تا مجاورت قایق‌هایشان بیاورند تا گردشگران بتوانند از فاصله بسیار نزدیک این آبزیان بزرگ جثه را مشاهده کنند.

به نوشته مجله تخصصی لایوساینس، هر چند در حال حاضر این روش غذا دادن به کوسه وال‌ها در منطقه مزبور متداول شده اما بسیاری از زیست شناسان دریایی، نسبت به اقدام فوق، ابراز نگرانی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، یکی از این زیست شناسان دریایی به نام «سامانتا کراون» در این باره خاطر نشان ساخت: روش فوق باعث می‌شود که کوسه وال‌ها برای گرفتن غذای مجانی خیلی زیاد به قایق‌ها نزدیک و با چنین حوادثی مواجه شوند.هم چنین این کوسه‌ها فرصت مهاجرت‌های طبیعی خود را از دست می‌دهند و الگوهای مهاجرتی آنها در اقیانوس‌ها دچار اختلال می‌شود.

کراون تاکید کرد: در حال حاضر کوسه وال‌ها جزو فهرست گونه‌های در معرض انقراض اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت هستند. اگر این آبزیان کمیاب پس از بالغ شدن مهاجرت نکنند، از اجتماعات بزرگتر سایر همنوعان خود حذف شده و دیری نمی‌گذرد که از تنوع ژنتیکی گونه‌های آنها کاسته می‌شود.

___________________

کشته شدن یک دلفین به ازای هر هزار بازدیدکننده

قشم: نجات یک نهنگ گوژپشت

 استقبال دلفین های قشم از مسافران/ تصویری

سوگواری یک دلفین ماده بر جسد نوزادش در خور موسی/ تصویری

مجلس سوئیس نگهداری دلفین در باغ وحش ها را ممنوع کرد

سوت دلفین‌ها وسیله معرفی آنهاست

سونوگرافی از دولفین باردار/ تصویر

پوستر «دلفین های ایران» تهیه و توزیع شد.

سوگواری یک دلفین ماده بر جسد نوزادش در خور موسی/ تصویری

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


سه قطعه پرنده شكاری دلیجه پس از مداوا در دامن طبیعت ارومیه رها شدند

سه قطعه پرنده شكاری دلیجه پس از مداوا در دامن طبیعت ارومیه رها شدند

 مدیركل محیط زیست آذربایجان غربی از رها كردن سه قطعه پرنده شكاری دلیجه پس از مداوا در دامن طبیعت ارومیه خبر داد. 
 
 

حسن عباس نژاد گفت: این پرندگان مصدوم پس از اطلاع رسانی یك گروه دوستدار محیط زیست با همكاری یگان حفاظت این سازمان از دست شكارچیان غیرمجاز گرفته شده بود.
وی اضافه كرد: پرندگان مصدوم پس از درمان و تغذیه مناسب و حصول اطمینان از سلامت كامل توسط فعالان محیط زیست به طبیعت منطقه مرگور در دامنه كوه بزسینا بازگشتند.
عباس نژاد با اشاره به فواید این پرندگان در محیط زیست انسانی گفت: این پرنده كه در زیستگاه های مختلفی به سر می برد در از بین بردن جانوران موذی كه به محصولات كشاورزی، باغها و درختان آسیب می رسانند نقش مهمی دارد.
وی با تاكید بر مقابله جدی اداره كل محیط زیست آذربایجان غربی با اسیب زنندگان به محیط زیست اظهار كرد: با متخلفان در این خصوص به شدت برخورد می شود.
دلیجه با پرهای قهوه ای و خالهای تیره از پرندگان شكاری و از تیره شاهینیان به شمار می آید كه بالهای نوك تیز و دم باریك این پرنده را در زمره شاهین ها قرار می دهد.
اندازه كوچك و عادت در جا بال زدنهای طولانی نشانه دلیجه بودن آن است.
بالهای آن باریك و دراز و منقار آن كوتاه و قلاب مانند است و دم نسبتا بلندی دارد كه در انتها كمی گرد می شود



کد خبر:  1467592
فرستنده: westadoe.ir admin

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

روباه کوچک کويرهای ايران در پناهگاه حيات وحش عباس آباد

شاه روباه يکی از کوچکترين اعضای خانواده سگ سانان در مناطق کويری مرکزی ايران به شمار می رود که در ايران و همچنين ساير مناطق حوزه انتشار آن در آسيا، چندان شناخته شده نيست. نتايج مطالعه اخير در پناهگاه حيات وحش عباس آباد نشان از پراکنش گسترده اين روباه در بخشهای مختلف اين منطقه دارد. از ابتدای ارديبشهت ماه 1391، ايستگاه های متعددی در سرتاسر اين منطقه وسيع در مرکز ايران با استفاده از دوربين های تله ای درحال پايش می باشد که تصاوير متعدد از شاه روباه نشان از فراوانی نسبتا بالای اين گونه در مقايسه با ساير هم خانواده های آن در اين زيست بوم کويری می باشد.

از 4 گونه روباه که در ايران زيست می نمايد، 3 گونه شاه روباه، روباه شنی و روباه معمولی در پناهگاه حيات وحش عباس آباد و تنگل ها زيست می نمايد و حضور انواع مختلف از گوشتخواران در اين منطقه دال بر تنوع زيستگاه های متفاوت در سرتاسر منطقه می باشد. شاه روباه در مناطق کوهستانی پاکستان، افغانستان، ايران و کشورهای جنوبی روسيه زندگی می کند. مطالعات محدود صورت گرفته درباره اين گونه نشان داده اند که مواد گياهی و حشرات بخش عمده ای از نيازهای غذايی شاه روباه را تأمين می کنند. علی رغم پراکنش گسترده اين گونه در ايران، تابحال مطالعه ای در خصوص وضعيت يا نيازهای بوم شناختی آن در کشور صورت نگرفته است. مطالعه حاضر برای پايش جمعيت و پراکنش گوشتخواران منطقه عباس آباد به صورت مشترک توسط اداره حفاظت محيط زيست نايين و انجمن يوزپلنگ ايرانی با حمايت اداره کل حفاظت محيط زيست اصفهان و پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايی درحال اجرا بوده و تا اواسط تابستان ادامه خواهد داشت.

 

Cana 4.jpg

Cana 3.jpg

 

Cana 1.jpg

منبع : http://www.wildlife.ir/ShowInfo.aspx?Lang=1&InfoId=367

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


شناسایی دوگونه جغد جدید در فیلیپین
نوع صدای جغدها در فیلیپین موجب شده که محققان دو گونه جغد جدید را شناسایی کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پام راسموسن جانورشناس دانشگاه میشیگان طی بیانیه ای اظهار داشت: بیش از 15 سال پیش ما دریافتیم که زیرگونه های جدیدی از جغدهای شکاری در فیلیپین وجود دارد اما تا سال گذشته نتوانستیم شواهد کافی از وجود آنها بدست آوریم، این شواهد جدید نشان می دهد که این جغدها تنها زیرگونه نبوده اند بلکه دو گونه جدید جغد هستند.

 

در حقیقت محققان در فیلیپن دریافتند که جغد شکاری (Ninox philippensis) دربرگیرنده هفت گونه است.

 

آنها همچنین یک زیر گونه را نیز شناسایی کرده اند. این دو گونه جدید تاکنون توصیف نشده و رسما نامگذاری نشده اند. یکی از گونه های تاره کشف شده جغد اکنون جغد شکاری کامیگوین نام دارد که تنها در یک جزیره کامیگوین سور زندگی می کند و صدا و ویژگیهای فیزیکی متفاوت آن با سایر جغدهای منطقه منجر به شناسایی آن شده است.

این جغد دارای چشمهای آبی – خاکستری است و یک نغمه طولانی تک نفری در هنگام شب سر می دهد که دارای تن خرناس است.

محققان که نتایج این کشف را در مجله پرنده شناسی آسیایی منتشر کرده اند یک جغد شکاری دیگر را تحت عنوان کبو شناسایی کرده اند که درحال حاضر ساخت و آواشناسی نغمه آن را درحال مطالعه قرار دارند.

راسموسن اظهار داشت: جغدها نغمه های خود را نمی آموزند بلکه آنها را همانطور که در DNA آنها قرار دارد اجرا می کنند تا سایر جغدها را به خود جلب کرده و یا از منطقه خود دفاع کنند.

وی افزود: وقتی ما برای اولین بار نغمه این دو جغد را شنیدیم بسیار شگفت زده شدیم چرا که این نغمه با تمام صداهایی که از جغدهای دیگر شنیده ایم متفاوت بودند.

 منبع خبر : http://www.mehrnews.com/Fa/newsdetail.aspx?NewsID=1676597

 


 امانت داری و اخلاق مداری

استفاده از این خبر فقط با ذکر منبع  "خبرگزاری مهر"  مجاز است.


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

نشنال


نشنال جئوگرافی در جستجوی زشت ترین ها
ایرن: "نشنال جئوگرافی" به تازگی به جمع‌آوری تصاویری از عجیب‌ترین و ترسناک‌ترین حیوانات دست زده که چهره بیشتر آنها را تنها مادرانشان دوست دارند.

این سایت خبری یک نمایش تلویزیونی جدید را با عنوان «عجایب و ترسناک‌ها» برای به تصویر کشیدن عجایب طبیعت آغاز کرده است. لوسی کوک، کاوشگر و جانورشناس سایت نشنال جئوگرافیک برای این نمایش به اطراف جهان سر زده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از نشنال جئوگرافی کوک از قصد خود در این برنامه تلویزیونی برای پایان دادن به توجه عمومی به بچه‌گربه‌های بامزه خبر داده که قرار است از شبکه Nat Geo Wild با برنامه عجیب‌ترین میمون پخش شود. کوک، این برنامه را در سه قاره دنبال می‌کند که رقابت محبوبیت را در طبیعت کاملا تغییر داده است.
در این برنامه ماهی‌های عجیب و غریب، سوسکهای سرگین به سر و میمونهای دارای گونه‌های برآمده حاضر بوده در حالی که غیبت حیواناتی مانند کوالاهای کرکی و بچه گربه‌ها در آن کاملا مشهود است.
این مجموعه از آسیا تا استرالیا و آفریقا سفر کرده و به بازدید از قورباغه‌ای با دهان بزرگتر از پاهایش، تلاشهای کوک و تیم وی برای فرار از قایق در حال غرق شدن در آبهای پر از تمساح و نماهای نزدیک و شخصی از یک حیوان جوجه‌تیغی مانند پرداخته است.
هنگامی که کوک از میان جنگل‌های گرمسیری و بیابانها و در حاشیه خطوط ساحلی سفر می‌کند، با شیاطین استرالیایی و مخلوقات تاسمانیایی دیدار می‌کند.

 

منبع خبر // www.iren.ir //


کد خبر :7671   زمان مخابره: 20:6:0 -28/5/1391
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 29 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

قورباغه

اثرات تغييرات جوي
افزايش جمعيت قورباغه هاي بيمار
کارشناسان تغييرات جوي در يک مطالعه جديد هشدار دادند که نوسانات غير معمول دماي هوا بر اثر پديده گرمايش جهاني، جمعيت قورباغه‌هاي بيمار را افزايش مي‌دهد.

به گزارش سرويس «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين کارشناسان تاکيد کردند: تشديد پديده تغييرات جوي که از پيامدهاي گرمايش جهاني است، موجب شيوع بيشتر بيماريهاي قارچي کشنده در بين قورباغه‌ها مي‌شود.


به گزارش بي بي سي، مطالعات نشان مي‌دهد که وقتي دماي هوا با الگويي غير قابل پيش بيني تغيير مي‌کند، قورباغه‌ها خيلي بيشتر در معرض آلودگي با قارچ کشنده chytridiomycosis قرار مي‌گيرند. اين قارچ امروزه از قاتلان درجه يک دوزيستان در جهان محسوب مي شود.


به گفته جانورشناسان، ظاهرا تغييرات شديد دمايي باعث کاهش توان سيستم ايمني بدن قورباغه‌ها مي‌شود و آن‌ها را در برابر قارچ‌هاي بيماري‌زا آسيب پذيرتر مي‌کند. بررسي‌ها نشان مي‌دهد اين قارچ کشنده که از سال 1998 ميلادي شناسايي شده، عامل انقراض تعدادي از گونه‌هاي دوزيستان بوده است.

 

 
کد خبر :7660   زمان مخابره: 10:54:0 - 26/5/1391
 
نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 29 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

خطر نابودی پنگوئنها تا پایان قرن گروهی از دانشمندان بین المللی هشدار دادند که تا پایان قرن از هر ۱۸ پنگوئن ۱۰ پنگوئن نابود خواهند شد.۲۲ محققی که در کنفرانس بین المللی پنگوئن در بوستون آمریکا گردهم آمده بودند هشدار دادند که زندگی این پرندگان قطبی در معرض تهدیدات بسیاری قرار دارد.کمبود غذا، تغییرات آب و هوایی، صید بی رویه و نفتی که آبها را آلوده می کند از جمله این تهدیدات به شمار می روند.این دانشمندان با تاکید بر اینکه تا پایان قرن از هر ۱۸ پنگوئن ۱۰ پنگوئن نابود خواهد شد اظهار داشتند که پنگوئنهای "گالاپاگوس" و پنگوئنهای "هامبولدت" که در سواحل پرو و شیلی ساکن هستند به دلیل کاهش ماهی برای خوردن مجبور به مهاجرت شده اند. پنگوئنهای گالاپاگوس تا پایان قرن با ۳۰ درصد احتمال انقراض مواجهند. همچنین پنگوئنهای امپراتور که قهرمان اصلی فیلم مستند علمی "رژه پنگوئنها" هستند درصورتیکه نتوانند خود را با تغییرات آب و هوایی و تغییر فصول تولید مثل و مهاجرت سازگار کنند تا سال ۲۱۰۰ نابود خواهند شد. از سویی دیگر آلودگی مزمن آبها در اثر تخلیه غیرقانونی نفت توسط کشتیها از دیگر خطرهایی است که پنگوئنها را به شدت در معرض خطر قرار می دهد.

نویسنده: mannane ׀ تاریخ: یک شنبه 29 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

روشی نوین برای حذف رنگدانه های آلی از محیط زیست ارائه شد

محققان پژوهشگاه مواد و انرژی، به روشی برای تخریب رنگدانه های آلی مضر از محیط زیست دست یافتند. رنگ ها یكی از پرمصرف ترین مواد شیمیایی محسوب می شوند و همواره بخشی از آن وارد طبیعت می گردد. بنابراین باید به دنبال راه حلی برای از بین بردن آنها در محیط زیست بود. آذرمیدخت حسین نیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه مواد و انرژی در مورد هدف انجام كار پژوهشی خود گفت: هدف ما از انجام این كار پژوهشی این بود كه توانایی كاتالیزوری نانوپودر تیتانیم دی اكسید را نشان دهیم. حسین نیا افزود: لذا برای دستیابی به هدف خود، ابتدا نانوپودر تیتانیوم دی اكسید را با روش رسوبی یعنی با استفاده از تیتانیوم كلراید و محلول رقیق آمونیاك در ایزوپروپانول تهیه كرده و پس از صاف كردن رسوب آن به روش تقطیر آزئوتروپیك، با بنزن آبگیری نمودیم. پودر به دست آمده پس از كلسینه كردن، دارای نانوكریستال های تقریباً یكنواختی بودند. در ادامه شش نوع رنگ آلی با مركز رنگی مختلف را انتخاب كرده و محلول آنها در آب یا مخلوط آب و الكل را تحت تابش نور خورشید قرار دادیم و سرعت تخریب آنها را بررسی كردیم. نتایج این پژوهش حاكی از آن است كه رنگ های آلی با هر مركز رنگی در حضور نانوذرات TiO۲ با (اندازه ای كوچكتر از ۲۵ نانومتر)، با سرعت های متفاوت تخریب می شوند كه البته تابش نور خورشید برای این تخریب كافی است. وی در مورد كاربرد این كار تحقیقاتی در ایران گفت: متأسفانه در كشور ما خیلی برای بهبود محیط زیست هزینه نمی شود و كمتر ارگانی در این رابطه سرمایه گذاری می كند.


برگرفته از: www.aftab.ir


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 26 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

7تالاب در فهرست سايتهاي تخريب شده ايران

 

متخصصان محيط زيست ارزش اکولوژيک تالابها را 10 برابر جنگلها و دويست برابر زمينهاي زراعي برآورد مي کنند اين در حالي است که از 33 تالاب ثبت شده ايران در فهرست کنوانسيون جهاني رامسر هفت سايت به دليل تنشهاي شديد اکولوژيک سر از ليست مونترو درآورده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، تالاب‌ها و درياچه‌هاي ايران مانند اروميه، انزلي، گاوخوني، پريشان، هامون، چغاخور، شادگان، طشک، گندمان، هورالعظيم و... يا خشک شده اند و يا با بحران کم آبي مواجه‌اند. در واقع وضعيت تالاب‌هاي ايران در حالي موجب نگراني بسياري از حاميان محيط‌زيست کشور شده که در آستانه برگزاري چهلمين سال شکل گيري کنوانسيون رامسر در همين شهر، تعدادي از تالابهاي ايران در حال خارج شدن از ليست کنوانسيون و تعدادي در حال ورود به اين ليست هستند.33 تالاب در ليست کنوانسيون رامسرکارشناس امور تالابهاي معاونت محيط طبيعي سازمان محيط زيست در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: 33 تالاب در ليست کنوانسيون رامسر با 22 عنوان ثبت شده اند به طوري که گاهي سه تالاب با يک عنوان ثبت شده که مي توان به تالابهاي اقماري يادگارلو، درگه سنگي و حسنلو در حاشيه درياچه اروميه اشاره کرد.ايران به عنوان بنيانگذار کنوانسيون رامسر از ميان 158 کشورهاي عضو، کشور نوزدهم به سبب ثبت تعداد سايتها است که در اين فهرست بيشترين تالابهاي ثبت شده به ترتيب متعلق به انگليس، مکزيک و استراليا است. از سوي ديگر اما ايران بعد از يونان بيشترين تالاب در معرض تغيرات شديد اکولوژيک را براي خروج از ليست کنوانسيون دارد.

  منبع: http://erijd.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=1202&Itemid=1


نویسنده: mannane ׀ تاریخ: پنج شنبه 26 مرداد 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

صفحه قبل 1 ... 8 9 10 11 12 ... 15 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , mannane.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com